aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΜετωπική FIBA-Ομοσπονδιών με Ευρωλίγκα

Μετωπική FIBA-Ομοσπονδιών με Ευρωλίγκα

Όλα δείχνουν πως το σχίσμα στο ευρωπαϊκό μπάσκετ θα συνεχιστεί. Η Ευρωλίγκα κατέθεσε χθες πρόταση (ή ουσιαστικά επανέφερε μία παλαιότερη) για αναμόρφωση του καλενταριού με τέτοιο τρόπο, ώστε τα κλαμπ να έχουν τους παίκτες διαθέσιμους από το Σεπτέμβριο μέχρι και τα μέσα Ιουνίου και τις εθνικές ομάδες από το δεύτερο μισό του Ιουνίου μέχρι τα τέλη Ιουλίου και ο Αύγουστος να προβλέπεται ως μήνας ξεκούρασης για τους αθλητές.

Η FIBA μετά από διαδοχικές επαφές και με τις εθνικές ομοσπονδίες χθες αναμένεται πιθανότατα σήμερα να απαντήσει επίσημα. Κι όπως όλα δείχνουν, η απάντησή της θα είναι αρνητική έχοντας μάλιστα στο πλευρό της και τις εθνικές ομοσπονδίες. Στις τάξεις της FIBA φαίνεται να θεωρούν πως η Ευρωλίγκα δεν προτείνει τίποτα καινούριο και πως το πλάνο της ουσιαστικά καταστρέφει το δικό της σχέδιο για ένα πλήρως ελεύθερο καλοκαίρι ανά τετραετία για τους αθλητές. Με την πρόταση της Ευρωλίγκας, θα πρέπει να συμπτυχθούν τον προσεχή Ιούλιο δώδεκα ματς (!) της πρώτης και δεύτερης προκριματικής φάσης του Μουντομπάσκετ, πράγμα που είναι πρακτικά αδύνατο.

Έτσι πάμε σε νέα ρήξη ανάμεσα στις δύο πλευρές. Και φημολογείται πως οι ομοσπονδίες έχουν αποφασίσει να κληθούν κανονικά στις εθνικές ομάδες οι παίκτες συλλόγων που αγωνίζονται στην Ευρωλίγκα. Ήδη μάλιστα έχουν τοποθετηθεί σχετικά και δημόσια ο πρόεδρος της ισπανικής ομοσπονδίας, Χόρχε Γκαρμπαχόσα, και της αντίστοιχης γαλλικής Ζαν-Πιέρ Σιουτά. Τι θα σημαίνει αυτό; Ουδείς γνωρίζει, ωστόσο αν η Ευρωλίγκα, δηλαδή οι ίδιες οι ομάδες, δεν απελευθερώσουν τους παίκτες για να παίξουν στα προκριματικά (υπάρχουν προγραμματισμένες αγωνιστικές τις ίδιες ημερομηνίες το Νοέμβριο και το Φεβρουάριο) προβλέπονται κυρώσεις.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ