aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤΕΥΡΩΜΠΑΣΚΕΤΤο Eurobasket των απουσιών

Το Eurobasket των απουσιών

Γιάννης Αντετοκούνμπο, Σέρχιο Γιουλ, Νικολά Μπατούμ, Ρούντι Φερνάντεθ, Ντανίλο Γκαλινάρι, Μίλος Τεόντοσιτς: Η λίστα των απουσιών του Eurobasket είναι ατέλειωτη και πλησιάζοντας στο πρώτο τζαμπολ oι superstars λιγοστεύουν. Η Εθνική μας ομάδα προετοιμάζεται πυρετωδώς για το προσεχές Eurobasket και οι προσδοκίες για μία μεγάλη επιτυχία υπάρχουν από την έναρξη των προπονήσεων.

Ωστόσο, κανείς δεν μπορεί να «κρυφτεί» και να προσποιηθεί πως η απώλεια του Γιάννη Αντετοκούνμπο δεν είναι τεράστια. Ο «Greek Freak», ο μοναδικός Έλληνας που έχει καταφέρει να θεωρείται superstar στο ΝΒΑ, τέθηκε νοκ-άουτ και αυτόματα αφαιρέθηκε σημαντικό μέρος της ελληνικής δύναμης.

Το απουσιολόγιο του φετινού Eurobasket είναι γεμάτο. Οι καλύτερες ομάδες της Γηραιάς Ηπείρου αντιμετωπίζουν αρκετά προβλήματα ενόψει της φετινής διοργάνωσης, καθώς δεν είναι λίγοι οι σταρ που αποφάσισαν να απέχουν ή που τραυματίστηκαν σοβαρά στην περίοδο της προετοιμασίας. Ο Αντετοκούνμπο είναι ίσως το πιο «λαμπερό» όνομα της μαρκοσκελούς λίστας που περιλαμβάνει παικταράδες, αλλά και κομβικούς ρολίστες όπως μπορείτε να διαπιστώσετε κι εσείς.

Σέρχιο Γιουλ: Ο ηγέτης της Ρεάλ Μαδρίτης και της Εθνικής Ισπανίας στάθηκε τρομερά άτυχος, καθώς υπέστη ρήξη χιαστών στο φιλικό της «Ρόχα» με το Βέλγιο. Έτσι, ο περσινός MVP της Euroleague θα απουσιάσει από το προσεχές Eurobasket και θα χάσει μεγάλο μέρος της επόμενης σεζόν.

Νικολά Μπατούμ/Ρούντι Γκομπέρ: Οι δύο σταρ της Εθνικής Γαλλίας αποφάσισαν να απέχουν από τις φετινές υποχρεώσεις των «τρικολόρ», ώστε να γεμίσουν τις μπαταρίες τους και να  προετοιμαστούν απερίσπαστοι για τη νέα σεζόν του ΝΒΑ. Έτσι, έμειναν εκτός αποστολής από τον Βενσάν Κολέ, που… έχασε δύο από τους βασικούς «πυλώνες» της ομάδας του.

Ρούντι Φερνάντεθ/Νίκολα Μίροτιτς: Εκτός του ξαφνικού προβλήματος του Σέρχιο Γιουλ, ο Σέρτζιο Σκαριόλο γνώριζε εξ’αρχής πως δεν μπορούσε να υπολογίζει στους Ρούντι Φερνάντεθ και Νίκολα Μίροτιτς. Ο φόργουορντ της Ρεάλ Μαδρίτης, που είναι ένας από τους κορυφαίους παίκτες της «χρυσής» γενιάς των Ισπανών, αποφάσισε να μείνει εκτός Eurobasket για να ξεκουραστεί και να… αποφορτίσει τις μπαταρίες του, ενώ ο Μίροτιτς

Νίκολα Γιόκιτς: Στην ίδια κατηγορία με τους προηγούμενους σταρ βρίσκεται και ο Νίκολα Γιόκιτς. Ο νεαρός σέντερ πραγματοποίησε μία φανταστική σεζόν στους Ντένβερ Νάγκετς (16,7 πόντοι, 9,8 ριμπάουντ, 4,9 ασίστ μ.ο), ωστόσο δεν θα ενισχύσει την front line της Εθνικής Σερβίας, με το βάρος να πέφτει ολοκληρωτικά στους Μίλος Τεόντοσιτς και Μπόγκνταν Μπογκντάνοβιτς.

Ντανίλο Γκαλινάρι: Ο Ιταλός φόργουορντ τέθηκε… μόνος του νοκ-άουτ από το Eurobasket, καθώς γρονθόκοπησε τον Ολλανδό Τζίτο Κοκ σε φιλικό παιχνίδι και τραυματίστηκε σοβαρά. Ο σούπερ σταρ των Ιταλών θα μείνει στα «πιτς» για αρκετό διάστημα, ενώ αξίζει να σημειωθεί πως προκάλεσε και την οργή του Έτορε Μεσίνα.

Μίλος Τεόντοσιτς: Ο σούπερ σταρ της εθνικής ομάδας της Σερβίας, λίγες μέρες πριν από το τζάμπολ του Eurobasket τέθηκε νοκ άουτ. Η κατάστασή του δεν βελτιώθηκε, μετά τον τραυματισμό πυο αντιμετώπισε και τόσο το ιατρικό επιτελείο των Σέρβων, όσο και οι άνθρωποι των Λος Άντζελες Κλίπερς άναψαν… κόκκινο για τη συμμετοχή του στο τουρνουά.

Αν νομίζετε πως η λίστα σταματά εδώ, μάλλον κάνετε λάθος. Η πάντα ισχυρή (και… μόνιμο φαβορί) Ισπανία δεν έχει επίσης στη διάθεσή της τους Σερζ Ιμπάκα, Φελίπε Ρέγιες και Βίκτορ Κλαβέρ, ενώ οι Γάλλοι, που βρίσκονται στον όμιλο μας, θα πορευτούν στο Eurobasket χωρίς τους Φαμπιάν Κοζέρ, Τιμοτέ Λουβαβού – Καμπαρό και Αντριέν Μοερμάν.

Εκτός του Νίκολα Γιόκιτς και τους Μίλος Τεόντοσιτς, ο Σάσα Τζόρτζεβιτς δεν μπορεί να υπολογίζει στον NBAer Νεμάνια Μπιέλιτσα καθώς και στους τραυματίες Μίροσλαβ Ραντούλιτσα και Μάρκο Σιμόνοβιτς, ενώ εκτός της αποστολής των «Πλάβι» βρίσκονται οι Νίκολα Μιλουτίνοφ και Νεμάνια Ντάνγκουμπιτς.

Στην Ιταλία, ο Έτορε Μεσίνα αποφάσισε να αφήσει εκτός προεπιλογής τους Αντρέα Μπαρνιάνι και Αλεσάντρο Τζεντίλε, ενώ οι Κροάτες του Άτσο Πέτροβιτς δεν μπορούν να υπολογίζουν στους νεαρούς και τρομερά ταλαντούχους Μάριο Χεζόνια, Άντε Ζίζιτς και Ίβιτσα Ζούμπατς. Παράλληλα, η Τουρκία θα αγωνιστεί χωρίς τους Ερσάν Ιλιάσοβα και Ομέρ Ασίκ, των οποίων οι απουσίες αποδυναμώνουν σημαντικά την front line της γειτονικής μας χώρας.

Σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες «δεύτερης ταχύτητας» του Eurobasket, η μεγαλύτερη απουσία ακούει στο όνομα του Γιαν Βέσελι. Ο σταρ της Φενερμπαχτσέ δεν θα βοηθήσει την Εθνική Τσεχίας, όπως και ο Μπλέικ Σλιμπ. Η Γερμανία δεν μπορεί να υπολογίζει στον άσο των Σικάγο Μπουλς, Πολ Ζίπσερ, ενώ η Λετονία θα παραταχθεί χωρίς τον Ανζέις Πασέτσνικς.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ