aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣ«Βασιλιάς» Ράφα ο... 11ος! (vid)

«Βασιλιάς» Ράφα ο… 11ος! (vid)

Έμοιαζε, για τον Νισικόρι, εξ αρχής με το χρονικό ενός προαναγγελθέντος αγωνιστικού «θανάτου»: Το να προσπαθήσεις να κερδίσεις τον Ναδάλ στο χώμα- και δη στο Μόντε Κάρλο- είναι ένα απονενοημένο τενιστικό διάβημα, καταδικασμένο ν’ αποτύχει. Πώς θα μπορούσε να γίνει αλλιώς όταν μιλάμε για ένα τουρνουά που, πριν το σημερινό ματς, ο Ράφα το έχει κερδίσει 10 φορές;

Διαβάστε επίσης: Σήκωσε (και αυτήν) την κούπα ο Ναδάλ!

Ο Ισπανός απλά επιβεβαίωσε τα προγνωστικά στον μεγάλο τελικό, καθώς έπαιξε γι’ ακόμα μία φορά καθηλωτικό τένις στο χώμα, παρά το γεγονός πως ο Κέι ήταν αυτός που ξεκίνησε με break το παιχνίδι και προηγήθηκε με 2-1 στο εναρκτήριο σετ.

Από κείνο το σημείο και μετά το φαβορί ήταν απλά καταιγιστικό, ανέβασε κατακόρυφα την απόδοσή του και έφτασε πολύ εύκολα στη νίκη με 6-3, 6-2 μετά από 1 ώρα και 33 λεπτά παιχνιδιού.

Μ’ αυτή του τη νίκη ο Ράφα έγινε ο πρώτος τενίστας στην ιστορία που κατακτά 11 φορές το ίδιο τουρνουά (κάτι που μπορεί να επαναλάβει και στην Βαρκελώνη και το Παρίσι σε λίγο καιρό), ενώ έφτασε τους 31 Masters τίτλους, αφήνοντας στη δεύτερη θέση με 30 τον Νόβακ Τζόκοβιτς.

Επίσης, διατηρήθηκε στο νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης για 171 εβδομάδα και πέρασε τον (6ο στην σχετική λίστα) Τζον ΜακΕνρό, ενώ πήγε στουε 54 τίτλους καριέρας στην αγαπημένη του επιφάνεια- νούμερο που, φυσικά, αποτελεί ρεκόρ.

Ο Ναδάλ, λοιπόν, ξεκίνησε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τη χωμάτινη περίοδο και δείχνει έτοιμος να κάνει ακόμα μία ονειρώδη σεζόν με αποκορύφωμα το Roland Garros.

Άραγε, θα μπορέσει κάποιος να τον σταματήσει ή…

Ή ο «Ταύρος» θα σαρώσει και πάλι τα πάντα στο χωμάτινο διάβα του;

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ