aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΑσταμάτητη η Thunder!

Ασταμάτητη η Thunder!

Το… ορεκτικό τελείωσε. Ώρα για το κυρίως πιάτο! Η Oklahoma City νίκησε το Dallas 118-104, έκανε το 4-1 στη σειρά και προχώρησε στο δεύτερο γύρο των Playoffs, εκεί όπου περιμένουν από την Κυριακή οι Spurs. Παρά όμως την ευρεία διαφορά με την οποία κέρδισε τον πέμπτο αγώνα της σειράς, μόνο εύκολο βράδυ δεν είχε η Thunder απέναντι στους πάρα πολύ καλούς και μαχητικούς Mavericks.

Ο Russell Westbrook χρειάστηκε να βάλει 36 πόντους με 13/23 σουτ, να μαζέψει 12 ριμπάουντ και να μοιράσει 9 ασίστ και ο Kevin Durant να πετύχει άλλους 33 πόντους με 11/24 σουτ προκειμένου να μπορέσει η ομάδα του Billy Donovan να ξεμπερδέψει από το Dallas. Οι Mavericks βρέθηκαν από πολύ νωρίς με διψήφια διαφορά στο σκορ (21-11 στο 6′ και 33-20 στο 11′) και δεν προηγήθηκαν ούτε μια φορά στον αγώνα. Ωστόσο δεν τα παράτησαν ποτέ.

Πάλεψαν μέχρι τέλους οι Mavericks

Ο Dirk Nowitzki (24 πόντοι) ήταν πολύ καλός στην επίθεση, οι Justin Anderson (14 πόντοι), Dwight Powell (16 πόντοι, 9 ριμπάουντ) έβγαλαν πολλή ενέργεια και ο Zaza Pachulia (12 πόντοι, 7 ριμπάουντ, 9 ασίστ) έκανε σπουδαία δουλειά για το Dallas, το οποίο δεν άφησε σε κανένα σημείο τους γηπεδούχους να απομακρυνθούν πολύ στο σκορ. Οι Mavs σούταραν άλλωστε όλο το βράδυ με ποσοστά άνω του 50% και κατάφεραν να “κλείσουν” τη διαφορά μέχρι τους δύο πόντους στο πρώτο ημίχρονο (55-53 στο 22′).

Στο δεύτερο ημίχρονο η Thunder ξέφυγε πάλι στο σκορ (93-79 στο 35′) αλλά η ομάδα του Rick Carlisle αποδείχθηκε εφτάψυχη, αφού έριξε τη διαφορά μέχρι τους τρεις πόντους (101-98) στο 41′ και είχε μάλιστα δύο φορές την ευκαιρία να ισοφαρίσει. Μόνο που τα τρίποντα των Nowitzki, Barea δεν βρήκαν στόχο… Μέχρι εκεί μπορούσε το Dallas. Μετά το τρίποντο του Nowitzki που έκανε το σκορ 107-103 στο 46′, οι Mavericks έχασαν τα τελευταία εννέα σουτ που επιχείρησαν και ένα σερί 11-0 από την OKC έκανε το σκορ 118-103 στο τελευταίο λεπτό.

Τα milestones και το… τρίτο ημίχρονο

Κάπως έτσι η OKC πήρε το “εισιτήριο” για τον δεύτερο γύρο των Playoffs, όπου αρχίζουν και τα δύσκολα, απέναντι στο San Antonio, με τον πρώτο αγώνα της σειράς να έχει προγραμματιστεί για το Σάββατο. Άξια αναφοράς είναι και δύο milestones. Ο Nowitzki ξεπέρασε τον Scottie Pippen στη 14η θέση του πίνακα με τους πρώτους σκόρερς όλων των εποχών στα Playoffs, ενώ ο Westbrook ανέβηκε στη δεύτερη θέση στη λίστα των Thunder/Sonics, πάνω από τον Gary Payton. Από πάνω του βρίσκεται μόνο ο Kevin Durant.

Ο αγώνας είχε πάντως και.. τρίτο ημίχρονο. Στη συνέντευξη Τύπου ο Russell Westbrook ρωτήθηκε για τη δήλωση που έκανε ο Mark Cuban γι’ αυτόν (“ο Russell Westbrook δεν είναι σούπερ σταρ“) και ο Kevin Durant πήρε πάνω του την απάντηση λέγοντας: “είναι ηλίθιος. Μην ακούτε τι λέει, είναι ηλίθιος“! Ο Westbrook ρωτήθηκε επίσης και για το θέμα με τον Villanueva, λέγοντας το εξής: “έλεγε πολλά, τώρα όμως θα πάει στο σπίτι του, να προετοιμαστεί για την offseason και να κάτσει να παρακολουθήσει άλλα 82 παιχνίδια, όπως έκανε φέτος“!

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ