aezaekaelanorthosisapoelapollonarisdoksaethnikos achnaskarmiotissasalaminaothelos athienouomonoiapafosSuper LeaguePremier LeagueSerie ALaLiga

ΑΛΛΑ ΣΠΟΡΤΕΝΙΣΙστορική απόφαση στην ΟΑΚ

Ιστορική απόφαση στην ΟΑΚ

Με επιστολή του προς τα ΜΜΕ ο Φίλιος Χριστοδούλου, επί σειρά πρόεδρος της Ομοσπονδίας Αντισφαίρισης, ανακοίνωνει πως αποφάσισε να μη θέσει υποψηφιότητα για επανεκλογή στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) στις προσεχείς εκλογές που θα πραγματοποιηθούν τον Ιούνιο 2017.

Αναλυτικά: «Με ιδιαίτερη συγκίνηση και ανάμεικτα αισθήματα σας ενημερώνω για την απόφαση μου να μη θέσω υποψηφιότητα για επανεκλογή στη θέση του Προέδρου της Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως Κύπρου (ΟΑΚ) στις προσεχείς εκλογές που θα γίνουν τον Ιούνιο 2017. Όπως γνωρίζετε, τις τελευταίες πέντε δεκαετίες πρόσφερα τις υπηρεσίες μου στον Κυπριακό Αθλητισμό και αγωνίστηκα με ιδιαίτερο ζήλο για την ανάπτυξη του τένις στην Κύπρο καθώς και του Ολυμπιακού Κινήματος.

Συγκεκριμένα αφιέρωσα 35 χρόνια ως Πρόεδρος της ΟΑΚ (1982-2017) και 15 χρόνια στον Όμιλο Αντισφαιρίσεως Λευκωσίας Φίλτ Κλαπ (1967-1982), παράλληλα με τις υπηρεσίες μου για 20 χρόνια ως Ταμίας της Κυπριακής Ολυμπιακής Επιτροπής (ΚΟΕ) (1984-2004) και την Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία Αντισφαιρίσεως για δώδεκα χρόνια (2002-2014)  (Tennis Europe) ως μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Αντισφαιρίσεως, (Tennis Europe), και ως Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Seniors.

Ομολογώ ότι, για μισό αιώνα, παρακολουθούσα με χαρά και ιδιαίτερη ικανοποίηση τους μόχθους πολλών χρόνων να αποδίδουν καρπούς.  Η ανάπτυξη του τένις στην Κύπρο ήταν συνεχής και γεμάτη επιτυχίες πολλών αθλητών μας στο εξωτερικό, με αποκορύφωμα αυτές του μεγάλου μας αθλητή Μάρκου Παγδατή, για τον οποίο αναφερόταν πολύ κολακευτικά το παγκόσμιο τένις. Πιστεύω ότι τα οράματα και οι στόχοι της ΟΑΚ έχουν πραγματοποιηθεί με επιτυχία σε τομείς διοικητικούς, οργανωτικούς και διεθνών σχέσεων.

Δεν επιθυμώ να απαριθμήσω την πλούσια και πολυδιάστατη δραστηριότητα και τα επιτεύγματα της ΟΑΚ τα τελευταία 35 χρόνια, απλά θα ήθελα να αναφέρω για λόγους ιστορικούς, ότι, όταν αναλάβαμε το 1982, είχαμε να αντιμετωπίσουμε αρκετές οικονομικές  και λειτουργικές δυσκολίες, λόγω της απομόνωσης της Ομοσπονδίας εντός Κυπριακών συνόρων και διότι η επιχορήγηση του ΚΟΑ τότε ανήρχετο μόλις στις £800 λίρες σε σύγκριση με €282000 το 2009 και στη συνέχεια, λόγω της οικονομικής κρίσης, μειώθηκε στα  €166520 ευρώ το 2016.

Αναφέρω, επίσης, ότι οι Όμιλοι-μέλη της ΟΑΚ ήταν μόλις 4 το 1982 ενώ σήμερα έχουν φθάσει τους  21 Ομίλους/Ακαδημίες με σύνολο πέραν των 3200 αθλητών κατόχων του Δελτίου Υγείας του ΚΟΑ και της ταυτότητας ΟΑΚ.  Φυσικά, θα ήταν παράληψη να μην επισημάνουμε το μεγάλο επίτευγμα της ΟΑΚ σχετικά με την ανέγερση των Ομοσπονδιακών Εγκαταστάσεων από τον ΚΟΑ, το Εθνικό Κέντρο Τένις, που έγινε αφορμή για τη νέα ώθηση του αθλήματος, ιδιαιτέρως των Εθνικών Ομάδων Τένις.

Καταλήγοντας, θα ήθελα να σας ευχαριστήσω θερμά για την πραγματικά άψογη συνεργασία και φιλία ιδιαιτέρως προς εμένα προσωπικά και για την εξαιρετική προβολή που έτυχε το τένις από τα ΜΜΕ. Σας διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω να είμαι στο πλευρό της Ομοσπονδίας που με τόση αγάπη και ενδιαφέρον υπηρέτησα, με σκοπό την εκπλήρωση νέων στόχων και οραμάτων. Προσδοκώ ότι η ΟΑΚ θα συνεχίσει να τυγχάνει όπως σήμερα σεβασμού και εκτίμησης, τόσο από την Ανώτατη Αθλητική Αρχή  του τόπου, τον ΚΟΑ και την ΚΟΕ,  όσο και από τη Διεθνή και Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία και άλλες Διεθνείς Ομοσπονδίες».

ΤΑ ΠΙΟ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΝΕΑ