aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΘρίαμβος της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της ΤΣΣΚΑ σε νεκρό χρόνο!

Θρίαμβος της Φενέρμπαχτσε στην έδρα της ΤΣΣΚΑ σε νεκρό χρόνο!

Έχασε από τη Νταρουσάφακα για το τουρκικό πρωτάθλημα, έχασε από τον Ολυμπιακό το βράδυ της Τετάρτης (15/11) για τη EuroLeague, όμως η Φενέρμπαχτσε έδειξε την κλάση της με τον πιο εμφατικό τρόπο. Πήγε στη Μόσχα, νίκησε την ΤΣΣΚΑ (95-93) και την έριξε από την κορυφή της κατάταξης, με τον Κώστα Σλούκα να είναι εκ των κορυφαίων της ομάδας του και τον Γιαν Βέσελι να κάνει ρεκόρ καριέρας στη διοργάνωση σε 31 πόντους (με 14/19 δίποντα και 3/5 βολές)!

Ο τρόπος με τον οποίο μπήκε στο ματς η Φενέρμπαχτσε, ήταν εκπληκτικός. Με τη μπάλα να ακουμπάει συνεχώς στα χέρια του ασταμάτητου Βέσελι, οι Τούρκοι έκλεισαν το πρώτο δεκάλεπτο στο 16-27 (με 12/16 σουτ και 11 ασίστ), πριν εκτοξεύσουν τη διαφορά στους 18 (21-39). Οι άμυνα των γηπεδούχων δεν λειτουργούσε καλά, όμως ένα σερί 11-0 σε περίπου ένα αγωνιστικό λεπτό τους έδωσε την ευκαιρία να μαζέψουν το σκορ, να μειώσουν στους επτά και τελικά να κλείσουν το πρώτο μέρος στο 41-46 που έδινε νέο ενδιαφέρον στην αναμέτρηση.

O απογοητευτικός Κλάιμπερν ανέβασε στροφές στο τρίτο δεκάλεπτο και έβαλε τρίποντο για το 57-53 στο 26′, ο ντε Κολό επίσης συνδέθηκε με το καλάθι και το 63-61 στο 30′ άφηνε ανοιχτούς λογαριασμούς και υποσχέσεις για ντέρμπι ολκής μέχρι το φινάλε. Μόνο που ο Νικολό Μέλι δεν είχε όρεξη για πολλά πολλά. Παίζοντας ως… σμολ φόργουορντ στα τελευταία λεπτά, έβαλε διαδοχικά καλάθια για το 75-80, δίνοντας ξεκάθαρο προβάδισμα στην ομάδα του με ένα λεπτό για το τέλος.

Οι γηπεδούχοι δεν είχαν πει όμως την τελευταία τους λέξη, αφού ο Σέρχιο Ροντρίγκεθ πρωταγωνίστησε στη μεγαλύτερη -μέχρις εκείνο το σημείο- φάση του αγώνα. Έριξε στην παγίδα τον Νικολό Μέλι, σκόραρε για τρεις και πήρε το φάουλ από τον φόργουορντ της Φενέρμπαχτσε, βάζοντας μπροστά την ΤΣΣΚΑ Μόσχας στα 15.4” για το τέλος. Ο Μπραντ Ουάναμεϊκερ ισοφάρισε στα 10.1” με 1/2 βολές, ενώ ακολούθησε άστοχο σουτ του Κάιλ Χάινς σχεδόν με την εκπνοή, για να οδηγηθεί ο αγώνας στην παράταση.

Εκεί, η Φενέρμπαχτσε είχε το πάνω χέρι ως επί το πλείστον, με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη να ισοφαρίζει όμως με τον Νάντο Ντε Κολό στα 16”. Ο Ζέλικο Ομπράντοβιτς αποφάσισε να ξαναδώσει την μπάλα στον Μπραντ Ουάναμεϊκερ, ο οποίος όμως δεν πήρε τη σωστή απόφαση. Σούταρε για τρεις μπροστά στα απλωμένα χέρια του Γιαν Βέσελι, με αποτέλεσμα να αστοχήσει. Ουδέν πρόβλημα για την τουρκική ομάδα, αφού ο Νικολό Μέλι εμφανίστηκε (σχεδόν) από το πουθενά και με ένα φόλοου έσπρωξε την μπάλα στο ρωσικό καλάθι στην εκπνοή, για να χαρίσει στους Πρωταθλητές Ευρώπης τη νίκη στη MegaSport Arena.

Αυτή ήταν η πρώτη εντός έδρας ήττα της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην EuroLeague μετά από δεκατέσσερις (14) σερί νίκες, με την τελευταία της αποτυχία στη Ρωσία να έχει ως θύτη (καθόλου τυχαία, απ ότι φαίνεται) πάλι τη Φενέρμπαχτσε, ένα χρόνο πριν.

ΤΑ ΔΕΚΑΛΕΠΤΑ: 16-27, 41-46, 63-61, 83-83κ.α., 93-95.

ΤΣΣΚΑ ΜΟΣΧΑΣ (Ιτούδης): Ντε Κολό 18 (6 ασίστ), Αντόνοβ 3, Ροντρίγκεθ 20 (4/8 τρίποντα), Βοροντσέβιτς 2, Κλάιμπερν 10, Χίγκινς 17, Χριάπα 2, Κουρμπάνοβ, Χάινς 17, Χάντερ 4.

ΦΕΝΕΡΜΠΑΧΤΣΕ (Ομπράντοβιτς): Τόμπσον 7 (12 ριμπάουντ), Μέλι 11, Μαχμούτογλου, Γουόναμεϊκερ 13 (9 ριμπάουντ), Σλούκας 10 (9 ασίστ), Νάναλι 6, Γκούντουριτς 7 (5 ασίστ), Βέσελι 31 (14/19 δίποντα), Ντατόμε 10.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ