aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

Αθλητικοί Αρθρογράφοι της Κύπρου | ΑΠΟΨΕΙΣΙΑΚΩΒΟΣ ΚΑΚΟΥΡΗΣΌχι μόνο μέσω του… Twitter του Προέδρου της Δημοκρατίας

Όχι μόνο μέσω του… Twitter του Προέδρου της Δημοκρατίας

ΤΟΥ ΙΑΚΩΒΟΥ ΚΑΚΟΥΡΗ

Πάνε κι οι Ολυμπιακοί Αγώνες του Ρίο… Καλά να είμαστε, σε τέσσερα χρόνια να απολαύσουμε τη μέγιστη αθλητική γιορτή και στο Τόκιο. Οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν μοιάζουν με καμιά άλλη κοινωνική εκδήλωση στον πλανήτη κι όχι μόνο λόγω του μεγέθους της. Τα μηνύματα που στέλνει είναι τόσο ισχυρά που –κακά τα ψέματα– δεν τα βρίσκεις πουθενά αλλού.

Διότι, οι Ολυμπιακοί Αγώνες δεν είναι μόνο η λάμψη των χρυσών μεταλλίων του Γιουσέιν Μπολτ και του Μάικλ Φελπς. Δεν είναι μόνο ο σούπερ σταρ Νεϊμάρ, που προχθές ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλοπάτι του ολυμπιακού τουρνουά του ποδοσφαίρου και χθες πήγε στο Μαρακαναζίνιο για να πανηγυρίσει με τους συμπατριώτες του το χρυσό μετάλλιο στο βόλεϊ.

Δεν είναι μόνο τα αστέρια του ΝΒΑ που συμμετέχουν με την αμερικανική ομάδα στο μπάσκετ, ούτε η Σιμόν Μπάιλς που μαγνήτισε με τα επιτεύγματά της στη γυμναστική. Ολυμπιακοί Αγώνες είναι κι οι πιτσιρικάδες που «κατέβηκαν» από τις φαβέλες κι εντάχθηκαν στα προγράμματα εθελοντισμού για να φιλοξενήσουν την αθλητική υφήλιο.

Είναι η χαρά της συμμετοχής έστω κι αν γνωρίζεις εκ των προτέρων ότι θα τερματίσεις τελευταίος, είναι η μυρωδιά της πόλης, είναι εκείνο το ξεχωριστό συναίσθημα που ακροβατεί ανάμεσα στο άγνωστο και τους μεγάλους προβολείς.  Μέρος της διοργάνωσης είναι κι οι πολυεθνικές εταιρείες, τα μεγάλα τηλεοπτικά δίκτυα, αλλά και το… κατάστημα βιολογικών προϊόντων στη Δράμα που τους τελευταίους μήνες ήταν χορηγός της Άννας Κορακάκης για να φτάσει στον ανεπανάληπτο θρίαμβό της.

Στην «ολυμπιακή οικογένεια» είναι μέλος –δυστυχώς ακόμη– κι ο πρόεδρος των Ευρωπαϊκών Ολυμπιακών Επιτροπών, Πάτρικ Χίκι, ο οποίος συνελήφθη πριν μερικές ημέρες με την κατηγορία της διακίνησης εισιτηρίων των Ολυμπιακών Αγώνων στη μαύρη αγορά (!), αλλά κι ο 60χρονος Κινέζος αγρότης που ταξίδεψε με ποδήλατο από την πατρίδα του στο Ρίο Ντε Τζανέιρο για να παρακολουθήσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες!

Στο Ρίο οι Κύπριοι αθλητές και αθλήτριες δεν στάθηκαν απλώς αξιοπρεπώς, αλλά είχαν πραγματικές επιτυχίες. Τίμησαν την πατρίδα τους με τη λεβεντιά και την παλικαριά τους και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Όχι μόνο μέσω του… Twitter του Προέδρου της Δημοκρατίας και των λοιπών κρατικών αξιωματούχων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Η στήριξη και η συμπαράσταση επιβάλλεται να γίνει εμπράκτως. Μόνο έτσι θα σταλούν τα ορθά μηνύματα στους ίδιους τους αθλητές, αλλά και στους πιτσιρικάδες και στις πιτσιρίκες που βρίσκονται στον αθλητισμό και τέτοιες μέρες ονειρεύονται να συμμετάσχουν μία ημέρα σε Ολυμπιακούς Αγώνες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ