aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΝικηφόρο ξεκίνημα για την Εθνική Ομάδα

Νικηφόρο ξεκίνημα για την Εθνική Ομάδα

Με το δεξί ξεκίνησε τις υποχρεώσεις της η Εθνική ομάδα Fed Cup, στο πλαίσιο των αγώνων της Ευρωαφρικανικής Ζώνης Group III, που διεξάγονται από 16-21 Απριλίου στην Τυνησία. Ύστερα από τρεις συναρπαστικούς αγώνες, επικράτησε της Αλγερίας με 2-1 και βλέπει πλέον με αισιοδοξία τη συνέχεια.

Οι δύο νίκες της Κυπριακής ομάδας κρίθηκαν στις λεπτομέρειες σε αγώνες διάρκειας δύο ωρών με τις Κύπριες αντισφαιρίστριες να κερδίζουν τις αντιπάλους τους σε όλα τα καθοριστικά σημεία και κυρίως με την επικράτηση δύο φορές (μία σε κάθε νικηφόρο αγώνα) στη διαδικασία του τάι-μπρέικ.

Στον πρώτο αγώνα της ημέρας η Φλωρεντία Χατζηγεωργίου (Νο3), έχασε από την Γιασμίν Μπουτζαντί με 2-0 (6-1, 6-3) σε 1 ώρα και 16 λεπτά.

Στον δεύτερο αγώνα η Ελένη Λουκά (Νο1), είχε απέναντι της, την έμπειρη 28χρονη Αμίρα Μπεναΐζά και αφού κέρδισε το πρώτο σετ στο τάι-μπρέικ 7-6 (7-5), επικράτησε πιο εύκολα στο δεύτερο σετ με 6-2 κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 σε μία ώρα και 53 λεπτά.

Το καθοριστικό Διπλό, βρήκε τις Ελένη Λουκά και Ελένη Μακρίδη να έχουν απέναντι τους τις δύο προαναφερθείσες Αλγερινές. Το πρώτο σετ κατέληξε στην ομάδα μας που έκανε το μπρέικ στο ένατο γκέιμ κερδίζοντας τελικά με 6-4. Στο δεύτερο σετ το Κυπριακό δίδυμο βρέθηκε πίσω στο σκορ με 5-3, και με τις Αλγερινές να βρίσκονται στο σερβίς. Η αντίδραση στο σημείο αυτό ήταν ολοκληρωτική, αφού οι δύο Έλενες της ομάδας, αρχικά ισοφάρισαν σε 5-5 και στη συνέχεια οδήγησαν το σετ σε τάι-μπρέικ. Εκεί, πιο αποφασιστικές πήραν τον καθοριστικό πόντο με 7-3, κερδίζοντας τον αγώνα με 2-0 (6-4, 7-6[3]), στο Διπλό που είχε χρονική διάρκεια δύο ώρες ακριβώς (!!!), δίνοντας παράλληλα την πρώτη νίκη στην ομάδα μας.

Ο κάπτεν της ομάδας Νικόλας Κωνσταντίνου μετά το τέλος των αναμετρήσεων εξήρε το πάθος που επέδειξαν οι νεαρές αντισφαιρίστριες της Κυπριακής ομάδας : «Το σκορ μπορεί να αποτυπώνει τη δυσκολία του αγώνα, ωστόσο για να φτάσουμε στη νίκη, τα κορίτσια έδωσαν όλο τους το είναι, απέναντι σε πιο έμπειρες αντισφαιρίστριες. Τις αντιμετώπισαν χωρίς δισταγμούς στο παιγνίδι τους, έπαιξαν το δικό τους Τένις και κέρδισαν όλους τους κρίσιμους πόντους, επικράτησαν στις λεπτομέρειες που διακρίνουν τη νίκη από την ήττα. Όλες οι ομάδες έχουν ένα πολύ δυνατό Νο1 στην σύνθεση τους με παγκόσμια κατάταξη. Έτσι το Διπλό ίσως αποδειχτεί καθοριστικό και σε άλλες αναμετρήσεις στη συνέχεια».

Η Κύπρος μετέχει στον Β΄ομιλο, που συγκροτείται από πέντε ομάδες, ανάμεσα στις οποίες και η διοργανώτρια Τυνησία. Οι άλλες τρεις ομάδες είναι η Αλγερία, το Κόσοβο και η Μαδαγασκάρη. Στον άλλο αγώνα της πρώτης μέρας, το Κόσοβο νίκησε την Μαδαγασκάρη με 2-1. Στον τελικό θα προκριθεί η πρώτη ομάδα του ομίλου. Την Τρίτη η Κύπρος αντιμετωπίζει την Μαδαγασκάρη (έναρξη 12.30, ώρα Κύπρου), την Τετάρτη το Κόσοβο, την Πέμπτη έχει το ρεπό, και την Παρασκευή τη γηπεδούχο Τυνησία.

Στους αγώνες στην Τυνησία λάμβάνουν μέρος εννέα χώρες, χωρισμένες σε δύο ομίλους που θα διεκδικήσουν το μοναδικό εισιτήριο ανόδου στο Group II στον τελικό του Σαββάτου, στις 21 Απρίλιου.

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ