aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ «Πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο!

Ο «Πρίγκιπας» του Μόντε Κάρλο!

Δύο χρόνια πέρασαν από την τελευταία φορά που ο Ράφα πανηγύρισε τίτλο σε μεγάλη διοργάνωση, ήταν το 2014 όταν σήκωσε το Ρολάν Γκαρός, λίγο αφότου κατέκτησε το Μasters στη Μαδρίτη. 

Παράλληλα, ο Ισπανός κατέκτησε τον 28ο τίτλο σε τουρνουά Masters, «πιάνοντας» τον Τζόκοβιτς, ο οποίος χάρηκε μόνο για λίγες μέρες το ρεκόρ του τενίστα με τους περισσότερους τίτλους σε Masters.

Ο 100ος τελικός στην καριέρα του ο Ναδάλ ήρθε σε μία διοργάνωση που από το 2005 έως το 2012 δεν είχε επιτρέψει σε κανέναν να σηκώσει το κρυστάλλινο τρόπαιο. Το 2013 είχε βρεθεί και πάλι στον τελικό, όπου είχε γνωρίσει την ήττα για να επιστρέψει φέτος δριμύτερος!

Με τη νίκη αυτή ο Ράφα έχει ρεκόρ 68-32 σε τελικούς και πέρασε στην 6η θέση στην ιστορία της Όπεν Έρα και πλέον κυνηγά το ρεκόρ του Ρόντε Λέιβερ με 74 τίτλους. Στην σχετική λίστα ηγείται ο Τζίμι Κόνορς με 109 τίτλους, ακολουθεί ο Ιβάν Λεντλ με 94, ο Ρότζερ Φέντερερ με 88 και ο Τζον ΜάκΕνρο με 77.

Σε ότι αφορά στο ματς τα δύο πρώτα σετ ήταν κλειστά, όμως στο τρίτο ο Μονφίς «κατέρρευσε» αγωνιστικά αδυνατώντας να προβάλλει οποιαδήποτε αντίσταση στον αντίπαλο του.

 

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ