aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Στέφανος Σάββα κατέκτησε τον τίτλο στο Μονό Αγοριών

Ο Στέφανος Σάββα κατέκτησε τον τίτλο στο Μονό Αγοριών

Ολοκληρώθηκε το Σάββατο 11 Νοεμβρίου το διεθνές πρωτάθλημα «Ayia Napa-Protaras Junior Tournament 2017 ITF-18 Grade 5» που διοργάνωσε ο Όμιλος Αντισφαιρίσεως Παραλιμνίου, και τελούσε υπό την αιγίδα της Παγκόσμιας  Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης (ITF). Το πρωτάθλημα ήταν κατηγορίας Grade 5.

Στην κατηγορία Αγοριών o Στέφανος Σάββα ολοκλήρωσε την εξαιρετική του πορεία, κερδίζοντας στον τελικό τον Ραχούλ Ντόκια (Νο7) από την Μεγάλη Βρετανία με 2-0 (6-2, 6-4). Είχαν προηγηθεί άλλες τέσσερις νίκες επί αντιπάλων από την Ουκρανία, την Ελλάδα, την Σερβία και επί του Ματία Μάτιτς στον προημιτελικό.

Στο Διπλό οι Ελευθέριος Νέος και Νίκολας Κάμπελ αποχώρησαν με walkover, και έτσι ο τίτλος πήγε χωρίς αγώνα στους Ραούλ Ντόκια και Άαρον Χέπμπερν από τη Μεγάλη Βρετανία.

Στον Διπλό των Κοριτσιών το δίδυμο των Θέμιδος Χάλιου / Ελένης Λουκά έφτασε μέχρι τον τελικό, εκεί όπου ηττήθηκαν από τις Ιταλίδες Μαριάνι/Παολέτι με 2-0 (6-1, 6-3). Τέλος στον τελικό του Μονού Κοριτσιών δεν υπήρχε κυπριακή παρουσία, εκεί όπου η Μαρία Καλλίστρου από την Ελλάδα κατέκτησε τον τίτλο επικρατώντας της Κριστίνα Κουτριάβτσεβα από την Ρωσία με 2-0 (6-2, 6-3).

Χορηγοί του πρωταθλήματος ήταν οι Δήμοι Παραλιμνίου και Αγίας Νάπας, ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού, η Carlsberg, και η Xenios Education. Αξιοσημείωτη η προβολή της Κύπρου με τις τελετές έναρξης και λήξης του πρωταθλήματος όπου πέραν του εθιμοτυπικού παρουσιάστηκε και καλλιτεχνικό πρόγραμμα με Κυπριακούς χορούς. Στο πρωτάθλημα έλαβαν μέρος αντισφαιριστές από 21 χώρες συμπεριλαμβανομένης και της Κύπρου.

Σε ότι αφορά την παρούσα κατάσταση στην παγκόσμια κατάταξη στην κατηγορία U18, οι πρώτοι πέντε Κύπριοι που συναντούμε είναι ο Μενέλαος Ευσταθίου (46η θέση), Ελευθέριος Νέος (270), Νίκολας Κάμπελ (505), Στέφανος Σάββα (680) και Σέργιος Κύζας (813) από ένα σύνολο 14 Κυπρίων που έχουν βαθμολογία. Στην αντίστοιχη κατηγορία Κοριτσιών U18, υπάρχουν έξι βαθμολογημένες Κύπριες με πρώτη την Ελένη Λουκά (333η), και ακολουθούν οι Θέμις Χάλιου (887), Άνθια Παναγιώτου (1530), Ελένη Μακρίδη (1824) Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (1931) και Μαρία Κωνσταντίνου (2570).

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ