aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Το τρόπαιο το παίρνει μόνο ένας!

TOY ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η μεγάλη μέρα του Παγκοσμίου Κυπέλλου έφθασε. Το ματς που όλοι αναμέναμε, ο τελικός της διοργάνωσης που διεξάγεται για ένα μήνα στα γήπεδα της Ρωσίας, είναι προ των πυλών. Ένας ματς, ένας τίτλος! Το ζευγάρι του τελικού το συνθέτουν Γαλλία και Κροατία. Σίγουρα ένα απρόσμενο, θα έλεγα, ζευγάρι, αφού κανείς, ίσως ούτε και οι ίδιοι οι Κροάτες, δεν περίμενε την παρουσία τους στον τελικό. Κι όμως, κέρδισαν τις εντυπώσεις, έμειναν ζωντανοί σε τρεις παρατάσεις και δύο διαδικασίες πέναλτι και να τη σταχτοπούτα. Σαφώς και πάει πιο κουρασμένη στον τελικό σε σχέση με την αντίπαλό της. Αν θα την επηρεάσει αυτό, θα διαφανεί στον αγωνιστικό χώρο.

Από πολλούς, ανάμεσά τους και ο γράφων, θεωρήθηκε ότι θα είναι μια από τις ευχάριστες εκπλήξεις, σίγουρα όμως όχι πως θα έφθανε μέχρι και τον τελικό. Η Εθνική Κροατίας έδωσε ομορφιά και μεγαλύτερο ενδιαφέρον στο τουρνουά και από τη στιγμή που βρίσκεται στον τελικό, για πρώτη φορά στην ιστορία της, θέλει και το τρόπαιο. Γιατί, κακά τα ψέματα, αυτό που όλοι θα θυμόμαστε είναι τον τροπαιούχο, ο φιναλίστ ξεχνιέται γρήγορα.

Απέναντί της, η πρωτάρα Κροατία, θα έχει μια υπερδύναμη. Η Γαλλία δηλώνει παρούσα σε τελική φάση Μουντιάλ για 15η φορά και πανηγύρισε το τρόπαιο το 1998. Παράλληλα, μετρά και δύο κατακτήσεις Euro (1984, 2000). Είναι και η φιναλίστ του τελευταίου Euro (2016), έχασε 1-0 από την Πορτογαλία. Οι «τρικολόρ» άρχισαν τη διοργάνωση ως ένα εκ των φαβορί για κατάκτηση του τροπαίου και είναι μόλις ένα ματς μακριά.

Έχουμε και αναμένουμε έναν ενδιαφέροντα τελικό. Δυο ομάδες που είναι σε θέση να παίξουν και καλή μπάλα αλλά και να αμυνθούν σωστά. Κρίνεται ένας τίτλος και τι τίτλος, της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας, και αποτελεί ερωτηματικό εάν θα μπορέσουν να ξεδιπλώσουν το ταλέντο τους όλοι αυτοί οι παικταράδες. Γιατί, άλλωστε, αυτό που θα μετρήσει, όπως και σε κάθε αγώνα, όποια κι αν είναι η σημασία του, είναι το αποτέλεσμα. Κανείς δεν θα θυμάται ποιος έπαιξε καλή μπάλα αλλά ποιος πήρε το τρόπαιο.

Εμπαμπέ, Πογκμπά, Γκριζμάν, Ζιρού ή Μόντριτς, Ράκιτιτς, Πέρισιτς, Μάντζουκιτς; Ποιος θα επικρατήσει; Σίγουρα όλοι είναι σπουδαίοι ποδοσφαιριστές. Τι μένει; Να αποδώσουν όσο το δυνατόν καλύτερα, να μας προσφέρουν θέαμα. Ποιος θα είναι ο νικητής; Δύσκολο να κάνω πρόβλεψη, παρόλο που η Γαλλία λόγω εμπειρίας, αν και είναι νεανική η ομάδα της, έχει τον πρώτο λόγο. Θα επιβεβαιώσει κάτι τέτοιο ή η Κροατία θα ολοκληρώσει την έκπληξη της διοργάνωσης; Ίδωμεν…

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ