aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠρωταθλητής Πανεπιστημίων ΗΠΑ ο Πέτρος Χρυσοχός!

Πρωταθλητής Πανεπιστημίων ΗΠΑ ο Πέτρος Χρυσοχός!

Ύστερα από εξαιρετικές εμφανίσεις, ο Πέτρος Χρυσοχός σημείωσε τη μεγαλύτερη επιτυχία της καριέρας του επί Αμερικανικού εδάφους, κατακτώντας το Πανεπιστημιακό Πρωτάθλημα των Ηνωμένων Πολιτειών! Εκπροσωπώντας το πανεπιστήμιο του Wake Forest, ο 20χρονος Κύπριος αντισφαιριστής σημείωσε έξι διαδοχικές νίκες απέναντι σε αντισφαιριστές που εκπροσωπούσαν τα Πανεπιστήμια των Mississippi St, UCLA, Arkansas, Ohio State, Florida, και στον τελικό τον δεύτερο αντισφαιριστή του Ohio State.

Ο Πέτρος Χρυσοχός που δεν έχει συμπληρώσει ακόμη ούτε τον πρώτο χρόνο στις Η.Π.Α. αφού βρίκσεται μόλις στο β΄εξαμηνο σπουδών, κατάφερε να μπει στους τελικούς ως Νο8 στην κατάταξη, και Νο6 από όσους συμμετείχαν στο κυρίως ταμπλό των «64». Στην «τρελλή» πορεία του προς την κατάκτηση του τίτλου, νίκησε έξι αντισφαιριστές που βρίσκονται μέσα στο «top-50», έχασε μόλις ένα σετ, και χρειάστηκε μόλις δύο σετ στη διαδικασία του τάι-μπρέικ για να πάρει τις έξι διαδοχικές νίκες.

Κομβικός αγώνας υπήρξε ο προημιτελικός όπου νίκησε τον Νο1 της κατάταξης Μάικλ Τόρπεγκααρντ με 2-0 (6-2, 6-4). O Δανός αντισφαιριστής που είναι 22 ετών, βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην 372η θέση της Παγκόσμιας κατάταξης. Ο τελικός εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τον Πέτρο Χρυσοχό που νίκησε με χαρακτηριστική άνεση τον Καναδό Χιούγκο Ντι Φέο με 2-0 (6-4, 6-0).

Υπολογίζεται ότι στα Πανεπιστήμια των ΗΠΑ φοιτούν περίπου 2500 αντισφαιριστές οι οποίοι καλύπτονται από κάποια υποτροφία εξαιτίας της ενασχόλησης τους με το Τένις, και το κυρίως ταμπλό του Πανεπιστημιακού Πρωταθλήματος περιλάμβανε 64 αντισφαιριστές, και συμπληρώθηκε αφού είχαν προηγηθεί και προκριματικοί αγώνες.

Η αξία που δίνεται στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα αποδεικνύεται από το γεγονός ότι ο νικητής εφόσον είναι πολίτης ΗΠΑ εξασφαλίζει αυτόματη συμμετοχή στο κυρίως ταμπλό του Αμερικανικού Open, ενώ σε αντίθετη περίπτωση -όπως ο Πέτρος Χρυσοχός- εξασφαλίζει την συμμετοχή του στα προκριματικά του φημισμένου διεθνούς Grand Slam, ανεξαρτήτως της θέσης που θα έχει στην παγκόσμια κατάταξη, όταν αυτό θα διεξαχθεί το φθινόπωρο του 2017. Επόμενοι σημαντικοί αγώνες για τον Πέτρο Χρυσοχό, η συμμετοχή του στα πρωταθλήματα Knoxville Challenger 31/10 & Charlotteville Challenger 07/11.

Παρά το πολύ βαρύ πρόγραμμα που είναι υποχρεωμένος να τηρήσει λόγω των υποχρεώσεων του στο Πανεπιστήμιο του Wake Forest, τόσο όσο αφορά στις σπουδές όσο και όσο αφορά την αγωνιστική εκπροσώπηση του Πανεπιστημίου, ο 20χρονος Κύπριος αντισφαιριστής ενημέρωσε ήδη την Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως Κύπρου, ότι θα έρθει στην Κύπρο για να ενισχύσει την Εθνική Ομάδα Davis Cup για τους αγώνες με αντίπαλο την Τουρκία που θα διεξαχθούν στην Κύπρο από 3-5 Φεβρουαρίου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ