«Κόψε κάτι Λούκα μου!»

Οι χθεσινές πληροφορίες του «Goal.com.cy» από αστυνομικές πηγές, έλεγαν ότι στην τρέχουσα περίοδο έχουν έρθει τρεις «ύποπτοι» φάκελοι σε αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο Ερμής...

ΤΟΥ ΑΝΔΡΕΑ ΜΑΥΡΟΥ

Για να πω την αλήθεια, δεν έχω συναντήσει ούτε μία φορά τον Λούκα Φανιέρο. Δεν τα είπα, διά τηλεφώνου, ποτέ μαζί του για θέματα που αφορούν τον Ερμή ή πολύ περισσότερο να τον ρωτήσω για να καταλάβω, πραγματικά, το πώς αντικρίζει ο ίδιος το ποδόσφαιρο και τι πιστεύει για το λαοφιλέστερο άθλημα και στον τόπο μας.

Από αυτά που μαθαίνω και δεν έχω κανέναν λόγο να τα αμφισβητήσω, πρόκειται για άτομο που «πονά» σφόδρα την ομάδα του και δεν έχει απολύτως κανέναν ενδοιασμό να θέσει τον πήχη των προσδοκιών πολύ ψηλά. Έχει όνειρα ο Λούκας, όπως τον φωνάζουν εκεί στην Αραδίππου, και δίνει τα πάντα για να τα δει μια μέρα να υλοποιούνται.

Τα παίρνει όμως και εύκολα στο… κρανίο, όταν διαπιστώσει πως κάποιος τον περιπαίζει ή δεν κάνει καλά τη δουλειά του. Έχει όραμα, έστω και αν ορισμένες φορές ενεργεί πιο πολύ με το συναίσθημα, αφήνοντας στην άκρη τη λογική. Αυτός είναι. Δεν αλλάζει. Εκτός από τα άνωθεν, «φωνάζει» σε κάθε δημόσια τοποθέτησή του πως είναι άτομο αυθόρμητο. Αυτό που έχει να πει το λέει. Δεν φοβάται τίποτα και κανέναν. Και καλά κάνει αν με ρωτάτε. Εξάλλου, από σοβαροφανείς ανθρώπους σε τούτον τον τόπο μπουχτίσαμε.

Αλλά, Λούκα μου, με όλο το σεβασμό που σου έχω, τι το ήθελες το χθεσινό. Αποκάλυψες, εσύ ο ίδιος και όχι κάποιος άλλος, ότι έφτασε ένας φάκελος που αφορά παιχνίδι του Ερμή με τον Άρη! Πρωτοτύπησες, εν ολίγοις.

Αλλά, είχες τον λόγο σου, μιλώντας στον Super Sport-FM: «Κινδυνεύουμε να χάσουμε το έπαθλο (επιχορήγηση 50.000 ευρώ στην ομάδα που θα τερματίσει στην πρώτη θέση του δεύτερου ομίλου και 30.000 στη δεύτερη). Δεν δέχομαι να έρθει οποιοσδήποτε να καταδικάσει την ομάδα μου και να σπιλώσει το όνομά της, χωρίς να έχει στοιχεία. Τα πράγματα έχουν σοβαρέψει. Οι αποφάσεις παίρνονται μόνο από τον πρόεδρο της ΚΟΠ».

Ποιος σπίλωσε τον Ερμή, Λούκα; Αφού εσύ μίλησες για «ύποπτο» φάκελο μέσω ραδιοφώνου. Και το άλλο; Οι χθεσινές πληροφορίες του «Goal.com.cy» από αστυνομικές πηγές, έλεγαν ότι στην τρέχουσα περίοδο έχουν έρθει τρεις «ύποπτοι» φάκελοι σε αγώνες στους οποίους συμμετείχε ο Ερμής. Για να μην πάμε πιο πίσω, τις προηγούμενες σεζόν, και θυμηθούμε κι άλλους. Οπότε, κάποιος εύκολα θα έλεγε: «Κόψε κάτι Λούκα μου». Όντως, τα πράγματα φαίνεται πως όσο πάνε και σοβαρεύουν.

Δεν κατάλαβα ποτέ μου προς τι όλη αυτή η… πρεμούρα για τέτοια υφής θέματα. Από τη στιγμή που δεν έχει κανένας σύλλογος ή παράγοντας… λερωμένη τη φωλιά του, δεν συντρέχει κανένας απολύτως λόγος ανησυχίας. Τέτοιου περιεχομένου φάκελοι, πάνε και έρχονται. Αυτό που θα ήθελα από τον Φανιέρο ή καλύτερα από τον κάθε Φανιέρο, είναι να ασκήσουν πίεση στην Αστυνομία για να δούμε, επιτέλους, ουσιαστικά αποτελέσματα στις περιβόητες έρευνες που έγιναν και γίνονται. Τα υπόλοιπα είναι για λαϊκή κατανάλωση. Η ζημιά έγινε όταν το στοίχημα μπήκε για τα καλά στη ζωή (και) του κυπριακού ποδοσφαίρου.