Η ΕΟΚ αποβάλει την ΑΕΚ!

Η απόφαση της ΑΕΚ να ταχθεί στο πλευρό της Euroleague Basketball και να αγωνιστεί στο Eurocup 2016-17 αναμένεται να κοστίσει τη συμμετοχή της στο επόμενο πρωτάθλημα! Δεν αλλάζει στάση η "Ένωση".


Η ΕOK δηλώνει έτοιμη να προβεί σε όποια ενέργεια της ζητηθεί από τη FIBΑ, διευκρινίζοντας με ανακοίνωση που απέστειλε στην Παγκόσμια Ομοσπονδία, ότι δεν υποστηρίζει την Euroleague Basketball και είναι έτοιμη να κάνει ό,τι χρειαστεί ώστε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στις Εθνικές ομάδες. Ακόμα κι αν αυτό ισοδυναμεί με αποβολή της ΑΕΚ από το πρωτάθλημα!

Στη σημερινή (20/4) συνάντηση ανάμεσα στον Υφυπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Σταύρου Κοντονή, με τον πρόεδρο και τον Γενικό Γραμματέα της ΕΟΚ, κ.κ Γ. Βασιλακόπουλο και Π. Τσαγκρώνη κατόπιν αιτήματος τους, συμφωνήθηκε “κοινή γραμμή με τον θεσμικό ρόλο που έχει διεθνώς η FIBA, στο πλαίσιο του καταστατικού της και της Ολυμπιακής Χάρτας”.

Πρόσφατα η FIBA έκανε πράξη την απειλή να τιμωρήσει τις ομοσπονδίες που οι σύλλογοι τους προτιμούν τις διοργανώσεις της Euroleague Basketball, στην προκειμένη περίπτωση το Eurocup αφού δεν… απειλούνται οι ομάδες που αγωνίζονται στην Euroleague, ενημερώνοντας ότι οι εθνικές ομάδες τους χάνουν το δικαίωμα να συμμετάσχουν στις διεθνείς διοργανώσεις.

Έτσι, λοιπόν, η ΕΟΚ είναι διατεθειμένη να ζητήσει την αποβολή της ΑΕΚ από το επόμενο πρωτάθλημα, ώστε να μην υπάρχει ζήτημα με τις Εθνικές ομάδες και τη συμμετοχή τους στις διεθνείς διοργανώσεις.

Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει δικαίωμα να ζητήσει αποβολή ομάδας από τη λίγκα, με την έννοια ότι μπορεί να άρει την αθλητική αναγνώριση του ΕΣΑΚΕ, που πρέπει να λειτουργεί σύμφωνα με τους κανονισμούς της FIBA, και με αυτή την απειλή θα ζητήσει από το Δ.Σ. του ΕΣΑΚΕ να πάρει απόφαση αποβολής της “Ένωσης” από το πρωτάθλημα.

ΜΕΣΩsport24.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ