aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Διεθνή Ποδοσφαιρικά Νέα | Διεθνή Αθλητικά ΝέαWorld Cup 2018Εικόνα και αριθμοί… υπόσχεση για θέαμα

Εικόνα και αριθμοί… υπόσχεση για θέαμα

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΗ

Η Γαλλία θεωρήθηκε εξαρχής εκ των φαβορί για να βρεθεί στον τελικό και να κατακτήσει το Μουντιάλ. Σήμερα, βρίσκεται στην ημιτελική φάση και είναι πολύ πιθανό να βρεθεί στον τελικό και να διεκδικήσει το τρόπαιο, θέλοντας να επιβεβαιώσει τα προγνωστικά. Άφησε καλές εντυπώσεις στα πλείστα παιχνίδια που έδωσε έως τώρα και από τη στιγμή που έθεσε εκτός διοργάνωσης την Αργεντινή αλλά και την Ουρουγουάη, έχει κάθε δικαίωμα να ονειρεύεται το τρόπαιο.

Για να γίνει αυτό, βεβαίως, θα πρέπει να της το επιτρέψει το «δαιμόνιο» Βέλγιο, που βρίσκεται επίσης πανάξια στους «4», αφήνοντας στα προημιτελικά εκτός τη Βραζιλία, που ήταν εκ των φαβορί για κατάκτηση του Μουντιάλ. Το Βέλγιο, που επιβεβαιώνει τα προγνωστικά ότι ήταν ικανό να φθάσει μακριά. Και από τη στιγμή που έθεσε νοκ άουτ τη «σελεσάο», γιατί όχι και τη Γαλλία και να διεκδικήσει το τρόπαιο.

Υπάρχει φαβορί στο σημερινό πρώτο ημιτελικό; Θα έλεγα ναι και είναι η Γαλλία, λόγω ονόματος και εμπειρίας. Ωστόσο, το Βέλγιο με τι παρουσίασε μέχρι στιγμής, με μια τρελή ομάδα όταν βρει ανοιχτό χώρο, όλα είναι πιθανά.

Ποδοσφαιριστές μεγάλης κλάσης διαθέτουν και οι δυο ομάδες. Ικανούς με μια ενέργειά τους να κάνουν τη διαφορά και να κρίνουν ένα ματς. Εάν θα είναι από την πλευρά της Γαλλίας ή του Βελγίου, θα το μάθουμε απόψε. Το σίγουρο είναι ένα, πρόκειται για ομάδες που παίζουν καλό και επιθετικό ποδόσφαιρο, έχουν ταχύτητα και μεσοεπιθετική γραμμή που ανά πάσα στιγμή μπορεί να κάνει τη ζημιά, να σκοράρει.

Τουλάχιστον, ως ποδοσφαιρόφιλοι, αναμένουμε να δούμε θέαμα και γκολ και η καλύτερη ας περάσει στον τελικό. Ακόμη και η σημασία της σημερινής αναμέτρησης, αφού θα κριθεί το εισιτήριο για τον τελικό δεν φαντάζει ικανή από το να αποτρέψει Γαλλία και Βέλγιο να κάνουν το σύνηθες παιχνίδι τους. Το Βέλγιο, βάσει απολογισμού, σκοράρει με μεγαλύτερη συχνότητα αφού πέτυχε 14 γκολ σε πέντε αγώνες (τρεις στον όμιλο και δυο σε νοκ άουτ) έναντι 9 της Γαλλίας. Αμυντικά είναι περίπου στα ίδια επίπεδα, η Γαλλία δέχθηκε τέσσερα έναντι πέντε του αντιπάλου της.

Τέτοια ματς, είναι απ’ αυτά που κάθεσαι στην πολυθρόνα σου, γέρνεις πίσω και το απολαμβάνεις. Αυτό θα κάνουν δισεκατομμύρια άνθρωποι απόψε, προσδοκώντας σε θέαμα και είμαι σίγουρος ότι οι Γαλλία και Βέλγιο θα μας ανταμείψουν.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ