aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΣτο Βελιγράδι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με νίκη-θρίλερ επί της Χίμκι!

Στο Βελιγράδι και η ΤΣΣΚΑ Μόσχας με νίκη-θρίλερ επί της Χίμκι!

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας έγινε η τρίτη ομάδα που παίρνει το εισιτήριο για το Final-4 της Ευρωλίγκας στο Βελιγράδι. Σήμερα επικράτησε 89-88 της Χίμκι εκτός έδρας κάνοντας το 3-1 στη σειρά, σε ένα παιχνίδι όμως που έχει έντονη… γκρι σκιά λόγω των διαιτητικών αποφάσεων.

Οι γηπεδούχοι διαμαρτύρονται εντονότατα για δύο καλάθια. Ένα του Χίγκινς που οι διαιτητές μέτρησαν και ένα του Άντερσον που τελικά δεν το… υπολόγισαν στις τελευταίες και κρισιμότατες επιθέσεις του αγώνα.

Οι παίκτες της Χίμκι κατάφεραν στο τελευταίο δεκάλεπτο να καλύψει μια διαφορά μέχρι και 14 πόντων (68-82, στο 33’) και να περάσουν μπροστά στο σκορ με δύο πόντους λίγο πριν το τέλος.

Έτσι, φτάσαμε στα τελευταία δεύτερα, εκεί που ο Χίνγκινς περίπου 5 δεύτερα πριν το τέλος διαμόρφωσε το 89-88, αλλά στην αμέσως επόμενης φάση ο Άντερσον σκόραρε με τους «άρχοντες» του αγώνα τελικά να μην το μετρούν καθώς υποστήριξαν ότι ο χρόνος δεν είχε μετρήσει γιατί είχαν σφυρίξει για να γίνουν οι αλλαγές. Οι διαμαρτυρίες από τον Γιώργο Μπαρτζώκα ήταν έντονες αλλά όχι και… αρκετές για να πείσουν τους διαιτητές να αλλάξουν άποψη.

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα. Ειδικά στα πρώτα δεκάλεπτα που είχε καταφέρει να έχει το προβάδισμα και διαφορά μέχρι και τους 11 πόντους στα μέσα της 2ης περιόδου. Μέχρι τότε οι παίκτες του Ιτούδη είχαν στηριχθεί στην καλή του άμυνα αλλά και την έλλειψη συγκέντρωσης των γηπεδούχων.

Στο τρίτο δεκάλεπτο τα επιθετικά ριμπάουντ κράτησαν τη διαφορά σε διψήφιο αριθμό πόντων για την ΤΣΣΚΑ. Όταν οι παίκτες του Μπαρτζώκα άρχισαν να πιέζουν περισσότερο αμυντικά και να «κατεβάζουν» και τα ριμπάουντ τότε άρχισαν να μειώνουν και να επιστρέψουν στο ματς από μια διαφορά 14 πόντων.

Τα δεκάλεπτα: 25-32, 19-25, 21-14, 23-18.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ