aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΟ Φώτος Φωτιάδης κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό των Αγοριών (pics)

Ο Φώτος Φωτιάδης κατέκτησε τον τίτλο στον τελικό των Αγοριών (pics)

Με νικητές τους Φώτο Φωτιάδη στα Αγόρια και την Μικαέλα Λάκη από την Ελλάδα στα κορίτσια ολοκληρώθηκε το Σαββατο 28 Οκτωβρίου το διεθνές πρωτάθλημα Nicosia Tennis Europe Field Club U14 Grade 3.

Οι δύο τελικοί στο Field Club ξεκίνησαν στις 09.30 το πρωί και παρουσίασαν αμφότεροι εξαιρετικό ενδιαφέρον στην εξέλιξη τους. Ο Φώτος Φωτιάδης (Νο2 στο ταμπλό) αντιμετώπισε τον Σέρβο Στέφαν Πόποβιτς (Νο1). Ο Φωτιάδης κέρδισε τον αγώνα με 2-1 (6-4, 2-6, 7-5) σετ, αφού παρουσιάστηκε πιο δυνατός και αποφασιστικός σε καθοριστικά σημεία στο πρώτο και στο τρίτο σετ. Ο Φωτιάδης κυριάρχησε με τα δυνατά χτυπήματα του από την «baseline», και όταν βρήκε τις απαντήσεις στα πολλά «drop shot» που επιχειρούσε ο Πόποβιτς, έφτασε στην νίκη. Ο αγώνας είχε χρονική διάρκεια 2 ώρες και 50 λεπτά !!! Με την κατάκτηση του τίτλου ο Φωτιάδης αναμένεται να βρεθεί πολύ κοντά στους πρώτους 50 της Ευρωπαϊκής κατάταξης της Tennis Europe.

Στον τελικό των κοριτσιών η Μικαέλα Λάκη από την Ελλάδα ολοκλήρωσε με επιτυχία ένα εξαιρετικό πρωτάθλημα κατακτώντας τον πρώτο τίτλο στην καριέρα της στην κατηγορία των U14. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι η Λάκη ήταν μία από τις αθλήτριες που προσκλήθηκε να αγωνιστεί στο πρωτάθλημα με «wild card», αφού οι μέχρι τώρα επιτυχίες της, ήταν κυρίως στην κατηγορία «U12». Για να κατακτήσει τον τίτλο απέκλεισε μεταξύ άλλων την Στέλα Πέεβα από τη Βουλγαρία (Νο1), και νίκησε στον τελικό την Ναντέζτα Καλτουρίνα από τη Ρωσία (Νο2) με 2-0 (6-4, 7-5). Ο τελικός διήρκησε δύο περίπου ώρες με σημαντικές διακυμάνσεις στην εξέλιξη του.

Στους τελικούς έδωσαν το παρών και παρακολούθησαν ολόκληρη τη συγκλονιστική εξέλιξη τους, ο Αντιπρόεδρος της ΚΟΕ Γιώργος Χρυσοστόμου, ο Αντιπρόεδρος του ΚΟΑ Δημήτρης Λεοντής, ο Πρόεδρος της ΟΑΚ Νώντας Μεταξάς, ο εκπρόσωπος της Tennis Europe και Μέλος του Δ.Σ. της ΟΑΚ Παντελής Νέος, Μέλη του Δ.Σ. της OAK, και ο τέως Πρόεδρος της ΟΑΚ Φίλιος Χριστοδούλου. Tην Συνεργατική Κυπριακή Τράπεζα η οποία ήταν η χορηγός φιλοξενίας του πρωταθλήματος εκπροσώπησε ο κ. Πάμπης Χριστοδουλίδης.

Στο πρωτάθλημα συμμετοχείχαν 101 αντισφαιριστές από δεκατρείς διαφορετικές χώρες.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ