Νόμισμα με δύο όψεις το γκάλοπ του ΠΑΣΠ

Άντε πάλι. Μια από τα ίδια. Ο ΠΑΣΠ επανέφερε ή καλύτερα επανέλαβε ένα γκάλοπ, του οποίου τα αποτελέσματα είναι λίγο πολύ γνωστά εκ των προτέρων. Ένα γκάλοπ, το οποίο έκανε κυπριακό πανεπιστήμιο, με τα ίδια πάνω-κάτω αποτελέσματα, το οποίο, ωστόσο, δεν εξυπηρετεί σε τίποτα, πέρα από το να λέμε και να ξαναλέμε τα ίδια και τα ίδια. Για τους στημένους αγώνες ο λόγος, τα διπλά συμβόλαια και όλα τ’ άλλα στραβά κι ανάποδα που συμβαίνουν στον μαγικό χώρο του ποδοσφαίρου, όχι βέβαια μόνο στην Κύπρο.

Προφανώς, δεν χρειάζεται να μπαίνουν σε τέτοια διαδικασία ή και ζόρια οι ποδοσφαιριστές για να απαντούν σε τέτοιου είδους ερωτήσεις και γκάλοπ, που το αποτέλεσμά τους είναι εκ των προτέρων γνωστό. Μια ερώτηση σε ένα τέτοιο γκάλοπ θα ήταν: Πήρες ποτέ μέρος σε στημένο αγώνα, με ποιον τρόπο και γιατί; Και πάρα κάτω: Πες μας μερικά ονόματα παραγόντων, ποδοσφαιριστών, διαιτητών που πήραν μέρος σε στημένο. Κι όποιος θέλει (;) και μπορεί (;)απαντά…

Τα προβλήματα, οι δυσκολίες και πολλές φορές το λούκι που τραβάνε οι ποδοσφαιριστές από τους εργοδότες τους και όχι μόνο είναι πάμπολλα. Ποδοσφαιριστές που περιμένουν μήνες και μήνες για να πάρουν κάποιο μηνιάτικο, ποδοσφαιριστές που άλλα τους τάζουν πριν υπογράψουν και άλλα βρίσκουν μπροστά τους όταν υπογράψουν και μετά. Υπάρχει, ωστόσο, και η άλλη όψη του νομίσματος. Αυτή της έρευνας με τα διπλά συμβόλαια, τα στημένα, την ιατροφαρμακευτική κάλυψη.

Είναι, βλέπετε, τόσα πολλά τα θέματα και τα προβλήματα που απασχολούν τους ποδοσφαιριστές και ιδιαίτερα όσους αγωνίζονται σε μικρομεσαίες ομάδες, που θα μπορούσε μια έρευνα και ένα γκάλοπ να προσφέρουν πολύ περισσότερα από μια απλή φιλολογική συζήτηση ή ακόμα και Δονκιχωτισμούς! Με όλα αυτά σε καμία περίπτωση δεν υποτιμώ, ούτε περιφρονώ το έργο και τις προσπάθειες που κάνει ο Παγκύπριος Σύνδεσμος Ποδοσφαιριστών. Το αντίθετο.

Καταθέτω την άποψη και τη θέση μου, στις προσπάθειες που καταβάλλουν για καλύτερο ποδόσφαιρο και καλύτερες συνθήκες εργασίες για τους ποδοσφαιριστές. Δυστυχώς το ποδόσφαιρο «υποφέρει» από πάρα πολλά δεινά και τυράννους και ο καθένας από το μετερίζι του να βοηθήσει για να βελτιωθούν τα πράγματα -όσο μπορούν να βελτιωθούν- για να μην εθελοτυφλούμε. Καταλήγοντας, αυτού του είδους τα γκάλοπ και οι έρευνες είναι καλές για «λαϊκή κατανάλωση» και για τις εφημερίδες. Να λέμε καμιά κουβέντα να περνά η ώρα και να ανακυκλώνουμε, κάθε λίγο και λιγάκι, το συγκεκριμένο θέμα.