aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪOι «Βίκινγκς» μας στέρησαν το χρυσό

Oι «Βίκινγκς» μας στέρησαν το χρυσό

Με απολογισμό δυο νίκες και δυο ήττες ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις της στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος (κατηγορία μικρών κρατών στην οποία συμμετέχουν 15 χώρες συνολικά) η Εθνική μας ομάδα βόλεϊ των γυναικών.

Ηττήθηκε από την Ισλανδία με 1-3 σετ κι έχει εξασφαλισμένο (τουλάχιστον) το χάλκινο μετάλλιο, αφού χθες βράδυ θα διεξαγόταν ο αγώνας Λουξεμβούργου – Νησιά Φαρόε. Οι σοβαρές απουσίες των Κατερίνα Ζακχαίου, Ιωάννα Λεωνίδου, Σοφία Μανίταρου, Εβίτα Λεωνίδου και Βερόνικα Χουντίμα (σε σχέση με τους ΑΜΚΕ στο Σαν Μαρίνο) στοίχισαν ακριβά στην Εθνική μας.

Η αναμέτρηση ήταν κάτι σαν «τελικός». Με νίκη της ομάδας μας με 3-0 θα εξασφάλιζε την πρώτη θέση, ενώ με νίκη (3-0 ή 3-1) οι Ισλανδές θα ανέβαιναν στο πιο ψηλό σκαλοπάτι. Κι ενώ θέλαμε καθαρή νίκη με 3-0 το άγχος κυρίευσε τις διεθνείς μας στην έναρξη που βρέθηκαν να χάνουν με 1-10! Πάλεψαν στη συνέχεια (μείωσαν σε 13-18 και 18-21), αλλά η μεγάλη δεν ολοκληρώθηκε και η Ισλανδία (πήρε το σετ με 25-10) μας γκρέμισε το όνειρο για το χρυσό. Οι παίκτριες μας βελτιώθηκαν στο δεύτερο σετ, είχαν συνεχώς το προβάδισμα (8-3, 18-9) και με πολύ καλά ποσοστά σε όλους τους τομείς έφτασαν στην ισοφάριση με 25-15.

Συμπτώματα του πρώτου σετ παρατηρήθηκαν στο τρίτο σετ με συνέπεια οι Ισλανδές να το εκμεταλλευτούν να έχουν ένα ισχυρό προβάδισμα (11-16, 13-19, 18-21) το οποίο διατηρήθηκε μέχρι το τέλος (19-25). Στο ξεκίνημα του τέταρτου σετ οι δύο ομάδες προχωρούσαν πόντο με πόντο (8-8, 13-13).

Το κίνητρο για τις παίκτριες της Ισλανδίας ήταν πανίσχυρο, αφού με νίκη θα κατακτούσαν το χρυσό μετάλλιο κι έτσι με μεγαλύτερο ενθουσιασμό είχαν τις λύσεις σε αντίθεση με τις διεθνείς μας που δεν απέφυγαν τα λάθη. Το τελικό 21-25 βρήκε την αποστολή της Ισλανδίας να πανηγυρίζει μία τεράστια επιτυχία, τη δεύτερη στην ιστορία της.  Και την προηγούμενη φορά, πριν δέκα χρόνια στη Σκωτία, η κατάταξη ήταν (μάλλον) η ίδια (Ισλανδία, Λουξεμβούργο, Κύπρος).

Τα σετ: 25-20, 15-25,25-19,25-21

ΙΣΛΑΝΔΙΑ (ΚΑΠΡΙΟΤΙ): Βιφκουσντότιρ, Σβαναρστότιρ, Σιγκουρσντατότιρ, Γκρεντασντότιρ, Καρλσντότιρ, Λίμπερο: Μντόρστοτιρ, Μτσοκολσντότιρ – Αλλαγές: Eιρκσντότιρ, Γκουναρσντότιρ, Ειναρστότιρ.

ΚΥΠΡΟΣ (ΠΑΤΣΙΑΣ): Ιωάννου (3 πόντους), Ιορδάνους (8), Σταυρινίδου (6), Ζεμπύλα (11), Χατζηκωνστάντα (10), Χαραλάμπους (18), Λίμπερο: Δαυίδ (44% υποδοχή), Μοσφιλιώτη. Αλλαγές: Στυλιανού (1), Κακουρή, Χατζηχριστοδούλου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ