aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΑΛΛΑ ΑΘΛΗΜΑΤΑΡεκόρ συμμετοχών στην Ταραγόνα

Ρεκόρ συμμετοχών στην Ταραγόνα

ΤΟΥ ΑΡΓΥΡΗ ΑΡΓΥΡΟΥ (ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟΣ ΕΑΚ)

Λίγες ώρες απομένουν για την έναρξη των 18ων Μεσογειακών Αγώνων, με τις αποστολές σιγά – σιγά να καταφθάνουν στην Ταραγόνα και να κάνουν αναγνώριση… εδάφους. Στην καταλανική πόλη βρίσκονται ήδη και Κύπριοι αθλητές, των οποίων οι υποχρεώσεις ξεκινούν νωρίς.

Σύμφωνα με την πληροφόρηση των διοργανωτών, σε αυτούς τους αγώνες θα σημειωθεί νέο ρεκόρ συμμετοχών από αθλητές και αθλήτριες, αφού οι δηλώσεις κατέγραψαν τον αριθμό 3.622, ξεπερνώντας κατά πολύ τους 3368 που συμμετείχαν στην Πεσκάρα της Ιταλίας το 2009. Βέβαια, στους αγώνες της Ταραγόνα υπάρχει η ιδιαιτερότητα με τη συμμετοχή για πρώτη φορά των χωρών της Πορτογαλίας (επίσημη προσκεκλημένη) και του Κοσσόβου (μόνιμο πια μέλος της ΔΕΜΑ). Την πολυπληθέστερη ομάδα στους 18ους Μεσογειακούς Αγώνες θα έχει η μόνιμη πρωταγωνίστρια Ιταλία, με 419 αθλητές, χώρα η οποία κατέλαβε την πρώτη θέση στον πίνακα των μεταλλίων στις 12 από τις 17 προηγούμενες διοργανώσεις.

Η διοργανώτρια χώρα, Ισπανία, θα συμμετάσχει με 396 αθλητές και η δεύτερη χώρα με τον μεγαλύτερο πληθυσμό από όσες λαμβάνουν μέρος, η Τουρκία, θα εκπροσωπηθεί από 356 αθλητές. Η Κύπρος, παρά το ότι είναι η 21η πληθυσμιακά χώρα από τις 26 που θα λάβουν μέρος στους Αγώνες της Ταραγόνα, εντούτοις έχει την 13η μεγαλύτερη αποστολή, με 123 αθλητές.

Οι Μεσογειακοί Αγώνες της Ταραγόνα θα αρχίσουν επίσημα την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2018 και θα ολοκληρωθούν την 1η Ιουλίου, με τα αθλήματα να είναι σκορπισμένα σε 16 πόλεις – δήμους της Ταραγόνα, η οποία ανήκει στην αυτόνομη κοινότητα της Καταλονίας. Συγκεκριμένα, στην πόλη της Ταραγόνα θα διεξαχθούν τα αθλήματα του στίβου, της κολύμβησης, της καλαθόσφαιρας 3Χ3, της πετόσφαιρας, του μπιτς – βόλεϊ, της αντισφαίρισης, της χειροσφαίρισης, της υδατοσφαίρισης, της τοξοβολίας, της σκοποβολής, του θαλάσσιου σκι, του γκολφ και του μπόουλς.

Στην πόλη Σαλού, όπου θα διαμένουν οι δημοσιογράφοι (περίπου 15 χμ νοτιοδυτικά της Ταραγόνα), θα διεξαχθούν τα αθλήματα της ιστιοπλοΐας και του τάε-κβο-ντο. Η πόλη Καμπρίλς θα φιλοξενήσει το τζούντο και το καράτε, η Βίλα-Σέκα την ποδηλασία και την πάλη, η Ρέους την ενόργανη και τη ρυθμική γυμναστική, η Ελ Μορέγ το μπάντμιντον, η Λα Σέλβα ντε Καμπ την ξιφασκία, η Βαλς την επιτραπέζια αντισφαίριση, η Αλταφούγια το τρίαθλον, η Τορεντεμπάρα την πυγμαχία, η Ελ Βεντρέλ τη χειροσφαίριση, η Κονσταντί την άρση βαρών. Ποδόσφαιρο θα φιλοξενήσουν οι πόλεις Ρέους και Καλαφέλ, ενώ εκτός επαρχίας Ταραγόνα θα διεξαχθούν το κανό και η κωπηλασία, στην πόλη Καστεγντέφελς, με τη Βαρκελώνη να φιλοξενεί την ιππασία.

«Δήμαρχος» ο Μπραγάδο

Από το απόγευμα της Τρίτης (19/6/18) το Ολυμπιακό Χωριό απέκτησε… δήμαρχο. Η οργανωτική επιτροπή όρισε τον Χεσούς Άνχελ Γκαρσία Μπραγάδο ως τον διαχειριστή του Ολυμπιακού Χωριού, που θα είναι ο συνδετικός κρίκος των διοργανωτών με τους αθλητές. Ο Μπραγάδο είναι από τους κορυφαίους βαδιστές (50χλμ) στην ιστορία, με το απόλυτο ρεκόρ επτά συνεχόμενων παρουσιών σε Ολυμπιακούς Αγώνες (1992 – 2016), ενώ ήταν παγκόσμιος πρωταθλητής το 1993 στη Στουτγκάρδη και τρεις φορές αργυρός νικητής, έχοντας λάβει μέρος σε 12 παγκόσμια πρωταθλήματα στίβου!

Τα καθήκοντά του στην Ταραγόνα θα είναι η παρακολούθηση των εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων του Χωριού, η υποδοχή των αντιπροσωπειών των συμμετεχουσών χωρών και η βοήθεια για τις ανάγκες και τα αιτήματα που τυχόν προκύψουν στη διάρκεια διαμονής των φιλοξενούμενων αποστολών. «Κατά τη διάρκεια της επαγγελματικής μου σταδιοδρομίας, έχω πάει σε πολλά χωριά. Αυτό είναι ένα από τα καλύτερα οργανωμένα που έχω δει ποτέ και έτσι είμαι θετικός πως όλα θα εξελιχθούν σωστά», ανέφερε ο 48χρονος δήμαρχος του Ολυμπιακού Χωριού.

Ο Tarracvs

Κατά τη διάρκεια διεξαγωγής των Αγώνων δεσπόζουσα φυσιογνωμία θα είναι η μασκότ με το όνομα Τάρακβς. Μια έμπνευση του Γάλλου ζωγράφου και σχεδιαστή Ζιαν Ζουλιάν, που απεικονίζει ένα αρχαίο ρωμαϊκό κράνος φτιαγμένο με τα νερά της Μεσογείου, σημείο δεσμού όλων των χωρών που λαμβάνουν μέρος. Στο κράνος υπάρχουν τα κύματα της θάλασσας, από πάνω η σημαία των Αγώνων και στον καρπό το μαντίλι «casteller», παραδοσιακό της Ταραγόνα.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ