aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΗΠΑ από… χρυσό

Δεν έχουν αντίπαλο! Οι ΗΠΑ του απίστευτου Κέβιν Ντουράντ μετέτρεψαν σε… πάρτι τον τελικό με τη Σερβία, την οποία συνέτριψαν με 96-66 και κατέκτησαν το χρυσό μετάλλιο στο Ολυμπιακό τουρνουά του Ρίο.

Η ομάδα του Σάσα Τζόρτζεβιτς κατάφερε να προβάλει αντίσταση μόνο στο πρώτο δεκάλεπτο, αφού από εκεί και πέρα, οι Αμερικανοί επέβαλλαν τον… νόμο τους και δεν άφησαν ποτέ το πόδι από το… γκάζι, μετατρέποντας σε παράσταση για έναν ρόλο τον τελικό.

Με ηγέτη τον… διαστημικό Κέβιν Ντουράντ, που πέτυχε 24 πόντους στο ημίχρονο και συμπαραστάτη τον Κάζινς, η ομάδα του Μάικ Σιζέφσκι πήγε στα αποδυτήρια με… αέρα 23 πόντων (29-52) και ουσιαστικά «καθάρισε» πρόωρα την υπόθεση νίκη. Οι Σέρβοι δεν είχαν απάντηση και στην επανάληψη απλώς αφέθηκαν στις ορέξεις της ΗΠΑ.

Με τον Σιζέφσκι σταδιακά να μοιράζει τον χρόνο συμμετοχής σε όλους τους διαθέσιμους παίκτες του, οι Αμερικανοί διατηρούσαν τη διαφορά σε πολύ υψηλά επίπεδα και παράλληλα πρόσφεραν και πλούσιο θέαμα. Έτσι, το παιχνίδι είχε αποκτήσει διαδικαστικό χαρακτήρα με τις ΗΠΑ να φτάνουν διά περιπάτου (96-66) σε ακόμη ένα χρυσό μετάλλιο και τον Καρμέλο Άντονι να γράφει ιστορία, καθώς έγινε ο πρώτος Αμερικανός μπασκετμπολίστας που κατακτά 3 χρυσά μετάλλια.

Κορυφαίος του τελικού ήταν ο Κέβιν Ντουράντ, ο οποίος σταμάτησε στους 30 πόντους, ενώ ο Κάζινς πέτυχε 13 και μάζεψε και 15 ριμπάουντ. Από την άλλη πλευρά, ο Νέντοβιτς σημείωσε 14 πόντους, ενώ Τεόντοσιτς και Ραντούλιτσα κινήθηκαν σε ρηχά νερά.

Τα δεκάλεπτα: 15-19, 29-52, 43-79, 66-96

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ