aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΠήρε τον «εμφύλιο» η Μάλαγα

Πήρε τον «εμφύλιο» η Μάλαγα

Ο ισπανικός «εμφύλιος» της Euroleague ανάμεσα σε Μάλαγα και Μπαρτσελόνα έγινε… θρίλερ με τους Ανδαλουσιάνους να γλιτώνουν την «αυτοκτονία» από το +15 και να παίρνουν τη νίκη με 95-91 και ψύχραιμο Σουάρεθ στο τέλος.

Επιστροφή στις νίκες για τους Ανδαλουσιανούς που άφησαν πίσω τις τρεις σερί ήττες τους κι ανέβηκαν στο 11-16. Από την άλλη, η Μπαρτσελόνα δεν έδωσε συνέχεια στον… θρίαμβο επί του Ολυμπιακού και υποχώρησε στο 9-18.  Ο Ντάνι Ντίεθ ήταν ο απρόσμενος πρωταγωνιστής των νικητών με 21 πόντους, 5 ριμπάουντ και 4 ασίστ, ενώ 13 πόντους πρόσθεσε ο Νεμάνια Νέντοβιτς. Για την «Μπάρτσα», σπουδαία εμφάνιση πραγματοποίησε ο Άντε Τόμιτς (22π., 11ριμπ.).

Εντυπωσιακό ήταν το ξεκίνημα για τους Καταλανούς με τον Ερτέλ να μετρά δυο σερί τρίποντα για το +12 (5-17 στο 5′). Η Μάλαγα συνήλθε με λύσεις από Βαζίνσκι και Ντίαθ αλλά το πρώτο δεκάλεπτο έκλεισε με 19-25. Στην δεύτερη περίοδο το σκηνικό άλλαξε άρδην. Οι Ανδαλουσιάνοι πήραν πρώτο προβάδισμα με τον Ντίεθ (32-31, στο 15′) και πέτυχαν συνολικά 30 πόντους για το 49-46 του ημιχρόνου. Την ίδια στιγμή, ο Τόμιτς ήταν ο παίκτης που κρατούσε «όρθια» την Μπαρτσελόνα.

O Έντουιν Τζάκσον μπήκε με… φόρα από τα αποδυτήρια για την «Μπάρτσα» που πήρε τον έλεγχο του ματς (53-61, στο 25′). Τα δεδομένα όμως άλλαξαν άρδην σε χρόνο dt. Ο Ντίεθ «πυροβολούσε», η άμυνα των μπλαουγκράνα χάθηκε και η Μάλαγα μπήκε στην τελευταία περίοδο με προβάδισμα οκτώ πόντων (76-68).

Με την έναρξη της τέταρτης περιόδου, η διαφορά έφτασε στους 15 (84-69), αλλά η Μπαρτσελόνα είχε… σφυγμό και κατάφερε να γυρίσει την κατάσταση. Με ένα λεπτό να μένει για το τέλος, ο Ερτέλ μείωσε σε 89-87. Η Μάλαγα αστόχησε σε δύο τρίποντα, αλλά βρήκε δύο κομβικά επιθετικά ριμπάουντ. Ο Νέντοβιτς πέτυχε δυο βολές για το 91-87, ακολούθησε απάντηση του Κόπονεν, αλλά η έκβαση του αγώνα δεν άλλαξε με τον Σουάρεθ να μένει ψύχραιμος σε τέσσερις βολές και να διαμορφώνει

Τα δεκάλεπτα: 19-25, 49-46, 76-68, 95-91.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ