aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΕρυθρόλευκα... κούλουμα στην Πάτρα

Ερυθρόλευκα… κούλουμα στην Πάτρα

Ο Ολυμπιακός ήταν ανώτερος σε όλη τη διάρκεια του αγώνα κόντρα στον Απόλλωνα Πάτρας, στο κλειστό της Περιβόλας και κάνοντας… επίδειξη δύναμης, έφτασε δια περιπάτου στο τελικό 87-70, με τον Γιάννη Σφαιρόπουλο να μοιράζει το χρόνο στους παίκτες που είχε στη διάθεσή του.

Ο Ολυμπιακός έδειξε από νωρίς πως δεν ήθελε να… αστιευτεί, με τους Γκριν και Μπιρτς να δίνουν τον «τόνο» και πολύ νωρίς τη διαφορά να φτάνει σε διψήφιο νούμερο, χάρη σε γκολ-φάουλ του Παπανικολάου (8-18 στο 6′). Το σκηνικό δεν άλλαξε, μετά από μία «μάχη Δεινοσαύρων» ανάμεσα σε Διαμαντάκο και Μιλουτίνοφ, η οποία απελευθέρωσε μεν τον Μπαρτ αλλά έδειξε την ανωτερότητα του Σέρβου, καθώς με καλάθι του στη λήξη της πρώτης περιόδου διαμορφώθηκε το 15-26.

Τα τρίποντα μπήκαν «βροχή» για τους «ερυθρόλευκους» στις αρχές της δεύτερης περιόδου και με «οδηγό» τον Ουότερς, η απόσταση έφτασε ακόμη και στο +22 (18-40 στο στο 14′). Κάπου εκεί, μία μικρή χαλάρωση των παικτών του Σφαιρόπουλου και δύο τρίποντα του Χίκεϊ, «αφύπνισαν» τους Αχαιούς, με τον Βεργίνη να δίνει συνέχεια και τη διαφορά να μειώνεται ακόμη και στο -6, λίγα δεύτερα πριν τη λήξη του ημιχρόνου, αλλά ο Λοτζέσκι έκανε… ό,τι και ο Μιλουτίνοφ, «γράφοντας» με λέι απ ύστερα από επιθετικό του ριμπάουντ, το 40-48 της ανάπαυλας.

Στο τρίτο δεκάλεπτο, ο Ολυμπιακός άρχισε να παίρνει… φόρα μετά από τρίλεπτο χωρίς σκορ, το οποίο έδωσε τη δυνατότητα στον Απόλλωνα να δείχνει πως μπορούσε να κάνει το ματς διεκδικήσιμο (48-55 στο 25′). Συγκεκριμένα, από ένα γκολ-φάουλ του Μπριτς άρχισε ένα σερί 0-11 δια χειρός αρκετών παικτών, με αποτέλεσμα να «καθαρίσει» ουσιαστικά εκεί το ματς υπέρ των «ερυθρολεύκων», αφού η απόσταση αυτή έμεινε άθικτη μέχρι το τέλος της περιόδου (53-70).

Τα τελευταία δεκά λεπτά, κάπως έτσι, αποτέλεσαν μία τυπική διαδικασία, όπου οι φιλοξενούμενοι απλώς έκαναν ό,τι χρειαζόταν για να διατηρήσουν το ευρύ τους προβάδισμα, με τον Σφαιρόπουλο να βρίσκει την ευκαιρία να υπολογίζει τον Πάτρικ Γιανγκ. Η αξιοπρεπής παρουσία των παικτών του Σκουρτόπουλου, ολοκληρώθηκε με μερικές όμορφες ενέργειες του Στόκτον, δημιουργώντας είτε για τον εαυτό του είτε για τους συμπαίκτες του, έστω κι αν η μοίρα του αγώνα ήταν προκαθορισμένη.

Τα δεκάλεπτα: 15-26. 40-48, 53-70,70-87.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΠΑΤΡΩΝ  (Σκουρτόπουλος): Στόκτον 7, Χίκεϊ 14 (3), Μπαρτ 6, Βεργίνης 9 (3), Διαμαντάκος 8, Σλαφτσάκης, Μαστρογιαννόπουλος, Κουζέλογλου 8 (1), Τσιάρας 5 (1), Καλινόσκι 9 (1), Ράινες 4.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Σφαιρόπουλος): Γκριν 13 (3), Μπιρτς 12, Γιανγκ, Παπαπέτρου 15 (2), Ουότερς 5 (1), Αγραβάνης 3 (1), Μιλουτίνοφ 11, Πρίντεζης 4, Παπανικολάου 10 (1), Μάντζαρης 2, Λοτζέσκι 9 (1), Αθηναίου 3 (1)

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ