aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠρωταγωνιστής ο Χρίστος Χατζηγεωργίου (pics)

Πρωταγωνιστής ο Χρίστος Χατζηγεωργίου (pics)

Με τη διεξαγωγή του μεγάλου τελικού στην κατηγορία των ανδρών, και άλλων τριών τελικών σε άλλες ηλικιακές κατηγορίες, ολοκληρώθηκε προχθές, ύστερα από αγωνιστική δράση δύο εβδομάδων, το παγκύπριο πρωτάθλημα «Hellenic Bank Masters Tennis Academy Open 2016».

Μεγάλος πρωταγωνιστής ο Χρίστος Χατζηγεωργίου που κατέκτησε και τους δύο τίτλους στην κατηγορία Ανδρών. Στα αξιοσημείωτα του πρωταθλήματος, η συμμετοχή του Γιάννη Νεοφύτου στην κατηγορία των ανδρών, δύο χρόνια μετά τον τραυματισμό του στο αυτοκινητικό δυστύχημα που στοίχησε τη ζωή στον αείμνηστο Γιώργο Γκουγκούρη. Ο Γιάννης Νεοφύτου τιμήθηκε με το Έπαθλο Ήθους του πρωταθλήματος.

aponomes_mastersΣτον μεγάλο τελικό των Ανδρών, ο Χρίστος Χατζηγεωργίου νίκησε με 2-0 τον Ανδρέα Στυλιανού, σε αγώνα που διήρκεσε λιγότερο από μία ώρα, κερδίζοντας σχετικά εύκολα και τα δύο σετ με 6-2 και 6-1. Ο Χρίστος Χατζηγεωργίου κατέκτησε την προηγούμενη μέρα και τον τίτλο στο Διπλό, έχοντας ως παρτενέρ τον Μάρκο Ασβεστά.

Αμφίρροπος ήταν ο τελικός στην κατηγορία κοριτσιών U16, όπου η Χριστίνα Στυλιανίδη νίκησε σε αγώνα χρονικής διάρκειας δύο ωρών την Φλορεντία Χατζηγεωργίου με 2-0 (6-3, 7-6[6]. H Στυλιανίδη κατάφερε να γυρίσει το δεύτερο σετ παρά το ότι βρέθηκε πίσω στο σκορ με 0-5 ενώ αρκετές ανατροπές υπήρξαν και κατά την εξέλιξη του καθοριστικού τάι-μπρέικ.

Στην αντίστοιχη κατηγορία των αγοριών U16, ο Γιώργος Ιακωβίδης νίκησε τον Ανδρέα Λοττίδη με 2-0 (6-3, 6-1). Τέλος, στο διπλό U12 οι Κωνσταντίνος Τζιακούρης και Μάρκος Στυλιανίδης, νίκησαν τους Στυλιανό Παπαμιχαήλ και Θεόδωρο Ρούσο με 2-0 (6-2, 6-4).

Στους τελικούς της Παρασκευής, στο διπλό ανδρών βρέθηκαν αντιμέτωποι οι Μάρκος Ασβεστάς και Χρίστος Χατζηγεωργίου απέναντι στους Ανδρέα Στυλιανού και Νικόλα Βόλο. Νικητές οι πρώτοι με 2-0 (6-1, 6-3), σε αγώνα με χρονική διάρκεια μία ώρα και 20 λεπτά.

aponomes_stylianou_hadjigeorgiouΣτην κατηγορία κοριτσιών U12, η Κλειώ Μαρία Ιωάννου κατέκτησε ακόμη έναν τίτλο το τελευταίο διάστημα, κερδίζοντας στον τελικό την Μερίλ Σονακίν με 2-0 (6-0, 7-5), και στην αντίστοιχη των Αγοριών U12, ο τίτλος πήγε στον  Στυλιανό Χριστοδούλου που νίκησε τον Κωνσταντίνο Τζιακούρη με 2-0 (6-2, 6-1).

Στα Διπλά, στην κατηγορία κοριτσιών U16 η Βασιλεία Κύρου με την Ζεϊνέπ Τουγκσού, νίκησαν τις Σααντέτ Ακτουγκλού και Ελένη Μακρίδου με 2-0 (6-1, 6-2), και στην αντίστοιχη των αγοριών U16 οι Σέβκι Ογκσουζογκουλαρί και Μουσταφά Ζορμπά νίκησαν τους Νικόλα Κωνσταντίνου και Πόλυ Κουρσάρο με 2-0 (6-2, 6-0).

Μετά το τέλος του πρωταθλήματος, ακολούθησαν οι απονομές στους νικητές και δεξίωση στο χώρο της Ακαδημίας. Το πρωτάθλημα που διεξήχθη στις εγκαταστάσεις της Masters Tennis Academy στον Στρόβολο, ήταν κατηγορίας Grade 1, και σε αυτό έλαβαν μέρος 128 αντισφαιριστές, σε 15 διαφορετικές κατηγορίες.

Η αγωνιστική δράση μεταφέρεται για τις επόμενες δύο εβδομάδες στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Παραλιμνίου, όπου από τις 17 μέχρι τις 31 Ιουλίου θα διεξαχθεί το Παγκύπριο Πρωτάθλημα κατηγορίας Grade 1. Στο πρωτάθλημα δήλωσαν συμμετοχή 71 αντισφαιριστές και θα διεξαχθούν αγώνες σε 14 κατηγορίες.

hadjigeorgiouΣτην κατηγορία ανδρών δήλωσαν συμμετοχή οι Ελευθέριος Νέος (Νο1), Χρίστος Γεωργίου (Νο2), Μάρκος Ασβεστάς (Νο3), Ανδρέας Χρίστου (Νο4), όπως επίσης και οι Ρασίμ Μετίν, Τάσος Ρούσος, Στέφανος Σάββα, Γιάννης Δράκος, Μίλτον Ιωαννίδης, Σέργιος Κύζας και Νικολάι Σκοτνοφ.

Η ΟΑΚ ανακοινώνει ότι η τελευταία ημέρα δήλωσης συμμετοχής στο «Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τρόοδος Dolphin Grade 1 2016» είναι η 26η Ιουλίου. Το πρωτάθλημα αναβαθμίστηκε φέτος στην κατηγορία Grade1 και θα είναι χρονικής διάρκειας τριών εβδομάδων καλύπτοντας την αγωνιστική δράση στην Αντισφαίριση για τον μήνα Αύγουστο.

Από την 1η μέχρι τις 10 Αυγούστου θα διεξαχθούν οι κατηγορίες  U14 & U18 και από τις 10 μέχρι την 21η Αυγούστου θα διεξαχθούν οι κατηγορίες των U12, U16 και Ανδρών/Γυναικών. Οι κατηγορίες Βετεράνων θα διεξάγονται σε όλη τη διάρκεια των τριών εβδομάδων.

aponomes_stylianide

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ