aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Μαυροπράσινο ρόπαλο αξίας 350.000 ευρώ!

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Όταν την προηγούμενη ποδοσφαιρική χρονιά κέρδισες την άνοδό σου στην Α΄ Κατηγορία σχεδόν στο παρά πέντε και την επόμενη καλείσαι με το ίδιο ρόστερ (συν τρεις μικρούς) να ανταποκριθείς στην κατηγορία των «μεγάλων», τότε αυτομάτως πολλοί θα κρίνουν πως είσαι φαβορί για διαβάθμιση. Στον Ολυμπιακό δεν ζουν σε άλλο πλανήτη ασφαλώς, αλλά η πίστη τους για μια αξιοπρεπή παρουσία είναι τόσο δυνατή, που δείχνει ικανή να παρακάμψει κάθε εμπόδιο, όσο μεγάλο κι αν είναι αυτό.

Οι μαυροπράσινοι το καλοκαίρι ξεκινούσαν τον σχεδιασμό για τη σεζόν που θα ακολουθούσε, μ’ έναν και μοναδικό στόχο, την αποφυγή του υποβιβασμού. Με προϋπολογισμό μόνο για την ομάδα 350.000 ευρώ και άλλες 250.000 ευρώ για παλαιές οφειλές (όπως μας ειπώθηκε) έβαλαν μπρος. Με πολλούς παίκτες άσημους, την ομάδα να μην έχει εξασφαλίσει αδειοδότηση για μετεγγραφές και άρα να περιορίζεται αισθητά στις επιλογές, χωρίς μπόλικα χρήματα, και με έναν προπονητή «πρωτάρη» στην Α’ Κατηγορία, λίγοι υπολόγιζαν ότι θα κατάφερνε να κάνει, με το «καλημέρα» μάλιστα, αισθητή την παρουσία της.

Η ομάδα του Χρύση Μιχαήλ στα πρώτα μέτρα του μαραθωνίου έχει βαλθεί να τους διαψεύσει όλους. Και να αποδείξει ότι η σωστή δουλειά αποδίδει καρπούς και κάνει εντέλει τη διαφορά. Ο Ολυμπιακός δείχνει πως από τα προηγούμενα χρόνια χτιζόταν σε υγιείς δομές, παρά τα προβλήματα σε όλους τους τομείς. Έγιναν στοχευμένες κινήσεις και τα αποτελέσματα αρχίζουν να γίνονται όλο και πιο ορατά, ανεξαρτήτως της συνέχειας που θα έχει η ομάδα.

Ο Κύπριος προπονητής κατάφερε στο υπάρχον, περιορισμένο, αλλά δουλεμένο από τις προηγούμενες σεζόν ρόστερ (βασίζεται σε Κύπριους), να προσθέσει νεαρούς παίκτες που έχουν τεράστιο κίνητρο να αποδείξουν την αξία τους, δένοντας με το κίνητρο των υπολοίπων. Και αντιμετωπίζοντας με πολλή δουλειά το κάθε ματς, ο Χρύσης έχει καταφέρει να οδηγήσει τον Ολυμπιακό προχθές σε ιστορική νίκη στην Α’ Κατηγορία (και όχι μόνο). Γιατί ήταν η πρώτη μετά από αυτήν που πανηγύρισε στις 19 Μαΐου 2013 απέναντι στην Αλκή (4-2). Ο νεαρός αλλά καταρτισμένος τεχνικός κρατά τον πήχη χαμηλά, παίρνει άριστα στον τρόπο που προετοιμάζει την ομάδα και ήδη έχει αρχίσει να δημιουργεί καλό όνομα. Καθαρά και μόνο με τη δουλειά του.

Στην πρεμιέρα ο Ολυμπιακός το πάλεψε φιλότιμα απέναντι στη Δόξα, χάνοντας ευκαιρίες για να πάρει τη νίκη (0-0). Στη 2η αγωνιστική ηττήθηκε δύσκολα από την ΑΕΚ (0-2) και στην επόμενη στροφή άναψε κόκκινο στον Απόλλωνα (1-1). Και προχθές, επιβλήθηκε του Εθνικού μέσα στο σπίτι του (2-1). Βεβαίως, το ξεκίνημα για το ιστορικό σωματείο της Λευκωσίας είναι καλό, τηρουμένων των αναλογιών,  μπορεί να έχει βλέψεις για κάτι μεγαλύτερο, ωστόσο είναι πολύ νωρίς ακόμα για να πούμε κάτι με σιγουριά.

Οι ίδιοι οι παίκτες ξέρουν ότι αν συνεχίσουν στον ίδιο ρυθμό, θα αυξήσουν τις πιθανότητες για να υλοποιήσουν στο τέλος τον στόχο, παίρνοντας ώθηση από την ενίσχυση που θα γίνει τον Ιανουάριο. Εν κατακλείδι, όσοι πίστεψαν πως ο  Ολυμπιακός είναι το πρώτο φαβορί για τον υποβιβασμό, κάτι που αυτομάτως πάει να πει πως δεν τον υπολόγισαν, βρέθηκαν προ εκπλήξεως.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ