aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΟ'Νιλ: «Δεν θα χάναμε από τους Ουόριορς ούτε τότε, ούτε τώρα»

Ο’Νιλ: «Δεν θα χάναμε από τους Ουόριορς ούτε τότε, ούτε τώρα»

Ο Σακίλ Ο’Νιλ ήταν μέλος της τελευταίας ομάδας που κατάφερε να επιστρέψει από το 2-0 και να κατακτήσει το πρωτάθλημα και θεωρεί ότι μπορούν να το κάνουν και οι Καβαλίερς.

Ο θηριώδης σέντερ που κυριάρχησε στο ΝΒΑ και αυτή τη στιγμή είναι σχολιαστής των τελικών, αναφέρθηκε στο κατά πόσο μπορεί το Κλίβελαντ να ανατρέψει την εις βάρος του κατάσταση.

«Επειδή θυμάμαι την ιστορία της περσινής σειράς, όλοι λέγανε πως “το Γκόλντεν Στέιτ κέρδισε το πρωτάθλημα επειδή δεν έπαιζαν οι Έρβινγκ και Λοβ. Φέτος παίζουν, αλλά πρέπει να παίξουν όπως όντως μπορούν να παίξουν», είπε αρχικά ο Ο’Νιλ.

«Ο Κέβιν Λοβ διαλύεται από τον Ντρέιμοντ, πραγματικά. Δε μου αρέσει που είμαι εγώ αυτός που πρέπει να το πω, αλλά πρέπει πραγματικά να ανέβει επίπεδο. Δε μπορείς να επιτρέπεις σε κάποιον να σε παίζει έτσι και να μην απαντάς», πρόσθεσε.

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στην ανατροπή των δικών του Μαϊάμι Χιτ, πριν από 10 χρόνια, όταν ήταν και εκείνοι πίσω με 2-0 από το Ντάλας, αλλά κατάφεραν να ανατρέψουν την κατάσταση και να πάρουν το πρωτάθλημα.

«Δε νιώσαμε ποτέ ότι ήμασταν πίσω και ξέραμε ότι είμαστε καλύτερη ομάδα από αυτήν. Ένα παιχνίδι τη φορά και επειδή ήταν μπροστά, η πίεση είχε μεταφερθεί σε αυτούς. Όταν δείχνεις σημεία ανάκαμψης, η πίεση πάντα μεταφέρεται στον άλλον», είπε χαρακτηριστικά.

Τέλος, δεν παρέλειψε να κάνει σύγκριση ανάμεσα στην κορυφαία ομάδα του ΝΒΑ αυτή τη στιγμή και τους Λος Άντζελες Λέικερς που κατέκτησαν 3 σερί πρωταθλήματα (2000,2001,2002)

«Αν παίζαμε με τους κανόνες της εποχής μου, θα νικούσαμε. Ακόμη και με τους τωρινούς κανόνες να παίζαμε, πάλι θα νικούσαμε γιατί δε θα μπορούσαν να με σταματήσουν με σωματική επαφή, όπως επίσης και τον Κόμπι, λόγω της αυστηρότητας των φάουλ», τόνισε.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ