aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΠαγκύπριο Πρωτάθλημα Τροόδους Dolphin 2017: Πέραν των 70 αθλητών!

Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τροόδους Dolphin 2017: Πέραν των 70 αθλητών!

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 19 Αυγούστου, το Παγκύπριο Πρωτάθλημα Τροόδους Dolphin 2017, που τελούσε υπό την αιγίδα της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου και είναι Κατηγορίας 2. Οι αγώνες διεξήχθηκαν στα γήπεδα συνθετικού χλοοτάπητα του Dolphin, που βρίσκονται στην Πλατεία Τροόδους.

Στο φετινό πρωτάθλημα συμμετείχαν περισσότεροι από 70 αντισφαιριστές και πραγματοποιήθηκαν συναντήσεις σε 14 ηλικιακές κατηγορίες στα Μονά και στα Διπλά. Στην τελετή των απονομών των επάθλων στους νικητές που έγινε αμέσως μετά τη λήξη των αγώνων παραβρέθηκαν ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς, ο Ταμίας της ΟΑΚ Αντώνης Καλλής, ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής του ΚΟΑ Φίλιππος Σοφοκλέους, όπως και ο διεθνής ποδοσφαιριστής Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης εκπροσωπώντας τον φιλανθρωπικό οργανισμό «Γκολ στη Ζωή».

Κατά την δεύτερη εβδομάδα του πρωταθλήματος πραγματοποιήθηκαν οι αγώνες στις κατηγορίες των U12 και U16 και Ανδρών. Υπήρξαν αμφίρροπες αναμετρήσεις, και αρκετοί τελικοί κρίθηκαν στα τρία σετ.

Στον τελικό των ανδρών ο τίτλος κατέληξε στον Ανδρέα Δαμιανού. Ο τελικός που ήταν προγραμματισμένος για το Σάββατο, δεν πραγματοποιήθηκε λόγω μικρού ξαφνικού προβλήματος υγείας που αντιμετώπισε το βράδυ πριν τον τελικό ο Ντιν Γεωργίου που ήταν ο δεύτερος φιναλίστ. Ο Αντρέας Δαμιανού κατέκτησε τον τίτλο και στο Διπλό, έχοντας ως παρτενέρ τον Ανδρέα Χρίστου που νίκησαν στον τελικό τους Νταβίτ Μινασιάν και Νικήτα Παρφένοφ. Το «νταμπλ» στους τίτλους στην κατηγορία τους έκαναν επίσης στην U12 ο Ανδρέας Τίμινης (στο Διπλό με παρτενέρ τον Ανδρέα Πανταζή), και στην U16 η Αναστασία Γεωργιάδη (στο Διπλό με παρτενέρ την Μία Ιωαννίδου).

Αναλυτικά όλα τα αποτελέσματα των 13 τελικών του πρωταθλήματος έχουν ως εξής:

MS: Ανδρέας Δαμιανού – Ντιν Γεωργίου Walkover

MD: Ανδρέας Χρίστου / Ανδρέας Δαμιανού – Νταβίντ Μινασιάν / Νικήτας Παρφένοφ 2-1 (6-4, 2-6, 10-8)

BS12: Ανδρέας Τίμινης – Στυλιανός Παπαμιχαήλ 2-0 (6-3, 6-4)

GS12: Μαρία Τιβάνοβα – Τανσέλ Τσικ 2-0 (6-4, 6-2)

BD12: Ανδρέας Πανταζής /Ανδρέας Τίμινης – Άλεξ Κωνσταντίνου/Γιώργος Πρωτοπαπάς 2-0 (6-3, 6-2)

BS14: Ειρηναίος Ιωάννου – Χρίστος Τίμινης 2-0 (6-1, 6-4)

GS14: Κλειώ Μαρία Ιωάννου – Αγάθη Μιλτιάδους 2-0 (6-1, 6-0)

BD14: Ειρηναίος Ιωάννου/Ανδρέας Πανταζής – Μαρίνος Κοντός/Χρίστος Τίμινη 2-0 (7-5, 7-6[5])

GD14: Μαρίνα Μπαμπαλιούτα / Θέκλεια Χριστοδούλου – Αθηνά Κωμοδρόμου/Βικτώρια Σαββίδου 2-1 (3-6, 6-4, 10-8)

BS16 : Παντελεήμων Καμηλάρης – Ανδρέας Μιλτιάδους 2-1 (1-6, 6-2, 7-5)

GS16:  Αναστασία Γεωργιάδη / Αθηνά Κωμοδρόμου 2-1 (2-6, 6-1, 6-2)

GD16: Αναστασία Γεωργιάδη / Μία Ιωαννίδου – Αθηνά Κωμοδρόμου/Μαρία Βήχα 2-0 (6-3, 6-2)

BS18: Νικήτας Παρφένοφ – Νικολάι Σκοτνόφ  2-0 (7-6[4], 7-5)

BD18: Νικήτας Παρφένοφ/Νικολάι Σκοτνόφ – Θωμάς Ιωάννου/Παντελεήμων Καμηλάρης    2-0 (6-2, 6-0).

«Γκολ στη ζωή» & Fair Play – Παρών ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης

Το βραβείο «Fair Play» απονεμήθηκε στον νεαρό Μαρίνο Κοντό για την ενέργεια του, να διορθώσει σε βάρος του και υπέρ του αντιπάλου του, μια αρχική εκτίμηση σε πολύ καθοριστικό σημείο στο τάι-μπρέικ του τελικού στον οποίο συμμετείχε. Το βραβείο απένειμε στον αθλητή ο Κωνσταντίνος Χαραλαμπίδης εκπροσωπώντας το «Γκολ στη Ζωή». Όπως σημείωσε ο διεθνής ποδοσφαιριστής το Τένις είναι ένα από τα πιο αγαπημένα του αθλήματα, και  θα ήταν ευχής έργο να εμπλακούν και άλλα αθλήματα, στις προσπάθειες του φιλανθρωπικού οργανισμού «Γκολ στη Ζωή», να βοηθήσει μέλη της κοινωνίας που το έχουν ανάγκη.

Χορηγοί του Πρωταθλήματος Τροόδους Dolphin 2017 ήταν η ΑΓΡΟΣ-Φυσικό Μεταλλικό Νερό-Επίσημος Χορηγός, η ΟΠΑΠ Κύπρου, η Τράπεζα Κύπρου-Youth Supporter και η Wilson-Επίσημη μπάλα ΟΑΚ.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ