Διαμαντίδης: «Οι παίκτες σταματούν, αλλά οι ομάδες μένουν»

Απόλυτα γεμάτος και ευτυχισμένος για όσα πέτυχε στην καριέρα του εμφανίστηκε ο Δημήτρης Διαμαντίδης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα «Live Sport».

Ο απερχόμενος αρχηγός του Παναθηναϊκού μίλησε για την απόφασή να αποσυρθεί από την ενεργό δράση, για όσα έζησε ως παίκτης, έστειλε το μήνυμά του για τους «πράσινους», ενώ απάντησε και σε ερώτηση για το αν θεωρεί τον εαυτό του ως τον καλύτερο παίκτη της Ευρώπης.

Αποσπάσματα των όσων είπε ο Διαμαντίδης:

-Για την απόφασή του να σταματήσει την καριέρα του και εάν αισθάνεται ότι του λείπει το μπάσκετ:
«Ναι, ακόμα δεν είναι δυνατό το συναίσθημα να αισθανθείς κάτι. Όλα είναι τόσο πρόσφατα, τόσο νωπά. Οπότε δεν έχω καταλάβει ακόμα τι έχει συμβεί. Είναι και το καλοκαίρι μπροστά μας οπότε θα πρέπει να περιμένω μάλλον την περίοδο της προετοιμασίας για να διαπιστώσω κάποια πράγματα. Ήταν μια απόφαση την οποία είχα ανακοινώσει από την αρχή και φυσικά δεν μπορούσε να αλλάξει. Όταν φτάνεις στο σημείο να πάρεις μια τέτοια απόφαση, πάει να πει ότι το έχεις αποδεχθεί, το έχεις συνειδητοποιήσει».

-Για το αν πέρασαν και δεύτερες σκέψεις από το μυαλό του για να αγωνιστεί για μία ακόμη χρονιά:
«Όχι. Από τη στιγμή κατά την οποία είπε «είναι η τελευταία χρονιά» δεν είχα κάτι περισσότερο να κάνω πέρα από το να ζω την κάθε μέρα όπως όλα τα προηγούμενα χρόνια: Στην προπόνηση, με την ομάδα, τους συμπαίκτες, τους προπονητές, τους συνεργάτες μας, τον κόσμο, του αγώνες. Δεν πέρασε από το μυαλό μου να παίξω άλλη μια χρονιά και μπορώ να σου εγγυηθώ πως ούτε τώρα περνάει».

-Εάν σκεφτόταν ότι θα έχει αυτή την επιτυχία στην καριέρα του όταν ξεκινούσε:
«Μα αυτός ακριβώς είναι ο λόγος που επαναλαμβάνω διαρκώς ότι είμαι τόσο γεμάτος και τόσο ευτυχισμένος ώστε δεν έχω κάτι παραπάνω να σκεφτώ. Δεν φανταζόμουν καν ότι θα ζούσα και θα πετύχαινα αυτά που έχω πετύχει. Και είναι οι τίτλοι, οι διακρίσεις, οι στιγμές, αλλά και οι φιλίες, οι ειλικρινείς ανθρώπινες σχέσεις. Πραγματικά, μπορεί να υπήρξε στενοχώρια για το ότι δεν καταφέραμε να κατακτήσουμε το πρωτάθλημα, όμως αν ανατρέξω στην όλη μου διαδρομή θα αντιληφθώ ότι είναι τόσα πολλά αυτά που έζησα και με έκαναν ευτυχισμένο ώστε δεν μπορώ να ζητήσω τίποτε άλλο».

-Εάν έχει απωθημένα:
«Ούτε ένα. Δεν είμαι αχάριστος. Είμαι ευλογημένος, έχω ζήσει πολλές μεγάλες στιγμές, βίωσα μαγικές στιγμές με την αγάπη του κόσμου. Τι άλλο θα μπορούσα να ζητήσω; Είμαι απόλυτα ευχαριστημένος, έχω σπουδαίες αναμνήσεις και στιγμές που θυμάμαι, έχω την υγεία μου, την οικογένειά μου. Γιατί να έχω απωθημένο;».

-Εάν θέλει να στείλει ένα μήνυμα στον κόσμο:
«Κατ’ αρχάς οφείλω να ευχαριστήσω τον κόσμο του Παναθηναϊκού για την αγάπη του και τη στήριξή του όλα αυτά τα χρόνια. Τα συναισθήματα ήταν υπέροχα και μοναδικά. Απ΄ εκεί και πέρα αυτό που πρέπει να καταλάβουμε όλοι είναι ότι η ζωή συνεχίζεται, οι παίκτες σταματούν αλλά οι ομάδες μένουν. Κι αυτό πρέπει να καταλάβουμε είναι ότι η ομάδα πάντα βρίσκεται πάνω απ΄ όλους. Αυτή πρέπει να σκέφτονται, να στηρίζουν και να προστατεύουν».

-Για την αντίδρασή του όταν άκουγε πως είναι ο «καλύτερος της Ευρώπης»:
«Δεν το έκανα επειδή εκνευριζόμουν αλλά επειδή το θεωρούσα υπερβολή. Πάντα γνώριζα τι μπορούσα να κάνω μέσα στο γήπεδο ώστε να είμαι χρήσιμος για την ομάδα και τους συμπαίκτες μου. Ότι είναι ωραίο να ακούς όμορφα λόγια δεν μπορεί να το αμφισβητήσει κανείς αλλά, όπως είπα, το θεωρούσα υπερβολικό».

ΠΗΓΗsportit.gr
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ