aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAWalker, Lin οδηγούν τη Charlotte!!

Walker, Lin οδηγούν τη Charlotte!!

Η Charlotte δεν είχε τυχαία το τρίτο καλύτερο εντός έδρας ρεκόρ της Ανατολής στην κανονική περίοδο. Η Time Warner Cable Arena αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά το μεγάλο όπλο της. Για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι οι Hornets έπαιξαν με τρομερή ενέργεια στο γήπεδο τους και μετά τις δύο εμφατικές ήττες στο Miami έδειξαν ότι μόνο “τελειωμένοι” δεν είναι, αφού επικράτησαν της Heat με 89-85 και ισοφάρισαν τη σειρά 2-2.

Ο Kemba Walker ήταν ο πρώτος σκόρερ και οδηγός των Hornets, καθώς σημείωσε νέο ατομικό ρεκόρ πόντων στα Playoffs (34 πόντοι με 13/28 σουτ) και πέτυχε 11 συνεχόμενους στο πιο κρίσιμο σημείο του αγώνα. Ο παίκτης-κλειδί πάντως ήταν για άλλη μια φορά στη σειρά ο Jeremy Lin. Ο Ταϊβανέζος πόιντ γκαρντ έβαλε 21 πόντους με 6/10 σουτ και άλλαζε τις ισορροπίες κάθε φορά που έμπαινε στο γήπεδο.

Τα μεγάλα επιθετικά ριμπάουντ του Lee

Σπουδαία δουλειά έκαναν ακόμα ο Cody Zeller (αμυντικά) και ο Courtney Lee, ο οποίος μάζεψε μάλιστα και δύο τεράστια επιθετικά ριμπάουντ στο τελευταίο λεπτό. Ειδικά το δεύτερο από αυτά αποδείχθηκε και αυτό που έκρινε το νικητή. Με το σκορ 87-85 και 5” να απομένουν, ο Walker αστόχησε σε τρίποντο της απελπισίας στο τέλος του χρόνου επίθεσης, αλλά ο Lee βρέθηκε στο κατάλληλο σημείο, μάζεψε τη μπάλα και έβαλε ψύχραιμα δύο ελεύθερες βολές 4,6” πριν από τη λήξη μετά το φάουλ που δέχτηκε, λυτρώνοντας την ομάδα του.

Ο Joe Johnson (16 πόντοι), ο Luol Deng (15 πόντοι) και ο Dwyane Wade (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 10 ασίστ) ήταν οι κορυφαίοι του Miami, το οποίο ξεκίνησε ιδανικά το ματς (6-15 στο 6′ και 11-22 στο 9′) αλλά έχασε τα… αβγά και τα πασχάλια στη δεύτερη περίοδο. Οι “σφήκες” κράτησαν το Miami χωρίς καλάθι εντός πεδιάς για έξι λεπτά, προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο 18′ (33-32) και όχι μόνο δεν έχασαν ποτέ ξανά το προβάδισμα, αλλά ξέφυγαν και με 11 πόντους διαφορά (48-37) στο 23′.

Η επιστροφή της Heat και το ξέσπασμα του Kemba

Η διαφορά ανέβηκε ακόμα περισσότερο χάρη σε ένα σερί 9-0 στο ξεκίνημα του δεύτερου ημιχρόνου (57-39 στο 27′), ωστόσο η Heat βρήκε τον τρόπο να επιστρέψει στο ματς. Ένα επιμέρους 1-17 έριξε τη διαφορά από τους 18 πόντους στους δύο (58-56 στο 30′) και σε αρκετές περιπτώσεις μέχρι τον έναν από εκεί και πέρα. Κάθε φορά όμως η Charlotte είχε την κατάλληλη απάντηση. Ως επί τω πλείστον δια χειρός Kemba Walker.

Ένα προσωπικό 7-0 από τον Walker έδωσε στους γηπεδούχους προβάδισμα οκτώ πόντων στο 43′ (83-75) και παρά το φινάλε-θρίλερ, οι Hornets κατόρθωσαν να κρατήσουν σφιχτά τη νίκη. Το Miami, από την άλλη, ήταν πάλι μεταμορφωμένο προς το χειρότερο μακριά από το γήπεδο του, παρότι είχε 11/29 τρίποντα και 10 ριμπάουντ παραπάνω. Κι αυτό διότι σούταρε συνολικά με ασυνήθιστα χαμηλά ποσοστά (39,5%) και υπέπεσε σε 17 λάθη.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ