aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΈκανε black jack ο Παναθηναϊκός

Έκανε black jack ο Παναθηναϊκός

Με ηγέτη τον Μάρκους Ντένμον (18π, 6 ριμπ.) ο Παναθηναϊκός επικράτησε άνετα του Άρη (84-63), έκανε το 21/21 στην Basket League και πλέον στρέφει την προσοχή του στο παιχνίδι με την Αρμάνι Μιλάνο για την τελευταία αγωνιστική της Ευρωλίγκας (5/4).

Οι «πράσινοι» είχαν μόνο ένα κακό διάστημα στο δεύτερο δεκάλεπτο, αλλά στην υπόλοιπη διάρκεια ήταν πολύ καλοί με τον Πασκουάλ πάντως να δίνει χρόνο ξεκούρασης στους Καλάθη, Γκιστ, Σίνγκλετον, ενόψει του κρίσιμου αγώνα με την Αρμάνι στο Μιλάνο για την Ευρωλίγκα τη Μ. Πέμπτη.

Ο Μάρκους Ντένμον είχε διάθεση και συγκέντρωση στο παιχνίδι οδηγώντας τον παναθηναϊκό στο ξεκίνημα. Μάλιστα με 11 πόντους και πολύ καλή παρουσία στην άμυνα βοήθησε τους γηπεδούχους να προηγηθούν με 19-11 στο 7’, αλλά ο Αρης αντέδρασε και μείωσε σε 24-18 στο 9΄.

Οι παίκτες του Πασκουάλ ωστόσο «πάτησαν το γκάζι» με το ξεκίνημα του δευτέρου δεκαλέπτου, είχα καλή κυκλοφορία της μπάλας με τον Καλάθη και έφτασαν τη διαφορά στους 17 πόντους (37-20 στο 15’).

Όμως στη συνέχεια οι Θεσσαλονικείς εκμεταλλεύτηκαν την κακή εικόνα του Παναθηναϊκού, που έχασε το ρυθμό του και με τον Προύιτ να βρίσκει το δρόμο για το καλάθι, μείωσαν σε 37-28 στο 16’ για να τελειώσει το πρώτο μέρος με 41-30.

Η διαφορά έπεσε και στους 8 πόντους (41-33) με το ξεκίνημα του β’ ημιχρόνου, αλλά οι «πράσινοι» φαίνεται πως ήταν αποφασισμένοι να «καθαρίσουν» το παιχνίδι. Ετσι με σερί 10-0 ανέβασαν τη διαφορά στους 18 πόντους και επέβαλαν απόλυτα το παιχνίδι τους.

Την ίδια στιγμή οι παίκτες του Αρη δεν μπορούσαν να βρουν λύσεις στην επίθεση, καθώς μάλιστα οι γηπεδούχοι αμύνονταν με πίεση σε όλο το γήπεδο με συνέπεια να μην μπορούν να ακολουθήσουν.

Μάλιστα το τρίτο δεκάλεπτο έκλεισε με ένα εκπληκτικό τρίποντο του Μήτογλου με το ένα χέρι λίγο πίσω από τη σέντρα «γράφοντας» το 69-42.

Με τη διαφορά στους 27 πόντους (74-47 στο 32’) ο Πασκουάλ πέρασε στο παρκέ τον Γιώργο Καλαϊτζάκη, δίνοντάς του χρόνο συμμετοχής, ενώ στον πάγκο του Αρη ήταν ο δίδυμος αδελφός του, Παναγιώτης! Οι «πράσινοι» έκαναν κάποιες δοκιμές στην υπόλοιπη διάρκεια του αγώνα και έφτασαν στην επικράτηση με το τελικό 84-63.

Από τον Παναθηναϊκό οι Ντένμον (18π.), Μήτογλου (11π.) και Αντετοκούνμπο (7π.) ήταν οι καλύτεροι. Οι «πράσινοι» ήταν πάλι άστοχοι στις βολές, καθώς είχαν 26/39.
Τσαϊρέλης (14π.) και Μποχωρίδης (8π.) διακρίθηκαν από τον Άρη.
Τα δεκάλεπτα: 27-18, 41-30, 69-42, 84-63.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ