aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΒΟΛΕΪΜπιτς βόλεϊ: Η γιορτή-θεσμός της Λάρνακας

Μπιτς βόλεϊ: Η γιορτή-θεσμός της Λάρνακας

Η Κυπριακή Ομοσπονδία Πετόσφαιρας και ο Δήμος Λάρνακας ανακοίνωσαν σήμερα τους χορηγούς και τις λεπτομέρειες των αγώνων της διοργάνωση του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος της FIVB για νέους κάτω των 19. Η διοργάνωση θα πραγματοποιηθεί από τις 27 έως τις 31 Ιουλίου 2016 στην παραλία των Φοινικούδων.

Μετά από τις επιτυχημένες διοργανώσεις και την εμπειρία των δύο Παγκόσμιων Πρωταθλημάτων Νέων κάτω των 19 και 21 ετών το 2012 και 2014 αντίστοιχα και ενός Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος, το CEV (U20) Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα  που διεξήχθη  τον Σεπτέμβριο του 2015, οι διοργανωτές συνεχίζουν δυναμικά και μετρούν αντίστροφα για την φιλοξενία ενός ακόμα μεγάλου αθλητικού γεγονότος.

Τη συνέντευξη Τύπου χαιρέτησαν ο Δημαρχεύων Λάρνακας, Πέτρος Χριστοδούλου, ο Πρόεδρος της Κυπριακή Ομοσπονδίας Πετοσφαίρισης δρ. Μιχάλης Κρασιάς και ο πρόεδρος της Επιτροπής Νεολαίας και Αθλητισμού του Δήμου Λάρνακας, Φλώρος Νικολάου.

Ο κ. Χριστοδούλου τονίζοντας τη σημαντικότητα της διοργάνωσης για την πόλη της Λάρνακας και την Κύπρο γενικότερα, ανέφερε ότι «το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Πετόσφαιρας- FIVB, το οποίο συνδιοργανώνουμε με την ΚΟΠΕ  – ΚΟΠΕ, είναι πλέον γεγονός για τον κόσμο του αθλητισμού και για της Λάρνακας. Αποτελεί θεσμό για την πόλη μας αφού για 4η χρονιά ο Δήμος μας αναλαμβάνει διοργανώσεις μπιτς βόλεϊ, τόσο μεγάλης εμβέλειας.

Σε τόσο δύσκολους καιρούς, είναι σημαντικό να δημιουργούμε πολιτισμό και να αντλούμε από αυτόν, γιατί ο αθλητισμός είναι πολιτισμός. Η προσπάθεια αυτή, αποτελεί επένδυση για τη Λάρνακα, αφού διοργανώσεις τόσο μεγάλου βεληνεκούς, είναι ένα από τα καλύτερα μέσα προβολής της πόλης μας και κατ’ επέκταση της χώρας μας. Παράλληλα, συμβάλλει στην προβολή της Κύπρου ως τουριστικού προορισμού.

Μαζί με τις ομάδες και τις αποστολές των χωρών, το πρωτάθλημα αναμένεται ότι θα προσελκύσει φίλους των ομάδων αλλά και φίλους του αθλήματος αφού πρόκειται για το πιο απολαυστικό σπορ του καλοκαιριού. Υπολογίζεται ότι θα επισκεφθούν τη Λάρνακα, από το εξωτερικό, περισσότερα από 2.000 άτομα και θα παρακολουθήσουν τους αγώνες πέραν των 25.000 θεατών.

Το κεντρικό γήπεδο θα μπορεί να φιλοξενήσει γύρω στους 2500 θεατές ενώ γιγαντοοθόνες θα στηθούν έξω από το γήπεδο για να μπορούν να παρακολουθούν τους αγώνες και οι περαστικοί. Και φέτος οι αγώνες θα μεταδίδονται ζωντανά από την τηλεόραση, ενώ η είσοδος θα είναι δωρεάν».

Ο κ. Κρασιάς αναλύοντας την πορεία εργασιών της διοργάνωσης ανέφερε ότι «η προετοιμασία άρχισε με την ανάληψη της διοργάνωσης και συνεχίζεται σε αυξανόμενους ρυθμούς.  Η Οργανωτική Επιτροπή η οποία στελεχώνεται από 20 έμπειρα στελέχη, από την Κύπρο και το εξωτερικό, εργάζεται πυρετωδώς για να φιλοξενήσει 51 ομάδες ανδρών και 51 ομάδες γυναικών, που θα εκπροσωπήσουν χώρες από όλο τον πλανήτη.

Η FIVB θα εκπροσωπηθεί από 5 στελέχη της. Τον Τεχνικό αγώνων, τον Υπεύθυνο των διαιτητών, τον Εκπρόσωπο τύπου, τον Ιατρό των αγώνων και τον φωτογράφο. Για την διεξαγωγή του Πρωταθλήματος θα εργαστούν 17 διαιτητές (1 Κύπριος), 13 επόπτες και 13 γραμματείς, (όλοι Κύπριοι). Το φύλλο αγώνος θα είναι ηλεκτρονικό και θα προσφέρει όλα τα πλεονεκτήματα που συνεπάγονται ».

Ο κ. Νικολάου στη συνέχεια τόνισε ότι: «Η Λάρνακα πλέον δημιουργεί τη δική της παράδοση γύρω από τον αθλητισμό της Ευρώπης και του κόσμου, αφού συνεχώς νέες διοργανώσεις Παγκόσμιου και Ευρωπαϊκού βεληνεκούς διοργανώνονται στην πόλη μας, δημιουργώντας τη δυναμική στο να γίνει η πόλη επιλογής στον αθλητικό τουρισμό. Το καλεντάρι του Δήμου Λάρνακας έχει γεμίσει με αθλητικές διοργανώσεις.

Από τον Απρίλιο και μέχρι το τέλος του Οκτώβρη η Λάρνακα πρωταγωνιστεί. Σήμερα η πόλη μας αποτελεί έναν από τους πρώτους αθλητικούς προορισμούς επιλογής σε τοπικό, ευρωπαϊκό και παγκόσμιο επίπεδο. Ήδη ο Δήμος Λάρνακας βρίσκεται σε συζητήσεις με Τουριστικούς Οργανισμούς του εξωτερικού για παραχώρηση των γηπεδικών εγκαταστάσεων για προπονήσεις από αθλητές αλλά και για διοργάνωση camps».

Αναπόσπαστο κομμάτι και η ψυχή κάθε μεγάλης αθλητικής διοργάνωσης είναι οι εθελοντές. Η Λάρνακα έχει αποδείξει τα τελευταία χρόνια ότι στηρίζει κάθε τέτοια προσπάθεια του Δήμου Λάρνακας και μεγάλος αριθμός εθελοντών συμμετέχει σε όλες τις αθλητικές διοργανώσεις. Πέραν των 300 εθελοντών θα εργαστούν και φέτος με μοναδικό στόχο ακόμα μια επιτυχημένη διοργάνωση.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ