«Φτάνει, όχι άλλο κάρβουνο…»

Το ντέρμπι ΑΠΟΕΛ-Ομόνοια άρχισε πολύ νωρίς και δυστυχώς όχι με τις καλύτερες προϋποθέσεις. Οι τόνοι ανέβηκαν, αγγίζοντας σε κάποια στιγμή χθες τα όρια της επικινδυνότητας.

Πριν από μία εβδομάδα, προέκυψε το πρώτο επεισόδιο. «Είτε με ξένους, είτε με Κύπριους διαιτητές, χωνέψετέ το, ο ΑΠΟΕΛ θα πάρει το πρωτάθλημα», είχε πει ο Πρόδρομος Πετρίδης. Έκρηξη σιγουριάς για την ομάδα του; Επίδειξη δύναμης; Μήπως κουβέντα πάνω στην ένταση της στιγμής; Ό,τι και να ισχύει, το είπε και ήταν κάθετος! «Η πιο αδικημένη ομάδα από πλευράς διαιτησίας είναι ο ΑΠΟΕΛ», είχε εξάλλου πει…

omoapoel

«Αποτυχημένη προσπάθεια προπαγάνδας», ήταν η απάντηση των πρασίνων, διά στόματος του εκπροσώπου Τύπου Ανδρέα Δημητρίου, μετά από σχετική ερώτηση που του έγινε μετά το τέλος του ματς κυπέλλου με την Πάφος FC. Καπάκι, η ανακοίνωση του ΑΠΟΕΛ: «Παρακαλούμε όπως μας πληροφορήσουν πότε παραδίδουν μαθήματα πετυχημένης προπαγάνδας ως καλοί γνώστες της, για να μπορέσουμε να τα παρακολουθήσουμε και να βελτιώσουμε τις μεθόδους μας».

Εκεί που είπαμε πάει τελείωσε, ας το προσπεράσουμε βρε αδελφέ, νέο «μπαμ» στην αστυνομική σύσκεψη σχετικά με τη διάθεση των εισιτηρίων. Η διοίκηση της Ομόνοιας, κατόπιν πιέσεων και των οπαδών της, δεν συμφωνεί με την ταυτοποίηση οποιουδήποτε φιλάθλου για την είσοδό του στο γήπεδο, με τον ΑΠΟΕΛ να κάνει παραλλήλως ξεκάθαρο πως «οι διαδικασίες ταυτοποίησης θα συνεχίσουν να ισχύουν στα εντός αλλά και στα εκτός έδρας παιχνίδια της ομάδας».

Άντε, τώρα, να βγάλεις άκρη. Έως το Σάββατο που είναι ορισμένο να διεξαχθεί το ντέρμπι, θέλω να ελπίζω ότι δεν θα αναδυθεί άλλο θέμα. Όπως για παράδειγμα του διαιτητή. Ρίξατε μια ματιά στο τι συμβαίνει γύρω σας κύριοι; Δεν επιτρέπεται να μπολιαστεί περισσότερο η ψυχολογία, αλλά και η αρρωστημένη συμπεριφορά όλων όσων… κυκλοφορούν με παρωπίδες.

Γενικώς, όσο και αν κοιτάξεις αριστερά όσο και αν κοιτάξεις δεξιά, μετά λύπης διαπιστώνεις πως δεν διαφοροποιείται το παραμικρό. Όλο και κάτι θα βρεις για να σε «δηλητηριάσει». Όσα κλικ και να κάνεις στο… ίντερνετ της ζωής, όσους… τηλεοπτικούς σταθμούς της ζωής και να αλλάξεις, διέξοδο από το αδιέξοδο δεν βρίσκεις. Βλέπεις τα ίδια και τα ίδια, ακούς τα ίδια και τα ίδια. Και όλοι, προσέξτε, έχουν δίκαιο! Κανένας, μα κανένας άδικο. Τα φιλτράρεις και απομακρύνεσαι γελώντας. Μέχρι και τα αυτονόητα, τα πρέποντα, τα σωστά έχουν καταντήσει… επιστήμη σε τούτον τον τόπο. «Φτάνει, όχι άλλο κάρβουνο…».