aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά Nέα«Γονάτισε» τη Φενέρ η Μακάμπι

«Γονάτισε» τη Φενέρ η Μακάμπι

Ζωντανή στη μάχη της τετράδας αλλά και του πλεονεκτήματος έμεινε η Μακάμπι Τελ Αβίβ. Η «ομάδα του λαού» έχοντας σε μεγάλο βράδυ του Τζάκσον και Κόουλ, λύγισε την Φενέρμπαχτσε του Ζέλικο Ομπράντοβιτς επικρατώντας με 82-73 και απέχει μία νίκη από τις πρώτες τέσσερις θέσεις της βαθμολογίας με ρεκόρ 8-6. Μόνο ο Γιαν Βέσελι με 18 πόντους και 6 ριμπάουντ διασώθηκε από τους πρωταθλητές Τουρκίας, οι οποίοι παρέμειναν στο 9-5.

H Μακάμπι ήταν αυτή που ξεκίνησε ιδανικά το παιχνίδι. Γρήγορα-γρήγορα οι γηπεδούχοι κατάφεραν να προηγηθούν 9-0 και να βάλουν από νωρίς σε μπελάδες τους πρωταθλητές Τουρκίας. Χαρακτηριστικό είναι πως το πρώτο καλάθι της Φενέρ το πέτυχε ο Σλούκας στο 5:51 μειώνοντας σε 9-2. Oι παίκτες του Ζέλικο Ομπράντοβιτς δυσκολεύονταν αρκετά να βρουν διαδρόμους προς το καλάθι με αποτέλεσμα στο 2:24 πριν το τέλος της 1ης περιόδου το σκορ να είναι 17-4 υπέρ της Μακάμπι. Ένα καλάθι του Ντίξον στο τελευταίο δευτερόλεπτο έστειλε την Φενέρμπαχτσε στο -9 (24-15) στο τέλος του πρώτου δεκαλέπτου.

Όπως ήταν αναμένομενο οι φωνές του Ζέλικο Ομπράντοβιτς κατά τη διάρκεια της διακοπής «αφύπνισαν» τους πρωταθλητές Τουρκίας οι οποίοι με ένα αναπάντητο σερί 7-0 έριξαν τη διαφορά στους δύο (24-22). Ωστόσο η Μακάμπι δεν πτοήθηκε από το δυνατό ξεκίνημα των φιλοξενουμένων και με τον Νόρις Κόουλ να έχει αναλάβει τα… ηνία επιθετικά κατάφερε να ξεφύγει ξανά με επτά (37-30). Το τρίποντο του Ντίξον, ο οποίος συνέχιζε να αποτελεί την μοναδική αξιόπιστη λύση στο σκοράρισμα για τον Ομπράντοβιτς, οδήγησε την Φενέρ στην ανάπαυλα στο -4 (40-36).

Η Φενέρ ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα στο δεύτερο μέρος και με τέσσερις γρήγορους πόντους του Μέλι έφερε το ματς σε απόλυτη ισσοροπία (40-40). Ωστόσο οι γηπεδούχοι δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και διατήρησαν το προβάδισμα στο σκορ. Ο Κόουλ συνέχισε να βρίσκεται σε πολύ καλό βράδυ και με δικό του τρίποντο έστειλε τη διαφορά για πρώτη φορά πάνω από τους δέκα (58-46). Ωστόσο ένα τρίποντο του Ντίξον και ένα καλάθι του Βέσελι διαμόρφωσε το 60-54 το οποίο ήταν και το σκορ στο τέλος της τρίτης περιόδου, διατηρώντας ζωντανή τη Φενέρ στο κυνήγι της νίκης.

Οι ισραηλινοί ωστόσο δεν έδειχναν διάθεση να πετάξουν στα σκουπίδια προσπάθεια τριών δεκαλέπτων. Με απόλυτη προσήλωση στα αμυντικά τους καθήκοντα και σωστές επιλογές επιθετικά κατάφεραν πολύ γρήγορα στην έναρξη της 4ης περιόδου να χτίσουν μία διαφορά ασφαλείας (69-58) 7:57 πριν το τέλος. Μάλιστα η κατάσταση για την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς έγινε ακόμα δυσκολότερη με την «ομάδα του λαού» να στέλνει τη διαφορά ακόμα και στο +14 (74-60). Οι Τούρκοι προσπάθησαν να κάνουν την τελική τους αντεπίθεση ωστόσο οι όποιες προσπάθειες σταμάταγαν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ