aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΝικ ο Μεγαλοπρεπής!

Νικ ο Μεγαλοπρεπής!

Ο Παναθηναϊκός πήρε τεράστια νίκη μέσα στην Πόλη με 82-81 επί της Εφές Αναντολού και έφτασε στις 5 νίκες έως τώρα στην Ευρωλίγκα πραγματοποιώντας πολύ καλή εμφάνιση. Οι «πράσινοι» καθοδηγούμενοι από τον συγκλονιστικό Καλάθη και τον Γκιστ κατάφεραν να αντέξουν στην πίεση των Τούρκων και παρά τα προβλήματα έφτασαν σε μια μεγάλη επικράτηση.

Ο Παναθηναϊκός με τον Καλάθη να οργανώνει σωστά τις επιθέσεις, τον Αντετοκούνμπο να δίνει λύσεις στην άμυνα και τον Σίνγκλετον να απειλεί από την περιφέρεια προηγήθηκε με 24-14 στο 8’ και έδειχνε να έχει τον έλεγχο του αγώνα. Στο 11’ ο Καλάθης αποσύρθηκε στον πάγκο για να πάρει ανάσες, αλλά ο Λεκαβίτσιους δεν μπόρεσε να βοηθήσει με συνέπεια οι «πράσινοι» να χάσουν το… τιμόνι από τα χέρια τους.

Η Εφές βρήκε τον τρόπο να ανακάμψει και με τον Μότουμ να… πυροβολεί από την περιφέρεια έκαναν την αντεπίθεσή τους. Από το 31-23 στο 11’ για τον Παναθηναϊκό, οι Τούρκοι πέρασαν αυτοί μπροστά με 37-33 στο 15’ και βέβαια ο Πασκουάλ επανέφερε αμέσως τον Καλάθη στην πεντάδα του. Επίσης πέρασε ξανά τον Αντετοκούνμπο στη θέση «τρία» και ο Παναθηναϊκός άρχισε να βρίσκει ξανά τα βήματά του,

Έτσι το πρώτο μέρος τελείωσε με τους «πράσινους» να προηγούνται με 48-44. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Μότουμ είχε 3/3 τρίποντα και όλη η υπόλοιπη Εφές είχε 0/13! Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με τον Γκιστ και τον Καλάθη να κρατάνε ουσιαστικά μόνοι τους την ομάδα είχε το προβάδισμα (55-49 στο 24’), αλλά στο 27’ ο Σίνγκλετον χρεώθηκε με 4ο φάουλ και πέρασε στον πάγκο.

Εκεί οι «πράσινοι» έχασαν τον προσανατολισμό τους, δεν είχαν «σημείο αναφοράς» στην επίθεση με συνέπεια να χάσουν το μομέντουμ του αγώνα και η Εφές να προηγηθεί με 69-62 στο 32’ με σερί 12-0. Το παιχνίδι ισορρόπησε ωστόσο στη συνέχεια με τον Καλάθη να κάνει εκπληκτική δουλειά σε άμυνα και επίθεση και μετατράπηκε σε… θρίλερ. Ο Ρίβερς ισοφάρισε σε 79-79 στο 1.37 πριν τη λήξη. Στα 48’’ ο Καλάθης έκανε το 82-79 με τρίποντο και στα 33’’ ο Ντάντσον κάρφωσε μειώνοντας σε 82-81. Ο Καλάθης αστόχησε στα 12’’ και στην εκπνοή ο Γκιστ έκοψε με τάπα τον ΜακΚόλουμ που επεχείρησε το δίποντο, χαρίζοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό με το τελικό 82-81.

Εκπληκτικός ο Καλάθης που έκανε ρεκόρ πόντων στην Ευρωλίγκα. Τα έκανε όλα, ήταν παντού και έπαιξε σερί από το δεύτερο δεκάλεπτο κι έπειτα! Δίπλα του ο Γκιστ ήταν καθοριστικός όχι μόνο στο τέλος, αλλά σε όλο το ματς αποτελούσε την «κολόνα» για τον Παναθηναϊκό. Πολύ καλοί επίσης οι Αντετοκούνμπο και Βουγιούκας. Από την Εφές οι ΜακΚόλουμ και Στίματς ήταν οι καλύτεροι.

Τα δεκάλεπτα: 21-28, 44-48,60-62, 81-82.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ