aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣWimbledon: Ο Φέντερερ προκρίθηκε στους «8» (vid)

Wimbledon: Ο Φέντερερ προκρίθηκε στους «8» (vid)

Ο Ρότζερ Φέντερερ πήρε τη νίκη με straight-sets επί του φορμαρισμένου Στιβ Τζόνσον, προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης και, πλέον, απέχει τρία παιχνίδια από το όνειρο της κατάκτησης του 8ου Wimbledon στην καριέρα του.

Ολοένα και καλύτερος ο 34χρονος Ελβετός, επικράτησε με 6-2, 6-3, 7-5 του Αμερικανού, που είχε 8 σερί νίκες, και θα παίξει στην οκτάδα της διοργάνωσης με τον Μάριν Τσίλιτς (Νο.13). Με τον άνθρωπο, δηλαδή, που ουσιαστικά του στέρησε το 18ο major το 2014 στη Νέα Υόρκη!

Ελλείψει Νόβακ Τζόκοβιτς, ο Φεντ βλέπει ότι ο δρόμος είναι πλέον ορθάνοιχτος και ήταν φανερό το πάθος του κατά τη διάρκεια του σημερινού αγώνα…

Δεν είχε, ωστόσο, ιδιαίτερα προβλήματα κόντρα στον 26χρονο αντίπαλό του (Νο.29), τον οποίο λύγισε σε 97 λεπτά και θα πάει φρέσκος στα προημιτελικά για τη μονομαχία με τον Τσίλιτς. Δεν έχει χάσει ακόμα σετ στη διοργάνωση!

Ο Φέντερερ σημείωσε 35 winners και είχε μόνο 13 αβίαστα λάθη, αριθμοί ενδεικτικοί της εξαιρετικής του εμφάνισης. Ο Τζόνσον, από την άλλη, είχε αντίστοιχα 23 και 21.

Με τη σημερινή νίκη του ο Φεντ συμπλήρωσε τις 306 σε Grand Slam και έφτασε στην κορυφή τη μεγάλη Μαρτίνα Ναβρατίλοβα.

Πέρα από αυτό του σπουδαίο επίτευγμα, ο Ελβετός έχει πλέον 14 συμμετοχές σε προημιτελική φάση Wimbledon (48 σε majpo), όσες και ο Τζίμι Κόνορς που διατηρούσε μέχρι τώρα μόνος του το ρεκόρ.

Φρέσκος, πάντως, θα είναι στα προημιτελικά και ο 27χρονος Κροάτης, καθώς είδε τον Κέι Νισικόρι να αποχωρεί με ενοχλήσεις στα πλευρά από την αναμέτρησή τους, όταν το σκορ ήταν στο 6-1, 5-1.

Στο head to head ο Φέντερερ προηγείται με 5-1, αλλά την τελευταία φορά που συναντήθηκαν, όπως είπαμε, στα ημιτελικά του US Open πριν από δύο χρόνια, ο Τσίλιτς υποχρέωσε τον βασιλιά σε πολύ βαριά και οδυνηρή ήττα. Θα έχουμε ρεβάνς την Τετάρτη;

Το εισιτήριο για τους «8» πήρε και ο Σαμ Κουέρι, που δεν έμεινε στον θρίαμβο επί του Τζόκοβιτς. Νίκησε 6-4, 7-6(5), 6-4 τον Νικολά Μαού και έγινε ο πρώτος Αμερικανός μετά το 2011 που φτάνει στα προημιτελικά Grand Slam! Είναι, μάλιστα, η πρώτη του φορά.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ