aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΧάθηκε ο στόχος του χρυσού μεταλλίου

Χάθηκε ο στόχος του χρυσού μεταλλίου

Μία νίκη και μία ήττα είναι ο μέχρι στιγμής απολογισμός της Εθνικής Κύπρου Βόλεϊ Ανδρών στην τελική φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος Μικρών Κρατών Ευρώπης, που διεξάγεται στην πρωτεύουσα της Ισλανδίας, στο Ρέικιαβικ.

Η ομάδα μας μπήκε με το δεξί στη διοργάνωση, αφού την Παρασκευή ξεπέρασε εύκολα το εμπόδιο της Βόρειας Ιρλανδίας με 3-0 σετ (25-15, 25-15, 25-13), κάνοντας σημαντικό βήμα για την κατάκτηση του χρυσού μεταλλίου, όμως χθες έχασε από το Λουξεμβούργο με 3-0 σετ και οι ελπίδες της γι’ αυτόν τον στόχο εξανεμίστηκαν.

Πλέον, η Κύπρος θα παλεύει για τη δεύτερη θέση που εξασφαλίζει πρόκριση στην επόμενη φάση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της νέας διετίας. Για να τα καταφέρει όμως, θα πρέπει να κερδίσει σήμερα τη γηπεδούχο Ισλανδία (20:30 ώρα Κύπρου).

Όσον αφορά στο χθεσινό ματς κόντρα στην κάτοχο του χρυσού μεταλλίου, η Κύπρος έκανε μια πολύ καλή εμφάνιση, όμως πλήρωσε τα λάθη της και γνώρισε την ήττα. Έχασε το πρώτο και το τρίτο σετ με 17-25 σε περίπου τον ίδιο χρόνο (23 λεπτά), ενώ κλότσησε της ευκαιρίες για την κατάκτηση του δεύτερου σετ που θα την έβαζε ξανά στη διεκδίκηση της νίκης, αφού το έχασε μέσα από τα χέρια της με 31-33 σε 39 λεπτά.

Στα θετικά της μέχρι τώρα παρουσίας μας στο Ρέικιαβικ το γεγονός ότι ο νέος μας ομοσπονδιακός τεχνικός, ο Ελλαδίτης Βαγγέλης Κουτουλέας, έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους 12 διεθνείς πετοσφαιριστές μας που βρίσκονται στην αποστολή. Μάλιστα, οι Κώστας Πέτρου και Ανδρέας Χρυσοστόμου έκαναν ντεμπούτο στην Εθνική Κύπρου.

ΚΥΠΡΟΣ (ΚΟΥΤΟΥΛΕΑΣ): Αλεξίου, Χριστοφή, Κνέζεβιτς, Παπαδόπουλος, Αποστόλου, Α. Πετρακίδη, Αντωνίου (λίμπερο), Γεωργίου, Χρυσοστόμου, Παφίτης, Αδάμου, Πέτρου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ