aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣO «Βασιλιάς» εναντίον του επίμονου Κροάτη

O «Βασιλιάς» εναντίον του επίμονου Κροάτη

Το πρόγραμμα της τελευταίας ημέρας του Γουΐμπλεντον, έχει σαν κυρίως πιάτο, τον υπέρ πάντων τελικό στο ανδρικό ταμπλό, ανάμεσα στους εξαιρετικούς Ρότζερ Φέντερερ και Μάριν Τσίλιτς (16:00 Cytavision). Με αυτή την αναμέτρηση θα πέσει και η αυλαία στο Λονδρέζικο Major, το τρίτο κατά σειρά Grand Slam μέσα στη χρονιά, και μοναδικό που διεξάγεται στο γρασίδι.

Ο Ρότζερ Φέντερερ θέλει να γράψει ιστορία φτάνοντας τους 19 Grand Slam τίτλους και να γίνει ο πρώτος άνδρας τενίστας με 8 κατακτήσεις του Γουΐμπλεντον αφήνοντας στα 7 τους Ρένσοου (από τα τέλη του 19ου αιώνα) και τον Σάμπρας (open era), ενώ θα γίνει και ο γηραιότερος πρωταθλητής στο τουρνουά, από καταβολής Open! Ο Ελβετός τενίστας επιστρέφει σε τελικό μετά τους δύο χαμένους το 2014 και 2015 (από το Τζόκοβιτς) και την τελευταία κατάκτηση του το 2012 (νικώντας τον Μάρεϊ).  Πάντως ο Φέντερερ έφτασε μέχρι τον τελικό χωρίς να έχει χάσει σετ από αντίπαλο του.

Από πλευράς του, ο Μάριν Τσίλιτς θα προσπαθήσει να του χαλάσει τη «γιορτή» για να κατακτήσει αυτός το τρόπαιο. Είχε προσπαθήσει άλλες 10 φορές στο Γουΐμπλεντον και τα κατάφερε εφέτος να φτάσει μέχρι τον τελικό. Είναι ο 2oς Κροάτης (μετά τον Ιβανίσεβιτς το 2001, που κέρδισε το Ράφτερ), που φτάνει έως το τέλος. Ο Τσίλιτς σε 7 αναμετρήσεις με τον Φέντερερ έχει κερδίσει μία μόνο φορά και συγκεκριμένα στον ημιτελικό του US Open το 2014, όταν και κατέκτησε τον μοναδικό Grand Slam τίτλο του.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ