aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΡίχνονται στη μάχη 57 αθλητές μας!

Ρίχνονται στη μάχη 57 αθλητές μας!

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Μαζική θα είναι η συμμετοχή των Κύπριων αθλητών κατά την επίσημη πρώτη ημέρα των 18ων Μεσογειακών Αγώνων (Σάββατο 23/6/18), τους οποίους φιλοξενεί η Ταραγόνα της Ισπανίας. Συγκεκριμένα υπάρχουν κυπριακές συμμετοχές σε 11 αθλήματα, με παρουσία 57 αθλητών μας, αριθμός που παλαιότερα δεν αποτελούσε καν τη συνολική μας εκπροσώπηση. Κάποιοι έχουν ελπίδες διάκρισης και κάποιοι άλλοι θα πρέπει να αξιοποιήσουν την παρουσία τους για αποκόμιση εμπειριών.

Πρώτοι στη μάχη της διάκρισης θα μπουν οι σκοπευτές μας στο τραπ, οι οποίοι από τις 9:00 το πρωί (10:00 ώρα Κύπρου) θα κληθούν να αρχίσουν την κατάρριψη 75 δίσκων. Την πατρίδα μας εκπροσωπούν οι Χριστόφορος Κωνσταντινίδης, Ανδρέας Μακρής και Γεωργία Κωνσταντινίδου. Οι τελικοί και στις δύο κατηγορίες θα διεξαχθούν την Κυριακή, στο σκοπευτήριο «Γιόρδι Ταρραγό». Στην κλειστή αίθουσα «Σαντ Σαλβαδόρ» θα διεξαχθούν οι αγώνες σταθερού στόχου, με την Παναγιώτα Χαραλάμπους να μπαίνει και αυτή πολύ νωρίς (09:00) στη μάχη για μια θέση τον τελικό, μετέχοντας στο αεροβόλο πιστόλι από απόσταση 10 μέτρων. Ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την ίδια ημέρα (23/6) στις 13:00 το μεσημέρι (14:00 ώρα Κύπρου).

Το νεόκτιστο ανοικτό κολυμβητήριο «Campclar Aquatic Center» θα υποδεχθεί τα πρώτα αγωνίσματα κολύμβησης στις 10:30 το πρωί (ώρα Κύπρου – οι υπόλοιπες ώρες θα είναι ώρες Κύπρου). Το πρωινό θα διεξαχθούν τα προκριματικά σε 13 αγωνίσματα, με την Κύπρο να μετέχει στα 5 από αυτά με τη συμμετοχή 7 αθλητών και αναλόγως ποιοι θα χρησιμοποιηθούν στα 4Χ100 ελεύθερο θα αυξηθούν.

Συγκεκριμένα, στις 10:50 το πρωί θα αγωνιστούν οι Σεμπάστιαν Κονναρής και Κωνσταντίνος Χατζηττοουλής στα 200μ. ελεύθερο. Στις 11:10 θα πάρουν σειρά τα κορίτσια για τα 100μ. ελεύθερο Κάλια Αντωνίου και Μαρία Τόνια Παπαπέτρου. Στα 50μ. ύπτιο ανδρών (11:30) θα μας εκπροσωπήσουν οι Βαγγέλης Ζορπής και Τρύφωνας Χατζηχριστοφόρου και στα 50μ. ύπτιο γυναικών (11:50) η Κάλια Αντωνίου. Στις 13:30 θα λάβει μέρος ο Θωμάς Τσιοπανής στα 200μ. μικτή ατομική.

Τα προκριματικά της πρώτης ημέρας της κολύμβησης με τις σκυταλοδρομίες, με την Κύπρο να λαμβάνει μέρος στην 4Χ100μ. ελεύθερο στους άνδρες (14:10) με την επιλογή των τεσσάρων αθλητών μας να γίνεται μεταξύ των Ζάγκα, Ζορπή, Κονναρή, Τσιοπανή και Χατζηττοουλή. Οι τελικοί όλων των αγωνισμάτων, στους οποίους ελπίζουμε να έχουμε και κυπριακή παρουσία, είναι προγραμματισμένοι να αρχίσουν το απόγευμα (18:30).
Στην ίδια περιοχή, της Ταραγόνα, θα διεξαχθεί το πρωί του Σαββάτου (23/6, 11:00) ο πρώτος γύρος του Θαλάσσιου Σκι, στη Μαρίνα Πορτ Ταράκο. Τις προσπάθειές τους για διάκριση και πρόκριση στον τελικό θα κάνουν πρώτα οι άνδρες, Γιάννης Κόκκινος και Ανδρέας Γεωργίου, ενώ μία ώρα αργότερα (12:00) θα ριχθούν στη μάχη του καλύτερου σλάλομ και τα κορίτσια Φλωρεντία Λοϊζίδου και Στέλλα Αναστάση. Ο δεύτερος γύρος θα διεξαχθεί την ίδια ημέρα το απόγευμα, με το σλάλομ ανδρών να διεξάγεται στις 16:00 και των γυναικών στις 17:00.

Στα ατομικά αθλήματα, όπως το μπάντμιντον και το καράτε, στα οποία θα πρέπει να γίνει κλήρωση για να μάθουν τον αντίπαλό τους, δυστυχώς αυτό δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστό έγκαιρα, αφού οι τεχνικές συσκέψεις γίνονται παραμονή των αγώνων και η ενημέρωση (όπως και πολλά άλλα) είναι κάτι άγνωστο μέχρι στιγμής για τους διοργανωτές. Έτσι, στο μπάντμιντον το Σάββατο (23/6) θα διεξαχθούν οι πρώτοι γύροι σε άνδρες και γυναίκες, με τους αγώνες να αρχίζουν στις 11:00 το πρωί στην πόλη Ελ Μορέγ. Την Κύπρο θα εκπροσωπήσουν οι Ηλίας Νικολάου, Έλενα Χριστοδούλου και Αναστασία Ζιντσίδου.

Μάχες σε καράτε, τρίαθλον

Στο καράτε το Σάββατο το πρωί θα διεξαχθούν δύο κατηγορίες ανδρών και δύο γυναικών. Σε αυτές εμπίπτει και η κατηγορία του Χρίστου Ιωαννίδη (-67κ.), ο οποίος θα κληθεί να αγωνιστεί στις 12:00 το μεσημέρι. Αναλόγως αποτελέσματος θα εξαρτηθεί και η πορεία του στη συνέχεια, με τον τελικό να είναι προγραμματισμένος για τις 15:00.

Στην πόλη Καμπρίλς θα υπάρξει και απογευματινή αγωνιστική δράση στο καράτε, με τη συμμετοχή του Παναγιώτη Λοϊζίδη, στην κατηγορία των -75 κιλών. Ο πρώτος γύρος είναι προγραμματισμένος για τις 19:00 και ο τελικός για τις 20:30. Σημειώνουμε ότι στο καράτε θα πραγματοποιηθεί μόνο η κατηγορία Κούμιτε.

Ανατολικά της Ταραγόνα, στην πόλη Αλταφούγια, θα αγωνιστούν οι αθλητές μας του Τριάθλου. Στις 11:45 θα κάνει την υπερπροσπάθειά της η Μαρία Γιαβάσιη και στις 14:00 ο Δημήτρης Καφούρης. Στους Μεσογειακούς Αγώνες θα διεξαχθεί το σπριντ τρίαθλον, στο οποίοι οι αθλητές αρχίζουν με κολύμπι στη θάλασσα για 750μ., με ποδηλασία 20 χιλιομέτρων και φτάνουν στον τερματισμό έπειτα από αγώνα δρόμου 5 χιλιομέτρων.

Στη μάχη και τα κορίτσια του βόλεϊ

Το βράδυ του Σαββάτου (19:00) θα μπει στη μάχη και η Εθνική Γυναικών στην πετόσφαιρα, η οποία θα έχει πολύ δύσκολο έργο απέναντι στην Εθνική Ελλάδας, η οποία χθες αντιμετώπισε την Ιταλία. Η ελληνική ομάδα έκανε το καθοριστικό βήμα για την κατάκτηση της πρωτιάς στον Α΄ Όμιλο, κερδίζοντας με 3-2 σετ (23-25, 25-23, 25-21, 21-25, 15-9).

Ο Πέτρος Πατσιάς αντιμετώπισε δυσκολίες για τον καταρτισμό της ομάδας και πήρε μαζί του στους Μεσογειακούς Αγώνες τις Χριστιάνα Δαβίδ, Αιμιλία Δημητρίου, Στέλλα Ιωάννου, Εβίτα Λεωνίδου, Άντρεα Ζακχαίου, Δέσποινα Σιμανόβσκι, Νικολίνα Σπύρου, Γεωργία Σταυρινίδου, Ράνια Στυλιανού, Βάσω Ριαλά, Άντρεα Χαραλάμπους και Βασιλική Χατζηκωνσταντά.
Στο μακρινό από την Ταραγόνα (περίπου 80χμ) Καστεγντέφελς και στο «Canal Olympic de Catalunya» θα διεξαχθούν τα αγωνίσματα του κανό, με τη συμμετοχή τριών αθλητών μας: Ιωάννης Οδυσσέων (200μ.), Μάριος Ιωάννου και Στεφάν Κλεάνθους (500μ.).

Πρώτες ελπίδες μεταλλίου

Από το απόγευμα (16:00) η προσοχή των περισσοτέρων θα στραφεί στις προσπάθειες της ανδρικής μας ομάδας ενόργανης γυμναστικής, με δεσπόζουσα φυσιογνωμία βέβαια τον Μάριο Γεωργίου, ο οποίος στους Κοινοπολιτειακούς Αγώνες της Χρυσής Ακτής, τον Απρίλιο, κατέκτησε τρία μετάλλια. Ο Μάριος Γεωργίου, μαζί με τους Ηλία Γεωργίου, Μιχάλη Κρασιά, Νεόφυτο Κυριάκου και τον γερόλυκο, αργυρό μεσογειονίκη της Αλμερία το 2005 στους κρίκους, Ηρόδοτο Γιωργαλλά, θα προσπαθήσουν για την υψηλότερη δυνατή βαθμολόγηση, για να έχουν ελπίδες κατάκτησης ενός μεταλλίου στο σύνθετο ομαδικό.

Οι ελπίδες διάκρισης δεν είναι στον ίδιο βαθμό για τις κοπέλες μας, αφού δεν βρίσκονται ακόμη σε τόσο υψηλό επίπεδο. Τη γυναικεία ενόργανη γυμναστική μας θα εκπροσωπήσουν οι Γαβριέλλα Γκλόρια Φιλασίδη, Αναστασία Θεοχάρους, Μαρία Τοφή και Φωτεινή Χατζηπετρή. Οι αγώνες θα αρχίσουν στις 16:00, στην πόλη Ρέους, σε δύο δόσεις, αφού μετά από διάλειμμα, θα συνεχιστούν στις 20:00 το βράδυ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ