aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤEUROLEAGUEΗ Μπαρτσελόνα πήρε το "πάνω χέρι"

Η Μπαρτσελόνα πήρε το “πάνω χέρι”

Η Μπαρτσελόνα έχει πλέον το πάνω χέρι στη σειρά με την Λοκομοτίβ. Οι “μπλαουγκράνα” έχοντας το έλεγχο του αγώνα στο μεγαλύτερο διάστημα το παιχνιδιού έφτασαν να προηγούνται ακόμα και με +21 (80-59) για να φτάσουν τελικά στη νίκη με 82-70. Με αυτή τη νίκη οι Καταλανοί έκαναν το 2-1 και πλέον την ερχόμενη Πέμπτη (21/4) αν μπορέσουν να πάρουν ακόμα μία θα σφραγίσουν το εισιτήριο για το Final four. Για να φτάσει σε αυτό το αποτέλεσμα χρειάστηκε ένα απίστευτο σόου από τον Άλεξ Αμπρίνες, ο οποίος σταμάτησε στους 25 πόντους (6/10 τρίποντα, 2/3 δίποντα, 3 ριμπάουντ, 4 ασίστ) με τους 15 εξ αυτών να είναι στο δεύτερο δεκάλεπτο! Ο Στράτος Περπέρογλου έπαιξε 21 λεπτά και ήταν αρκετά θετικός στην άμυνα έχοντας 2 κλεψίματα, ενώ πέτυχε 1 πόντο και μάζεψε 1 ριμπάουντ.

Ο αγώνας είχε έντονο ελληνικό διαιτητικό ενδιαφέρον, καθώς πρώτος ρέφερι της αναμέτρησης ήταν ο Χρήστος Χριστοδούλου. Τον αγώνα παρακολούθησε από κοντά και ο γκαρντ των Μισεσότα Τίμπεργουλβς, Ρίκι Ρούμπιο, ο οποίος είδε από κοντά την πρώην ομάδα του.

Ο αγώνας

Αρκετά δυναμικό ήταν το ξεκίνημα για την Μπαρτσελόνα, η οποία με τον Κάρλος Ναβάρο να δίνει τον ρυθμό κατάφερε να πάρει εξαρχής τα ηνία στο σκορ (9-4 στο 3′). Οι Ρώσοι επιθετικά έδειχναν μπλοκαρισμένοι, όμως με 6 πόντους του Ράντολφ και με ένα τρίποντο του Ντιλέινι μπόρεσαν να αντεπεξέλθουν στο αρχικό καταλανικό ξέσπασμα κι αφού αρχικά ισοφάρισαν σε 9-9 (στο 4′) στη συνέχεια βρέθηκαν να μπαίνουν σε ρόλο οδηγού (14-16 στο 6′). Το παιχνίδι πλέον είχε γίνει εξαιρετικά αμφίρροπο και με την Κουμπάν να έχει πάρει ψυχολογία από τα καλάθια των Ντιλέινι (11π.) – Ράντολφ (10π.) έκλεισε το δεκάλεπτο στο 19-23 (στο 10′).

Το παιχνίδι είχε αποκτήσει ένα πολύ γρήγορο τέμπο και με τον Μπαρτζώκα να προσπαθεί να κάνει διαχείριση και να δώσει ανάσες στους παίκτες του οι γηπεδούχοι βρήκαν την ευκαιρία να τρέξουν ένα επιμέρους 10-4 περνώντας μπροστά με 32-27 στο 15′. Οι Καταλανοί είδαν τον Άλεξ Αμπρίνες να συνδέεται για τα καλά με το αντίπαλο καλάθι και με 13 δικούς του πόντους στο δεύτερο δεκάλεπτο η Μπαρτσελόνα προηγούνταν με 38-34 (στο 17′). Ο Αμπρίνες σκόραρε συνολικά 15 πόντους μέσα στη περίοδο κι έτσι οι γηπεδούχοι κατάφεραν να πάνε στο ημίχρονο με το σκορ στο 42-36 (στο 20′).

Τα πράγματα δεν ξεκίνησαν όπως θα ήθελαν οι Ρώσοι στο δεύτερο μισό, καθώς ο Ντιλέινι υπέπεσε στο τρίτο προσωπικό του φάουλ που πλέον τον στόχευε η ισπανική επίθεση (46-36 στο 21′). Το παιχνίδι είχε χάσει τον καλό επιθετικό ρυθμό του και οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που έδειχναν να έχουν το μεγαλύτερο πρόβλημα για να απειλήσουν. Η “Λόκο” σκοράροντας 14 πόντους εκ των οποίων οι 6 από τον Σίγκλετον στο τελευταίο δίλεπτο δεν μπόρεσε να απειλήσει τους παίκτες του Πασκουάλ που είχαν εδραιώσει μία διαφορά ασφαλείας (61-50 στο 30′).

Στη τέταρτη περίοδο η Λοκομοτίβ έδειξε να ξεμένει από δυνάμεις και με το σκορ να έχει καρφωθεί πάνω από τους 15 πόντους (82-64 στο 38′) το τελευταίο πεντάλεπτο είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Τελικά η Μπαρτσελόνα έκανε το 2-1 στη σειρά κερδίζοντας με 82-70.

Τα δεκάλεπτα: 19-23, 42-36, 61-50, 82-70.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ