Ο Πάπουτσος έφυγε, επέστρεψε, όμως το πόρισμα αγνοείται!

Οι δηλώσεις του πρώην προέδρου του ΣΔΚ στο «Goal» και ο ερευνών λειτουργός...

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Ήταν περί τα τέλη του 2010 όταν ο Γιώργος Πάπουτσος, πρόεδρος τότε του Συνδέσμου Διαιτητών Κύπρου, προέβη σε δηλώσεις στο «Goal» κάνοντας αναφορά για συγκεκριμένο άτομο από την ηγεσία της ΚΟΠ που κάνει παρεμβάσεις και επηρεάζει τους διαιτητές.

Ως γνωστόν, την ίδια μέρα που φιλοξενήθηκαν οι δηλώσεις του, θέλησε με ραδιοφωνικές του τοποθετήσεις να διαψεύσει τα όσα είπε. Γιατί, μόνο ο ίδιος το ξέρει. Γιατί άραγε; Τι φοβήθηκε; Ότι θα κληθεί να δώσει λεπτομέρειες, όπως και έγινε. Ακολούθως από πλευράς ΚΟΠ ορίσθηκε ερευνών λειτουργός (σ.σ. δικηγόρος Ευθύμιος Ευθυμίου), για να διεξάγει έρευνα για τα όσα δήλωσε ο Πάπουτσος και να βγάλει πόρισμα.

Πεντέμισι χρόνια μετά, ακόμη περιμένουμε να μάθουμε αν όντως ο κ. Ευθυμίου έβγαλε πόρισμα και ποιο είναι αυτό. Ο Πάπουτσος αποχώρησε από τον Σύνδεσμο Διαιτητών, προχθές επανήλθε αφού διεκδίκησε και πέτυχε εκλογή του στο νέο Δ.Σ., όμως το πόρισμα ακόμη αγνοείται. Υπάρχει κάποιος από πλευράς ΚΟΠ ή ακόμη και ο ερευνών λειτουργός που μπορεί να βγει υπεύθυνα και να διαφωτίσει το κοινό;

Η μυστικοπάθεια κάποιων (και) στον χώρο του ποδοσφαίρου, γιατί ίσως έχουν λερωμένη τη φωλιά τους, δημιουργεί δικαίως προκατάληψη στους ποδοσφαιρόφιλους και έχουν κάθε λόγο να αμφισβητούν πράγματα και καταστάσεις.

Γι’ αυτό και προκαλώ την Ομοσπονδία αλλά και τον Ευθύμιο Ευθυμίου έστω και πεντέμισι χρόνια μετά, με την ευκαιρία της επανόδου και του Γιώργου Πάπουτσου στο Δ.Σ. του ΣΔΚ να δώσει στη δημοσιότητα το πόρισμα, αν βεβαίως βγήκε. Φαντάζει απίθανο να εκκρεμεί μετά από τόσα χρόνια.

Γιατί τα ερωτήματα που μας απασχολούν, όχι μόνο τον υποφαινόμενο που είχε μιλήσει τότε με τον Πάπουτσο και έκανε λόγο για «υψηλόβαθμο στέλεχος της ΚΟΠ το οποίο κάνει παρεμβάσεις στους διαιτητές», είναι πολλά. Τελικά, τότε, έδωσε το όνομα στον ερευνώντα λειτουργό και αν ναι, ποιες ενέργειες έκανε η Ομοσπονδία για να προφυλάξει το προϊόν της; Από τη στιγμή που άφησε σκιές οφείλει η ΚΟΠ να τις σβήσει και το πιο φρόνιμο θα ήταν να δημοσιοποιήσει το πόρισμα. Έχει λόγο να το κρύβει; Αναμένουμε…