aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΔΙΕΘΝΗ ΜΠΑΣΚΕΤNBAΔεν ξανάγινε! (vds)

Δεν ξανάγινε! (vds)

Δεν είναι τυχαία ο MVP του ΝΒΑ. Και μάλιστα δύο φορές! Ο λόγος, φυσικά, για τον Στεφ Κάρι, ο οποίος πήρε από το… χεράκι τους Ουόριορς και με 36 πόντους τους οδήγησε στο 96-88 επί των Θάντερ και ταυτόχρονα στους τελικούς του ΝΒΑ!

«Δεν έχει κριθεί τίποτα επειδή παίζουμε τον 7ο αγώνα της σειράς στην έδρα μας. Πρέπει να παίξουμε καλά για να κερδίσουμε» έλεγε ο Κάρι πριν τον 7ο Δυτικό Τελικό. Ο ηγέτης των Πρωταθλητών ήξερε τί έλεγε. Η Οκλαχόμα Σίτι δεν θα χάριζε τίποτα στο Γκόλντεν Στέιτ.

Ο Κάρι, όμως, «καθάρισε» εκεί που η ομάδα του τον χρειαζόταν. Πέτυχε 36 πόντους (24 εκ των οποίων στο δεύτερο ημίχρονο) με 7/12 τρίποντα (το ένα πιο τρελό από το άλλο) κι οδήγησε τους Ουόριορς στους Τελικούς του ΝΒΑ!

Μία πρόκριση που ήρθε με πολύ κόπο και ιδρώτα, αφού οι Πρωταθλητές χρειάστηκε να επιστρέψουν από το 3-1 στην σειρά, να κερδίσουν τον κρίσιμο 6ο αγώνα στην Οκλαχόμα και τελικά να… ματώσουν στον 7ο αγώνα πριν πανηγυρίσουν! Ήταν μία συγκλονιστική σειρά, στο τέλος της οποίας προκρίθηκε η καλύτερη ομάδα.

Οι Θάντερ έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι έχασαν μία μεγάλη ευκαιρία. Μία ευκαιρία όμως η οποία, κακά τα ψέματα, δεν χάθηκε σε αυτό το παιχνίδι, αλλά δύο ημέρες νωρίτερα, όταν απέτυχαν να κερδίσουν εντός έδρα τους Ουόριορς.

Μία ευκαιρία που χάθηκε όχι μόνο επειδή οι Πρωταθλητές άρχισαν ξαφνικά να βάζουν τα σουτ, αλλά και επειδή η Οκλαχόμα έδειξε να ξεχνάει στους τρεις τελευταίους αγώνες της σειράς (με αποκορύφωμα το δεύτερο ημίχρονο του Game 7) πώς έφτασε τόσο μακριά, βγάζοντας τις… ασθένειες του παρελθόντος, με τους Κέβιν Ντουράντ (27 πόντοι) και Ράσεν Ουέστμπρουκ (19 πόντοι με 7/21 σουτ, 7 ριμπάουντ, 13 ασίστ) να προσπαθούν να τα κάνουν όλα μόνοι τους, ξεχνώντας τους συμπαίκτες τους.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ