aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Aθλητικά NέαΜπαρσελόνα από τα… παλιά σκόρπισε την ΤΣΣΚΑ

Μπαρσελόνα από τα… παλιά σκόρπισε την ΤΣΣΚΑ

Δείχνει σφυγμό η Μπαρσελόνα… Οι μπλαουγράνα με εμφάνιση βγαλμένη από τα ένδοξα χρόνια του παρελθόντος, επικράτησαν της ΤΣΣΚΑ Μόσχας στην Βαρκελώνη με 85-72, υποχρέωσαν τους Ρώσους στην τέταρτη φετινή τους νίκη στην φετινή Ευρωλίγκα και παράλληλα την ευκαιρία στον Ολυμπιακό να ανέβει στην κορυφή της βαθμολογία σε πιθανή νίκη του αύριο κόντρα στην Αρμάνι Μιλάνο.

Κορυφαίος για τους γηπεδούχους ο Κοπόνεν ο οποίος είχε 13 π. (3/5 τρ.) ενώ πολύ καλός ήταν και ο Ερτέλ με 12 π. και 8 ασ. Από τους γηπεδούχους ακόμα μία τρομερή εμφάνιση πραγματοποίησε ο Νάντο Ντε Κολό, ο οποίος ήταν και ο πρώτος σκόρερ του ματς με 23 πόντους. Στο 6-10 και την 11η θέση βρίσκεται πλέον η Μπαρσελόνα. Στο 12-4 υποχώρησε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Η Μπαρσελόνα ήταν αυτή που ξεκίνησε καλύτερα την αναμέτρηση και με τον Τόμιτς να κυριαρχεί κάτω από τις δύο ρακέτες κατάφερε σχετικά γρήγορα να χτίσει μία διαφορά οκτώ πόντων (12-4) στο 6:30 της 1ης περιόδου. Οι γηπεδούχοι συνέχισαν να έχουν το μομέντουμ με το μέρος του και με δίποντο του Ερτέλ έστειλαν την απόστασή τους από την ΤΣΣΚΑ Μόσχας σε διψήφια επίπεδα (21-9) στο 3:03. Ωστόσο οι Ρώσοι αντέδρασαν και με τον Ντε Κολό να παίρνει μπρος έριξαν τη διαφορά στο τέλος της περιόδου ξανά σε μονοψήφια επίπεδα (25-17).

Με το πόδι στο γκάζι μπήκαν οι μπλαουγράνα και στη 2η περίοδο του ματς. Η είσοδος του Βεζένκοφ έδωσε… φρεσκάδα και λύσεις επιθετικά και κάπως έτσι η Μπαρτσελόνα κατάφερε να χτίσει μία διαφορά… νίκης προηγούμενη με +15 (33-18) στο 7:04 και με +16 (44-28) στο 3:10. Σε εκείνο το σημείο η ΤΣΣΚΑ έβγαλε σφυγμό. Με τον Κλάιμπερν να αναλαμβάνει τα ηνία στο σκοράρισμα μείωσε και οδηγήθηκε στην ανάπαυλα στο -5 (47-42).

Παρά την αναμενόμενη αντίδραση της «αρκούδας», οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο δεν έχασαν ούτε στιγμή την ψυχραιμία τους. Τo 53-50 με δύο τρίποντες… βόμβες του Ναβάρο έγινε άμεσαα 59-50 και από εκείνο το σημείο και μετά οι γηπεδούχοι δεν κοίταξαν στιγμή πίσω.

Ο Ερτέλ με συνεχόμενους πόντους διαμόρφωσε το 66-55 στο τέλος της 3ης περιόδου. Το τελευταίο δεκάλεπτο εξελίχθηκε σε παράσταση για ένα ρόλο. Οι μπλαουγράνα με ηγέτη των Ερτέλ βομβάρδιζαν το ρωσικό καλάθι δίνοντας στη νίκη τους διαστάσεις θριάμβου με τη διαφορά να φτάνει ακόμα και στο +20 (75-55) στο 6:04. Τα εναπομείναντα λεπτά έμοιαζαν διαδικαστικά και το μόνο που κατάφερε η ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη ήταν να σώσει την αξιοπρέπειά της, γνωρίζοντας την ήττα με 85-72.

Τα δεκάλεπτα: 25-17, 22-25, 19-13, 19-17

inner

inner

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ