aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΈγραψε ιστορία η Εθνική Ανδρών!

Έγραψε ιστορία η Εθνική Ανδρών!

Την πρώτη της νίκη και συνάμα ιστορική στη δεύτερη προκριματική φάση του Παγκοσμίου Πρωταθλήματος βόλεϊ ανδρών που διεξάγεται στο Κάρλοβι Βάρι της Τσεχίας πέτυχε η Εθνική Ανδρών. Μετά από σπουδαία εμφάνιση η ομάδα μας κέρδισε τη Βόρεια Ιρλανδία με 3-0 σετ στη σάλα Sport Hall for Indoor Games.

Η Εθνική μας ήταν καθ΄ όλη τη διάρκεια του αγώνα ανώτερη και το απέδειξε στο παρκέ. Με αυτή τη νίκη φαίνεται πως πήραμε τον αέρα των Βορειοϊρλανδών, αφού τους κερδίσαμε για δεύτερη φορά σε 15 ημέρες με 3-0 σετ, αφού θυμίζουμε ότι προηγήθηκε η νίκη μας στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Μικρών Κρατών Ευρώπης στην Ισλανδία.

Στις αρχές του πρώτου σετ η Κύπρος συνάντησε κάποια εμπόδια, όμως οι οδηγίες των Βαγγέλη Κουτουλέα και Σπύρου Πρωτοψάλτη έπιασαν τόπο, με τους διεθνείς να ανακτούν προβάδισμα τεσσάρων πόντων σε ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα (21-16), το οποίο βοήθησε στην κατάκτηση του πρώτο σετ με 25-20 σε 24 λεπτά.

Το δεύτερο σετ είχε κυπριακό χρώμα, με την ομάδα μας να δείχνει ότι είναι το αφεντικό και να φτάνει στην κατάκτησή του με 25-16 μέσα σε 21 λεπτά. Στο τρίτο και καθοριστικό όπως αποδείχθηκε σετ, η Βόρεια Ιρλανδία μπήκε πιο δυνατά και απέκτησε σημαντικό προβάδισμα (18-14), όμως η Εθνική μας κατόρθωσε να ισοφαρίσει και να φέρει την ψυχολογία με το μέρος της, κάτι που τη βοήθησε να κερδίσει και το σετ με 25-22 σε 26 λεπτά.

Κορυφαίος της Κύπρου ήταν ο Αχιλλέας Πετρακκίδης με 15 πόντους. Καλύτερος σέρβερ ήταν ο Γιάννης Κοντός με τρεις άσους και καλύτερος μπλοκέρ ο Γιώργος Χρυσοστόμου με τρία κερδισμένα μπλοκ. Πλέον η ομάδα μας βλέπει με αισιοδοξία τη συνέχεια που τη φέρνει αύριο (18:30 ώρα Κύπρου) απέναντι στη γηπεδούχο Τσεχία.

ΚΥΠΡΟΣ (ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Xριστοφή, Σ. Πετρακκίδης, Ελευθερίου, Αχ. Πετρακκίδης, Χρυσοστόμου, Κοντός – Λίμπερο: Αντωνίου, Παπαχριστοδούλου – Αλλαγές: Γεωργίου, Οικονομίδης.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ