aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΡεκόρ... (Mάικλ Τζόρνταν)

Ρεκόρ… (Mάικλ Τζόρνταν)

Tα πιο ακριβά παπούτσια στην ιστορία του μπάσκετ ανήκουν στον Michael Jordan και τα φόρεσε το… 1984! Κι όμως, το ζευγάρι των Converse που φορούσε ο M.J. στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων πριν από 33 χρόνια έσπασαν κάθε προηγούμενο ρεκόρ σε δημοπρασία, καθώς πωλήθηκαν έναντι 190.373 δολαρίων το πρωί της Κυριακής!

Τα συγκεκριμένα (υπογεγραμμένα) παπούτσια είναι τα τελευταία που φόρεσε ο Jordan ως ερασιτέχνης (αμέσως μετά τους Ολυμπιακούς Αγώνες πήγε στο ΝΒΑ) σε επίσημο αγώνα και μέχρι πρότινος βρίσκονταν στην κατοχή του γιου του Gail Goodrich, παλιού θρύλου των Lakers. Ο περί ου ο λόγος ήταν 11 ετών το 1984 και είχε ρόλο ball boy στον τελικό των Ολυμπιακών Αγώνων του Los Angeles, ο οποίος είχε διεξαχθεί στο Forum των Lakers.

Για την Ιστορία, τα Converse διέλυσαν το προηγούμενο ρεκόρ, το οποίο ανήκε πάλι στον Jordan και συγκεκριμένα στο ζευγάρι που είχε φορέσει στο περίφημο flu game, τον πέμπτο τελικό του 1997, το οποίο είχε πωληθεί το 2013 έναντι 104.765 δολαρίων.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ