aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΟλοταχώς για ευρωπαϊκή πρόκριση ο Κεραυνός!

Ολοταχώς για ευρωπαϊκή πρόκριση ο Κεραυνός!

Το 2 στα 2 μετράνε οι πρωταθλητές στον τέταρτο όμιλο του FIBA Europe Cup μετά τη νίκη απέναντι στην Μπαλκάν της Βουλγαρίας. Εξαιρετικό είναι το ξεκίνημα του Κεραυνού στο FIBA Europe Cup της σεζόν 2017/18, στην επιστροφή των Στροβολιωτών στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις μετά από πέντε χρόνια. Μετά τη νίκη στις Βρυξέλλες απέναντι στην Basic-Fit με 68-58 στις 17 Οκτωβρίου, η ομάδα του Χριστόφορου Λειβαδιώτη έκανε το 2 στα 2 την Τετάρτη 25 του μήνα, με την εντός έδρας νίκη στο «Κώστας Παπαέλληνας» με το εμφατικό 88-69 απέναντι στην BC Balkan της Βουλγαρίας.

Με τον Κεραυνό και την Κορμέντ της Ουγγαρίας να έχουν ξεκινήσει τις υποχρεώσεις τους στον τέταρτο όμιλο με ρεκόρ 2-0, γίνεται αντιληπτό ότι πλέον ο Κεραυνός έχει το πάνω χέρι σε ό,τι αφορά στην πρόκριση στους «16» του FIBA Europe Cup. Το επόμενο ευρωπαϊκό παιχνίδι για τους πρωταθλητές είναι αυτό στην Ουγγαρία και την έδρα της Egis Kormend την Τετάρτη 1η Νοεμβρίου στις 21:00 στο ντέρμπι των αήττητων του ομίλου. Η άμεση προσοχή των Χριστόφορου Λειβαδιώτη και Μιχάλη Ματσεντίδη στρέφεται στο κυπριακό πρωτάθλημα, με τον Κεραυνό να πηγαίνει στη Λεμεσό το Σάββατο 28 Οκτωβρίου (18:00) για να αντιμετωπίσει τον Απόλλωνα για την 3η αγωνιστική. Όμως, ξεκίνησε ήδη η μελέτη και η προετοιμασία για τον ευρωπαϊκό αγώνα της ερχόμενης εβδομάδας, αφού οι αγωνιστικές υποχρεώσεις είναι συνεχόμενες.

«Κάναμε ένα εξαιρετικό ξεκίνημα στις ευρωπαϊκές διοργανώσεις και ελπίζω να συνεχίσουμε με τον ίδιο τρόπο. Ο πρώτος στόχος είναι να οριστικοποιήσουμε την πρόκριση στους ‘16’, κάτι που θα αποτελέσει μεγάλη επιτυχία για το σωματείο μας», τόνισε ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης, μιλώντας αμέσως μετά τον αγώνα με την BC Balkan.

Διατηρώντας τον περσινό κορμό, που έφερε το πρωτάθλημα μετά από εννιά χρόνια, ο Χριστόφορος Λειβαδιώτης και η ομάδα του στο τεχνικό τιμ και τη διοίκηση πρόσθεσαν ποιοτικούς παίκτες που «γέμισαν» το ρόστερ, με την ομάδα να βγάζει μια πολύ καλή εικόνα, νωρίς στη σεζόν. Για την ποιότητα του ρόστερ του Κεραυνού μίλησε ο προπονητής της BC Balkan, Νεμπόισα Βίντιτς, μετά τον αγώνα, ο οποίος εξέφρασε τα καλύτερα λόγια για την κυπριακή ομάδα: «Πιστεύω ότι ο Κεραυνός είναι η καλύτερη ομάδα του ομίλου μας. Έχουν ποιοτικούς παίκτες, που ανεβάζουν επίπεδο την ομάδα», τόνισε, με τον ίδιο να κάνει ακολούθως ονομαστική αναφορά στον Μο Αμπουκάρ, ο οποίος είχε 25 πόντους, 6 ριμπάουντ και 3 ασίστ στον αγώνα της Τετάρτης.

Από κοντά τον ακολούθησε ο Τρε Μπάσι, που είχε 21 πόντους, 5 ασίστ και 4 ριμπάουντ, ενώ εξαιρετικοί ήταν και οι Κένι Μπάρκερ (14π., 3ρ., 5ασ.), Κέιντ Ντέιβις (12π., 5κλ.), Άντονι Κινγκ (6π., 6ρ., 3ασ., 3κοψ.), Σάιμον Μιχαήλ (8π., 2ασ.). Στα αγωνιστικά προβλήματα, είναι ο παροπλισμός του Γιώργου Νεοφύτου για τον επόμενο μήνα, λόγω κατάγματος στο χέρι.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ