aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Δεν πα’ να ’σαι ο Μέσι…

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΒΑΛΑΝΙΔΗ

Στην εποχή μας η ποδοσφαιρική Υφήλιος είναι χωρισμένη σε «Μεσικούς» και «Ροναλντικούς». Η διαφωνία ανάμεσα σε φανατικούς τον Αργεντινού και του Πορτογάλου, μπορεί να κρατά για ώρες και συνήθως, να μην καταλήγει πουθενά. Είναι αστείο, όμως, που κάθε επιτυχία ή αποτυχία του ενός, βρίσκει στο Facebook αντίκτυπο στον άλλον. Σε στυλ, όταν δεν πηγαίνει καλά ο ένας, σημαίνει πως είναι καλύτερος ο άλλος.

Η χειρότερη περίοδος για τους φανατικούς του Λιονέλ Μέσι, είναι συνήθως όταν έχει υποχρεώσεις η Αλμπισελέστε. Εδώ και χρόνια οι συμπατριώτες του περιμένουν να τον δουν να πάρει από το χέρι την Εθνική και να κάνει ό,τι και με την Μπαρσελόνα. Ε, καταλαβαίνετε ότι οι ημέρες που διανύουμε δεν είναι οι καλύτερες γι’ αυτόν, μετά το αποτυχημένο μπάσιμο στο Παγκόσμιο Κύπελλο, καθώς ο αποκλεισμός μοιάζει πλέον το επικρατέστερο σενάριο. Στον αντίποδα, χαράς ευαγγέλια για τους Ροναλντικούς, καθώς το ίνδαλμά τους οδήγησε τη χώρα του Βάσκο ντα Γκάμα στο δύο στα δύο με τέσσερα γκολ. Επομένως, με τη λογική των (ένθεν και ένθεν) haters, ο Ρονάλντο είναι καλύτερος του Μέσι.

Θα συμφωνήσω, αλλά εν μέρει. Είναι φανερό ποιος από τους δύο ποδοσφαιριστές παρουσιάστηκε σε καλύτερη κατάσταση στα ρωσικά γήπεδα. Εντούτοις, δεν μπορεί ένα τουρνουά, έστω και αν πρόκειται για τη μεγαλύτερη ποδοσφαιρική γιορτή του κόσμου, να αποτελεί κριτήριο για τη σύγκριση δύο παικτών, οι οποίοι βρίσκονται στην κορυφή για μια δεκαετία και βάλε.

Να μην ξεχνά κανείς, όμως και σε ποια ομάδα αγωνίζεται ο ένας και σε ποια ο άλλος. Η Πορτογαλία του Φερνάντο Σάντος είναι αυτό που αποκαλούμε «ομάδα προπονητή». Κατέκτησε το Γιούρο προ διετίας και άρχισε ενθαρρυντικά του Μουντιάλ, έχοντας για «όπλα» την πειθαρχία, την τακτική και την αξιοποίηση της ικανότητας του Ρονάλντο. Όσο για την Αργεντινή, προς Θεού, δεν στερείται ταλέντου. Αλλά τι να το κάνεις, όταν ο Χόρχε Σαμπάολι δεν εμπνέει, σε βαθμό που οι ποδοσφαιριστές ζητούν την απομάκρυνσή του εν μέσω Παγκοσμίου Κυπέλλου; Σε ομάδα που μοιάζει να υπολειτουργεί, δεν πάει να ‘σαι ο Μέσι, το πιο πιθανό είναι να κάνεις τους φαν σου να μένουν με το στόμα ανοικτό.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ