aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΤεράστιος Φέντερερ πήρε το 20ό του Grand Slam

Τεράστιος Φέντερερ πήρε το 20ό του Grand Slam

Τι και αν έχει τα χρονάκια του; Ο Ρότζερ Φέντερερ παίζει σαν 20αρης. Όσα είναι και τα Grand Slam που έχει φτάσει πλέον στην πλούσια καριέρα του. Ο Ελβετός νίκησε στο Australian Open με 3-2 τον Μαρίν Τσίλιτς. Ο Κροάτης μπορεί να έβαλε δύσκολα στον Ελβετό στο τέλος, όμως, εκείνος έδειξε την κλάση του και εν τέλει έφτασε σε ακόμη μία κούπα. Ωστόσο, ας πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Αυτοκράτορας στη Σανγκάη ο Φέντερερ

Το πρώτο σετ ξεκίνησε ιδανικά για τον Φέντερερ. Ο 36χρονος αστέρας των κορτ μπήκε με τρελές ταχύτητες, με αποτέλεσμα ο Τσίλιτς να μην μπορεί να τον ακολουθήσει. Με όπλο το δυνατό φόρχαντ και το σερβίς του ο Φέντερερ πήρε το πρώτο σετ με 6-2. Ωστόσο, η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη για εκείνον, αφού ο Τσίλιτς ανέβασε το ρυθμό του και έδειξε γιατί είναι το νούμερο έξι στην παγκόσμια κατάταξη με τον Κροάτη να τα δίνει όλα και να ισοφαρίζει σε 1-1 σετ (7-6). Η σπουδαία μονομαχία ανάμεσα στους δύο τενίστες συνεχίστηκε και στο τρίτο σετ. Εκεί ο Φέντερερ έδειξε τα πρώτα σημάδια κούρασης σε αντίθεση με τον αντίπαλό του που γινόταν ολοένα και καλύτερος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Ρότζερ Φέντερερ: Ο ΘΕΟΣ του τένις!

Όμως, ακόμη και έτσι η ποιότητα του Ελβετού ήταν τέτοια που του έδωσε το 2-1 με 6-3. Αλλά το… θρίλερ δεν έμελλε να τελειώσει άμεσα. Ο Τσίλιτς είχε τις ανάσες και τις δυνάμεις (λόγω ηλικίας) και έδειχνε πως πάταγε καλύτερα στο τέταρτο σετ. Και το αποτέλεσμα το επιβεβαίωσε μιας και το νούμερο έξι της παγκόσμιας κατάταξης έκανε το 2-2 με 6-3 και τον Φέντερερ να δείχνει ότι ξεμένει από δυνάμεις. Παρόλα αυτά ο έμπειρος τενίστας έδειξε γιατί είναι θρύλος.

Στο tie break τα πράγματα έγιναν πολύ εύκολα για τον Φέντερερ που ξεπέρασε τις όποιες δυσκολίες είχε με τα δυνατά σερβίς του Τσίλιτς και με συνοπτικές διαδικασίες έκανε δικό του ακόμη έναν τίτλο. Ακόμη ένα Grand Slam. Το 20ο στην πλούσια καριέρα του και το έκτο που κατακτά στην Αυστραλία, ενώ ήταν και ένατη νίκη κόντρα στον Τσίλιτς που από νούμερο έξι πλέον θα είναι στο νούμερο τρία της παγκόσμιας κατάταξης.

Tα σετ: 6-2, 6-7, 6-3, 3-6, 6-1.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ