aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΛΛΑΔΑBASKET LEAGUEΆρης - Παναθηναϊκός 56-50: Τα λένε στο ΟΑΚΑ

Άρης – Παναθηναϊκός 56-50: Τα λένε στο ΟΑΚΑ

Ο Άρης νίκησε τον Παναθηναϊκό 56-50 στο «Nick Galis Hall» και ισοφάρισε τη σειρά σε 2-2. Οι δύο αντίπαλοι θα λύσουν τις διαφορές τους σε πέμπτο αγώνα στο ΟΑΚΑ το προσεχές Σάββατο (14/5).

Ο Παναθηναϊκός μετά την απόφαση του Αργύρη Πεδουλάκη να μείνουν εκτός οι Γκιστ, Φελντέιν και Χέινς οι οποίοι παραβίασαν το ωράριο την Δευτέρα (11/5) εμφανίστηκε με δέκα αθλητές, ανάμεσά τους και ο Μιχάλης Λούντζης. Στον αντίποδα από την πλευρά των γηπεδούχων δεν έπαιξαν οι Χάγκινς, Ξανθόπουλος και Ζάρας.

Στο πρώτο ημίχρονο οι «πράσινοι» με την άμυνά τους «έπνιξαν» τους αντιπάλους τους οι οποίοι δεν μπορούσαν να βρουν τον δρόμο προς το καλάθι τους. Το «τριφύλλι» προηγήθηκε με 12-8 στο 10′ και στην δεύτερη περίοδο η διαφορά έφτασε μέχρι και τους 13 πόντους (29-16), πριν μειώσει ο Ουότερς στην εκπνοή του πρώτου ημιχρόνου σε 29-19.

Μέχρι εκείνο το σημείο η ομάδα του Δημήτρη Πρίφτη είχε σουτάρει 2/17 τρίποντα και φαινόταν ξεκάθαρα ότι είχε ψυχολογικό πρόβλημα. Όμως τα πράγματα άλλαξαν με το ξεκίνημα του τρίτου δεκαλέπτου. Τέσσερα διαδοχικά τρίποντα επέτρεψαν στους «κίτρινους» να πάρουν το μομέντουμ με το μέρος τους και μάλιστα να προηγηθούν για πρώτη φορά στο 24′ με 32-31. Στο τέλος της τρίτης περιόδου ο φωτεινός πίνακας του γηπέδου έγραφε 38-34, με το συγκρότημα του Αργύρη Πεδουλάκη να σκοράρει όλους κι όλους πέντε πόντους.

Οι γηπεδούχοι πλέον είχαν αποκτήσει τον έλεγχο του αγώνα και με «όπλο» τους την άμυνα, αλλά και τα καλάθια των Ουάιτ, Ουότερς και Μακ Νιλ σε κρίσιμα σημεία κατόρθωσαν να διατηρήσουν το προβάδισμα μέχρι τέλους και να ισοφαρίσουν τη σειρά σε 2-2 επικρατώντας 56-50.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Παναθηναϊκός του δευτέρου μέρους δεν είχε καμία σχέση με την ομάδα που εμφανίστηκε στο πρώτο ημίχρονο, καθώς ειδικά επιθετικά αντιμετώπισε φοβερά προβλήματα απέναντι στις άμυνες με προσαρμογές του Πρίφτη.

Πλέον οι δύο ομάδες θα λύσουν οριστικά τις διαφορές τους το Σάββατο (14/5) το απόγευμα (18.00) στο ΟΑΚΑ με τον νικητή να περνάει στους τελικούς όπου θα συναντήσει τον Ολυμπιακό με μειονέκτημα έδρας. Ο ηττημένος θα παίξει στη σειρά των μικρών τελικών με την ΑΕΚ έχοντας πλεονέκτημα έδρας.

Δεκάλεπτα: 8-12, 19-29, 38-34, 56-50

Άρης: (Δημήτρης Πρίφτης): Ουάιτ 10, Ουότερς 12 (2), Μούρτος 7 (1), Σίμτσακ 2, Μακ Νιλ 16 (3), Πελεκάνος,Τσούπκοβιτς, Φλιώνης 6 (2), Κοέν 3

Παναθηναϊκός: (Αργύρης Πεδουλάκης): Χαραλαμπόπουλος 2, Διαμαντίδης 9 (3), Καλάθης 3, Ουίλιαμς 19 (2), Χάντερ, Μποχωρίδης, Φώτσης 8 (2), Ραντούλιτσα 8, Παππάς 1

Πηγή: onsports.gr

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ