Κώστα, δεν σε σώζει ούτε ο εξορκισμός!

Ποιος του το παραλάλησε του Κουτσοκούμνη Κουτσοκούμνη να γίνει viral στο fb και να δέχεται πυρά από παντού, για την εμφάνιση με την ημισέληνο! Τέτοιο ολίσθημα και παραστράτημα δεν σώζεται ούτε με… εξορκισμό!

Στα σοβαρά τώρα: Στην προκειμένη περίπτωση δεν μπορούμε να μιλήσουμε για λάθος ή έστω μέγα λάθος, αφού εδώ έχουμε να κάνουμε με εθνικό ζήτημα και όχι απλώς με μιαν επιπόλαιη, στα όρια ηλίθιας, ενέργεια. Το χειρότερο είναι πως ο Κώστας Κουτσοκούμνης είναι πρόεδρος της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ποδοσφαίρου και εκπροσώπησε τη χώρα μας σε ένα διεθνές φόρουμ.

Αφήνω κατά μέρος τις φτηνές, για γέλια και για κλάματα, δικαιολογίες του προέδρου της ΚΟΠ, που είμαι βέβαιος πως αντιλήφθηκε (αλλά αργά) το μέγεθος του ατοπήματος στο οποίο υπέπεσε και για το οποίο χιλιάδες συμπατριώτες μας ένιωσαν να τους πνίγει η οργή, το παράπονο και η αποστροφή.

Με σχεδόν το 40% της πατρίδας μας να στενάζει για 42 σχεδόν χρόνια κάτω από την μπότα του Τούρκου κατακτητή, με εκατοντάδες αγνοούμενους και ήρωες στην Κερύνεια, στο Μπέλαπαϊς, στον Πενταδάκτυλο, η ενέργειά του αποτελεί τουλάχιστον ασέβεια και ύβρη προς όλους αυτούς, που έδωσαν τη ζωή τους για την πατρίδα μας και γι’ αυτήν την ίδια την ημικατεχόμενη πατρίδα μας! Το ακόμα χειρότερο για τον Κουτσοκούμνη είναι πως δεν τον σώζει ούτε η συγγνώμη ούτε το ντρέπομαι, αλλά ούτε το ήμαρτον!

Σωματεία, ομάδες, κόμματα, πολιτικά πρόσωπα, μέχρι και η Κυβέρνηση, με λίγα λόγια ο κόσμος όλος κάκισε και άσκησε σκληρή κριτική κατά του προέδρου της ΚΟΠ, με πολλούς από αυτούς να ζητούν την παραίτησή του και κάποιοι άλλοι τη διαγραφή του από μέλος του ΑΠΟΕΛ. Ποια στάση θα τηρήσει πλέον ο Κώστας Κουτσοκούμνης, αλλά και τι θα βγει να πει μετά τον ορυμαγδό που έχει ξεσηκωθεί εναντίον του παραμένει ακόμα άγνωστο.

Αν μη τι άλλο, όμως, οφείλει να βγει δημόσια να αναλάβει την ευθύνη που του αναλογεί, να σταθεί στο ύψος των περιστάσεων σαν πραγματικός πρόεδρος, που υπέπεσε στο εθνικό και ασυγχώρητο (κατά πολλούς) ολίσθημα. Μια ενέργεια για την οποία ούτε τα προσχήματα περισσεύουν, ούτε οι δικαιολογίες, ούτε ρηχά και άνευ ουσίας λόγια.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΥΡΙΑΚΟΥ