aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Το αστείο των 16 λεπτών και το καλό νέο για τον Μέσι

Το αστείο των 16 λεπτών και το καλό νέο για τον Μέσι

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Η Αργεντινή μάς έκανε να πιστέψουμε ότι η… χήνα θα πετάξει από τον φούρνο, όταν πήρε κεφάλι στο σκορ απέναντι στη Γαλλία. Το αστείο, όμως, κράτησε μόνο 16 λεπτά, από το 48’ ώς το 64’, διάστημα το οποίο χρειάστηκε για να γυρίσει το 1-2 σε 3-2 για τους Ευρωπαίους και ακολούθως όλα πήραν τον δρόμο τους (4-3 τελικό). «Γιατί αστείο;» θα αναρωτιέστε, αν δεν παρακολουθήσατε την αλμπισελέστε στα προηγούμενα ματς και πολύ περισσότερο, αν δεν είδατε το σημερινό ματς (30/6).

Λοιπόν! Για να λέμε τα πράγματα με το όνομά τους. Στους «8» προκρίθηκε όχι απλώς η καλύτερη ομάδα, αλλά κι εκείνη που έπεισε ότι έχει πολλά περισσότερα να δώσει στο Μουντιάλ της Ρωσίας σε σχέση με την ηττημένη. Οι «τρικολόρ» διαθέτουν καλύτερο σύνολο, βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση, έχουν πολύ καλύτερο προπονητή (Ντιντιέ Ντεσάν), διαθέτουν κανονική άμυνα και τερματοφύλακα που δεν ντρέπεσαι να τον παρουσιάσεις. Δεν ξέρω μέχρι πού θα φτάσουν, αλλά τουλάχιστον δείχνουν ικανοί ότι μπορούν να κοιτάξουν στα μάτια κάθε αντίπαλο.

Από εκεί και πέρα, για τον Λιονέλ Μέσι υπάρχει και καλό νέο. Αν μη τι άλλο, τελείωσε το μαρτύριό του σε αυτή τη διοργάνωση και τώρα θα ξεκουραστεί. Ο Αργεντινός σούπερ σταρ βρέθηκε σε μια ομάδα δίχως αρχή και τέλος, έχοντας έναν ολόκληρο λαό να περιμένει από αυτόν να κάνει θαύματα. Πέρα από το ματς με τη Νιγηρία, δεν θύμισε σε καμιά περίπτωση τον καλό «μπαρσελονίστικο» εαυτό του, αλλά δεν ήταν ο κύριος λόγος για την αποτυχία της πατρίδας του στη διοργάνωση.

Η αλμπισελέστε, με Μέσι ή χωρίς, θα κάνει ξανά ομάδα όταν αποφασίσει ότι πρέπει να έχει στον πάγκο προπονητή ανάλογο των προσδοκιών που υπάρχουν. Διότι με τον Χόρχε Σαμπάολι, η κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου θα εξακολουθεί να μοιάζει με όνειρο θερινής νυκτός…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ